وزير نيرو خبر داد:ايجاد اولين ايستگاه باروري ابرها 

یزدفردا : پرويز فتاح با بيان اينکه دانش بارور کردن ابرها در کشور بومي شده است، گفت: در حال حاضر دو فروند هواپيماي آنتونوف خريداري و تجهيز و اولين ايستگاه باروري ابرها در استان يزد مستقر شده است. با توجه به بومي شدن اين فن آوري، اجراي آن در کشور مقرون به صرفه بوده و هزينه آن کمتر از سدسازي و مهار آبهاي سطحي است.
به گزارش مهر ، فتاح وزير نيرو در حاشيه مراسم بهره ‌برداري طرح آبرساني به 162 روستاي استان گيلان، افزود: تعداد ايستگاههاي بارورسازي ابرها در کشور افزايش خواهد يافت.

وي خاطرنشان کرد: فن آوري ما در اين طرح به نوعي است که مي‌توان حتي از هواپيماهاي ساخت داخل نيز براي بارورسازي ابرها استفاده کرد.

وزير نيرو گفت: با توجه به بومي شدن اين فن آوري، اجراي آن در کشور مقرون به صرفه بوده و هزينه آن کمتر از سدسازي و مهار آبهاي سطحي است.

فتاح از انتقال سامانه باروري ابرها از استان يزد به گيلان اشاره کرد و گفت: اين اقدام در پي کاهش ميزان بارندگي در استان و تامين آب مورد نياز کشاورزان انجام شده است و عملکرد اين سيستم باروري در استان موثر بوده است.

وي طرح آبرساني به هزار روستاي استان گيلان را يکي از اقدامات کم نظير در زمينه تامين آب روستاييان در سطح کشور دانست.

فتاح گفت: با تکميل طرح آبرساني به هزار روستاي شرق و غرب استان به تمامي روستاهاي بالاي 20 خانوار آبرساني مي شود.

وزير نيرو يادآور شد: در زمان حاضر تعداد روستاهاي تحت پوشش اين طرح در استان گيلان به 550 روستا رسيده است که تسريع در روند عمليات اجرايي اين طرح ضروري است.


مديرعامل آب و فاضلاب روستايي گيلان نيز در اين ارتباط گفت: سرعت آبرساني به روستاهاي استان در دولت نهم افزايش يافته است.

سيف الله آقابيگي افزود: به رغم سرعت روند آبرساني به روستاهاي گيلان در دو سال اخير اما هنوز بيش از 520 روستاي اين استان آب سالم ندارند.

وي عنوان کرد: گيلان دو هزار و 47 روستاي بالاي 20 خانوار دارد که پراکندگي روستاها نيز باعث شده سرمايه گذاري براي اجرايي طرحهاي آبرساني اين استان بيش از چهار برابر سرمايه گذاري در ديگر مناطق کشور باشد.

آقابيگي يادآورشد: به طور متوسط در سطح کشور براي آبرساني به هر خانوار روستايي حدود 14 تا 15 متر لوله گذاري لازم است در صورتي که اين عدد در گيلان براي هر خانوار 65 تا 70 متر مي رسد.

براي طرح آبرساني 162 روستاي شهرستان‌هاي آستانه‌ اشرفيه، لاهيجان و لنگرود، سه حلقه چاه با ميزان آبدهي 500 متر در ثانيه، سه مخزن ذخيره ‌با ظرفيت 16هزار و 500 مترمکعب ذخيره‌سازي آب احداث و 110 ميليارد ريال اعتبار ملي و استاني هزينه شده است.

47 درصد جمعيت دو ميليون 440 هزار نفري گيلان در مناطق روستايي ساکن هستند.

یزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا