بقعه ملاعبدا... واقع در یزد، شهرستان بهاباد به شماره 31312 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
به گزارش روابط عمومی، امورفرهنگی و اجتماعی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد سرپرست معاونت میراث فرهنگی این اداره کل در توضیح مشخصات این بنای تاریخی گفت: باتوجه به سبک معماری، بنا متعلق به دوره قاجار و نام آن متاثر از نام صاحب قبری است که در بقعه مدفون گردیده است.
محسن ذاکری نیا عنوان کرد: این بقعه بنایی است آرامگاهی و مسقف که دو ورودی در جهت شرقی و غربی دارد و دارای پلانی مربع شکل می باشدکه سه جبهه آن آزاد است. طرفین ایوان ورودی غربی دو ایوانچه می باشد که در انتهای آن پلکانی است که به پشت بام ختم می شود. فضای داخل به صورت هشت ضلعی است با پوشش سقف گنبدی که قبر منسوب به ملاعبدالله وسط آن قرار گرفته و سنگ قبری ندارد و تنها با پارچه ای سبز رنگ روی قبر پوشانده شده است. فضای داخلی بقعه دارای چندین طاق نما و طاقچه با پوشش سقف هلالی و جناقی می باشد که همگی تا نیمه کاشی کاری و بقیه قسمتها پوشش گچ دارند. ضلع جنوبی بنا سه ایوان با پوشش سقف جناغی مشاهده می شود که یک پنجره در قسمت ایوان وسط به چشم می خورد. دیوار ضلع شمالی بقعه به طرف بیرون محوطه امتداد یافته و ظاهراً برای ساخت و سازهای بعدی آماده گردیده است. این بنا با مصالح آجر و سنگ و ملات گل و گچ ساخته شده و دارای عناصر تزیینی نمی باشد.
این مقام مسئول تصریح کرد: علامه آخوند ملاعبدا.. بهابادی یزدی ملقب به نجم الدین و صاحب کتاب حاشیه از عالمان برجسته یزدی در سده دهم بوده است وی در حوزه های علمی شیراز و اصفهان و نجف علم آموخته و از همدرسان وی بزرگانی چون مقدس اردبیلی بوده است. ملاعبدا... در شیراز و اصفهان تدریس علوم اسلامی را بر عهده داشت و عالمان بزرگی همچون شیخ بهاالدین محمد عاملی معروف به شیخ بهایی و ظهرالدین ابراهیم بن حسین بن عطاء همدانی از جمله شاگردان برجسته او بودند. وی اشتیاق فراوانی به مطالعه و تحقیق و تدریس داشت و از او دهها تألیف باقی مانده که از معروف ترین آن «الحاشیه علی تهذیب المنطق» می باشد.
وی خاطرنشان ساخت: بنا منسوب به ملاعبدالله بهابادی است و اینکه بسیار مورد توجه اهالی آن منطقه میباشد از ویژگی آرامگاه محسوب می شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 24,ژانویه,2025