همايش نقش و جايگاه ناشرين در كتابخانه ملي توسط سازمان اسناد و كتابخانه ملي استان يزد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي استان يزد؛ همايش نقش و جايگاه ناشرين در كتابخانه ملي به همت سازمان اسناد و كتابخانه ملي استان و سخنراني مسئولين استان و مديران سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران و با همكاري شركت دانش نگاران كوير يزد در محل سالن بنياد ملي نخبگان برگزار شد.

در ابتداي اين همايش محمد رضا ملك ثابت مدير سازمان اسناد و كتابخانه ملي استان يزد گفت:

اين همايش براي اولين بار در سطح استان يزد به منظور افزايش آگاهي هاي ناشرين ارجمند و بيان مشكلات حوزه نشر برگزار شده است كه اميدواريم نقطه شروعي براي افزايش معلومات و اقدامات تخصصي  در صنعت نشر استان باشد و با فراهم آوردن زمينه هاي لازم از جمله بازارچه ناشرين و ترغيب مولفان به انتشار آثارشان در استان اين حوزه رونق گيرد.

وي افزود:

با توجه به جايگاه علمي استان يزد در طول تاريخ كه به دارالعلم بودن شهره بود و تعدد مراكز علمي، دانشگاهي و حوزوي و نيز كثرت اعضاي هيئت علمي در حال حاضر بايد وضعيت نشر از نظر كمي و كيفي در اين استان بهبود يابد و انديشمندان حوزه و دانشگاه كتابهاي بيشتري با موضوع مسائل مربوط به يزد به رشته تحرير در آورند.

ملك ثابت در ادامه گفت بر اساس قوانين مربوط به واسپاري كتاب و فيپا كه با هدف حفظ ميراث مكتوب كشور انجام مي گيرد لازم است ناشرين استان از  هر كتاب منتشر شده چند نسخه را در اختيار سازمان اسناد و كتابخانه ملي قرار دهند و اين قانون شامل منابع غير كتابي و پايان نامه ها نيز مي شود.

ملك ثابت  علاوه بر واسپاري كتابهاي تازه منتشر شده انتقال پايان نامه ها از مراكز علمي و دانشگاهي از جمله انتقال 840 جلد پايان نامه از دانشگاه آزاد ، حدود 14000جلد از دانشگاه يزد و بيش از 1000جلد از دانشگاه هاي پزشكي و پيام نور استان را از اقدامات انجام شده سازمان اسناد و كتابخانه ملي استان در اين حوزه عنوان كرد.

وي در ادامه به اعلام برنامه هاي آتي اين سازمان از جمله برگزاري تور فرهنگي ديدار از كتابخانه ملي تهران،  ايجاد سامانه ماشين خوان كردن اسناد تاريخي و كتابهاي خطي با همكاري دانشگاه يزد، برگزاري همايش 19يزد شناسي با موضوع شناخت شهر شاهديه در13 شهريور ماه، اعلام فراخوان جمع آوري اسناد شاهديه و جمع آوري اسناد هيئات مذهبي استان پرداخت .

دكتر طالبي معاون سياسي اجتماعي استاندار از ديگر سخنرانان اين همايش بود كه ضمن تشكر از سازمان اسناد و كتابخانه ملي استان به خاطر برگزاري نشست هاي علمي ارزنده از جمله برگزاري اين همايش كه براي ارتقاء وضعيت نشر در استان انجام مي شود؛ نامطلوب و نامتوازن بودن وضعيت استان در حوزه نشر را از معضلات پيش روي اين حوزه در استان بيان كرد و لزوم تشكيل كارگروهي از متوليان امر از جمله ارشاد، سازمان اسناد و كتابخانه ملي و نهاد كتابخانه هاي عمومي استان براي ارائه راهكار و بهبود وضعيت نشر در استان را لازمه شروع كار دانست.

در ادامه مفيدي معاون مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان ضمن اعلام آماري از ناشرين فعال در استان؛ گفت:

وضعيت نشر در استان طي سالهاي اخير به دليل حضور زنان در عرصه كتاب كودك بهبود يافته است كه البته موانعي در حوزه نشر استان وجود دارد كه لازم است از طريق مسئولين برنامه ريزي و پيگيري شود.

مفيدي نداشتن صحافي مدرن در استان را يكي از مهمترين دلايل انتشار كتابها در خارج از استان توسط ناشرين بيان كرد و افزود:

به منظور تسهيل نشر كتاب در ماه هاي آينده صدور مجوز انتشار كتاب قبل از چاپ  توسط اداره كل ارشاد انجام خواهد شد.

وي افزايش اعتبارات خريداري كتاب از ناشرين در سال جاري، ايجاد رشته چاپ و نشر در دانشگاه علمي كاربردي، برگزاري نمايشگاه صنعت چاپ يزد، تشكيل تعاوني ناشرين استان  و ايجاد جمعه بازار كتاب را از اقدامات اداره كل ارشاد در حوزه نشر بيان كرد.

در پايان اين همايش از 8نفر از فعالين حوزه نشر تقدير به عمل آمد.

گفتني است در حاشيه اين همايش نمايشگاهي از اسناد مربوط به كتاب و نشر در تاريخ ايران و استان يزد توسط سازمان اسناد ملي استان برپا شده بود.










  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا