نشست بررسی ارزشهای مادی و معنوی قنات با حضور دو صاحبنظر و جمعی از اساتید و علاقمندان دانشجو در دانشگاه آیت الله حائری میبد برگزار شد.
علی اصغر سمسار در حضور دانشجویان گروه اقتصاد و ایرانشناسی دانشگاه آیت الله حائری میبد به تبیین ابعاد مادی و معنوی قنات پرداخت.
وی ادامه داد: قنات از لحاظ زیست محیطی بسیار با ارزش است چرا که قنات باعث افت سطح آب زیرزمینی در سفره نمی شود و برای انتقال آب از زیر زمین به سطح زمین به انرژی الکتریکی و یا سوخت فسیلی نیاز ندارد.
دکتر سمسار با اشاره به اینکه هم اکنون شبکه آبیاری قنات در ایران بطور رسمی در فهرست میراث جهانی کشاورزی قرار دارد بیان کرد: از میان بیش از 37 هزار رشته قنات فعال در ایران، 11 رشته برای ثبت در آثار جهانی یونسکو انتخاب شده و روند لازم برای این کار با همکاری دستگاه های مرتبط در حال انجام است.
مشاور ارشد مرکز بینالمللی قنات و سازههای آبی یزد در مورد ویژگیهای قناتهای انتخاب شده برای ثبت در ردیف میراث جهانی یونسکو گفت: قناتها و یا سازه های آبی مرتبط انتخاب شده یا به لحاظ قدمت تاریخی، معماری و یا به لحاظ طول و عمق دارای ویژگیهای منحصر به فردی بودهاند.
دکتر سمسار در خاتمه بر ضرورت ترکیب دانش سنتی با فناوری مدرن جهت دستیابی به یک مدرنیته بومی تاکید کرد.
در ادامه این نشست نیز، استاد عبدالعظیم پویا نویسنده و پژوهشگر میبدی به معرفی قنات ها و سازه های مرتبط با آن در میبد پرداخت و دانشجویان را به مطالعه این عناصر فرهنگی ترغیب کرد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 09,ژانویه,2025