یزد فردا طبق مطالعات جدید که در جلسه سالانه جامعه رادیولوژی آمریکا مطرح شده است، غضروف پای دوندگان استقامتی بعد از مدتی احیا می شود و در طولانی مدت آسیب نمی بیند.
به گزارش یزد فردا به گزارش ایسنا و به نقل از سایت MNT، در تحقیقات اخیر محققان دوندگانی که 4500 کیلومتر می دویدند را مورد بررسی قرار دادند تا بررسی کنند که دویدن استقامتی چقدر به بدن فشار وارد می کند. در این بررسی ها اطلاعات راجع به تغییر ارگان های مختلف و واکنشی که بدن به این فشارها نشان می دهد جمع آوری شد.
دوندگانی که در این مطالعات شرکت کردند چهار هزار و 487 کیلومتر دویدند. این افراد هیچ روزی استراحت نداشتند و 66 درصد آنها قبول کردند که در این مطالعات شرکت کنند.
هر دونده ای سه تا چهار بار در روز اسکن شد و به طور کلی هر فرد 15 تا 17 بار عکسبرداری MRI انجام داد. از این افراد به صورت روزانه آزمایش های دیگری نیز گرفته شد.
نتایج بررسی های نشان داد بعد از 1500 تا 2500 کیلومتر دویدن تمامی غضروف های زانو و مچ پا تحلیل می روند.
مدیر این تحقیقات می گوید: تحقیقات نشان داده است که غضروف های پا توانایی احیا شدن بعد از انجام فعالیت های استقامتی را دارند. دوندگان استقامتی دچار آسیب دیدگی در ناحیه استخوان و بافت های نرم نمی شوند و پاهای دوندگان برای دویدن ساخته شده است.
محققان همچنین از این افراد اسکن های مغزی نیز گرفته و مشخص شد که بعد از دویدن طولانی مدت افراد 6.1 درصد از حجم سلول های خاکستری را از دست می دهند اما بعد از هشت ماه این میزان به حالت اولیه باز می گردد.
بنا بر این افرادی که به طور مرتب دوی استقامت انجام می دهند دچار آسیب دیدگی مغزی نخواهند شد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 10,ژوئیه,2025