پاسخی دیگر :اما با تاسیس دکه های مختلف به اسم دانشگاه مخالفم
یزدفردا :در پی انتشار خبر (تاكيد استانداريزد بر ايجاد دانشگاه صنعتي در يزد )در یزدفردا تحلیلی به مخالفت با تصمیم گرفته شده با عنوان آقای استاندار خواهش می کنیم که به جای گوش دادن به حرف های بعضی سیاسیون واقع بینانه تصمیم بگیرید توسط یکی از کاربران فردائی به یزدفردا رسیده و منتشر شد که واکنش تحلیلی آقای خلیلی یکی دیگر از فردائیان به موافقت با موضوع  با عنوان جناب آقای استاندار بنازم این همت والای شما که چنین تصمیم بجا و شایسته ای را گرفته اید  به یزدفردا رسیده و منتشر شد که تحلیلی دیگر در مخالفت با موضوع تحت عنوان برادر عزیز چرا احساساتی فکر می کنید! به یزدفردا رسید که منتشر شد و دوست فردائیمان اقای خلیلی  تحلیلی تحت عنوان استاد گرامی فکر نمی کنید برای احداث کارخانه های صنعتی هم به نیروی متخصص صنعتی نیاز می باشد منتشر که خود واکنشهای دیگری در پی داشت و نظر اقای هادیان با عنوان در شرايطي كه هنوز دانشگاه يزد تكميل نشده و پتانسيل‌هاي زيادي براي كار دارد، دوباره كاري و هدردادن منابع است در خبر قبلی منتشر و مطلب زیر که توسط آقای واقع بین در پاسخ به آقای خلیلی نگاشته شده که با هم مرور می نمائیم
 
پاسخی دیگر :اما با تاسیس دکه های مختلف به اسم دانشگاه مخالفم
 
آقای واقع بین
ضمن تشکر از این برادر عزیز وبزرگوار که با حوصله نظرات خود را مرقوم فرموده اند لازم می دانم که مطالبی را خدمتتان عرض کنم:
1) اولا هیچیک از مسئولین استان اینجانب را نمی شناسندو اینجانب هم الحمدا... نیازی ندارم که مرا بشناسند و اگر مطالبی نوشته ام فقط نظرات شخصی و تجربیات شخصی و بر خاسته از دلسوزی بوده است.

2) ابتدا توضیحاتی راجع به مطالب جنابعالی می دهم و سپس ادامه استدلا لات خود را بیان می کنم.
1لف) برادر عزیز نوشته اند که اگر 10 سال ییش دانشگاهی شبیه به دانشگاه علامه طبا طبایی در یزد تاسیس می شد امروز شاهد بد حجابی در این شهر نبودیم. اما این یک مغلطه بیش نیست. مگر با وجود چنین دانشگاه هایی در تهران در آن شهر بد حجابی وجود ندارد؟ آیا در شهر مقدس مشهد با وجود دانشگاه های علوم انسانی و حوزه های علمیه بسیار عالی بد حجابی وجود ندارد؟ آیا در شهرهای مذهبی دیگر بد حجابی وجود ندارد؟
ب) شما مرا به یاد این سوال قدیمی می اندازید که اول مرغ وجود داشته است یا تخم مرغ. ما باید در یزد دانشگاه جدیدی داشته باشیم یا کارخانه. چرا ما باید چشم خود را بر روی واقعیت های جامعه ببندیم. آیا هرگز به افرا بیکار جامعه فکر کرده اید. اگر در جامعه کار ایجاد کنیم و تولید داشته باشیم دیگر خانواده هایی که می دانند فرزندانشان کشش درس را ندارند به زور تدریس حصوصی و ... آنها را روانه دانشگاه ها نمی کردند.
ج) اینجانب با دانشگاه مخالف نیستم و به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی در زمینه های علمی ییشرفت های بسیار زیادی حاصل شده است که فناوری هسته ای نمونه بارز آن است. اما هنوز راه طولانی در پیش داریم.
اما با تاسیس دکه های مختلف به اسم دانشگاه مخالفم.
د) در باره کنکور هم اگر درصد بسیار بالایی از رتبه های برتر مربوط به این استان است (با در نظرنگرفتن منطقه) و مایه مباهات است. اما نگرانی اینجانب این است که آمار دانشجویان برخی از دانشگاه هایی از استان که فقط دانشجوی بومی و به تعداد بسیار زیاد می گیرند و ممکن است فردی که حتی یسیاری از سوالات را شانسی جواب دهد و در آنها قبول شود به آمارها و اول شدن استان کمک کند. من فقط از مسوولین خواستم که در این مورد شبهاتی که وجود دارد را با دادن اطلاعات صحیح بر طرف نمایند.
ه) شک نیست که در کشور دانشگاه های خوب فراوانی داریم اما نباید نا دیده گرفت که حتی بهترین دانشگاه های کشور در ته لیست برترین دانشگاه های دنیا قرار ندارند و این خود به خود ذهن ما را معطوف به ارتقائ کیفیت علمی دانشگاه هایمان می نماید.و حتی یکی از اصلی ترین دلایل این موضوع یراکندگی دانشگاه هایمان می باشد. به عنوان مثال اگر دانشگاه های شریف و علم و صنعت و امیر کبیر یک نام مشترک داشتند خیلی زود تر می توانستند در رتبه بندی های علمی جهانی قرار گیرند.
بگذریم. از دیگر دلایلی که به عنوان یک شهروند با تاسیس دانشگاه دیگری در استان مخالفم:
1) جمعیت دانشجویی کشور رو به کاهش است.
2) استان یزد استانی کم جمعیت است. (از روی چشم و هم چشمی نباید به استانهای مجاور نگاه کرد.) باید واقع بین بود.
3) یک دانشگاه مادر در این شهر وجود دارد که در اکثر رشته ها دانشجو می یذیرد و زیر ساختارهای ساختمانی و آزمایشگاهی آن بنا شده استو در حال حاضر 7000 دانشجو دارد و در آینده این تعداد می تواند به میزان فابل توجهی افزایش یابد.
4) بر اساس سیاست فعلی وزارت و تاکیدات مقام معظم رهبری باید دوره های تحصیلات تکمیلی و دکتری از نظر کمی و کیفی مورد حمایت قرار بگیرندو باید توجه داشت که زمان گسترش کمی دوره های کارشناسی دانشگاه ها (در راستی راه اندازی دانشگاه های جدید گذشته است).
5) چرا ما باید دانشگاه دیگری احداث و بول بیت المال را صرف ساختمان ها و تجهیزات آزمایشگاهی کنیم. به عنوان مثال باید وسایل آزمایشگاهی تکراری فراوانی که بسیار گران قیمت هستند دوباره برای آن دانشگاه مهیا کنیم در حالی که همان وسایل در دانشگاه یزد موجود است . آیا بهتر نیست بول بیت المال را صرف خرید دستگاها و تجهیزات ییشرفته تر برای دوره های عالی تر کنیم.؟تا به مراتب در ییشرفت استان بیشتر موثر باشد. چرا باید دوباره کتابخانه تکراری با هزینه های بسیار بالا را اندازی کنیم؟ و بسیاری چراهای دیگر.
با آرزوی توفیق اللهی

یزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا