دوم مردادماه در چهارمین قدم از هشت قدم تا دهمین جشنواره ملی فیلم مستند و کوتاه رضوی یزد، کارگاه تدوین در فیلم کوتاه با حضور عماد خدابخش برگزار می شود. این کارگاه در محل انجمن سینمای یزد واقع در مجمتع امام علی برگزار می شود.
عماد خدابخش عضو خانه سینمای ایران است و تدوین ۳۱ عنوان فیلم کوتاه داستانی از جمله تدوین فیلم سینمایی (مهمان) تدوین همزمان فیلم سینمایی (یک خانواده محترم)، تدوین فیلم بلند داستانی (آبروی آقای صادقی )، تدوین فیلم بلند داستانی (خط آفتاب)، تدوین فیلم بلند داستانی (جاده های فرعی) مستند نیمه بلند (قانون جنگل )، مستند نیمه بلند (124)، مستند بلند ( رفقا و برادران )، مستند بلند (سهراب سپهری) و مستند بلند (رفعت و دولت) را انجام داده است
با توجه به نزدیک شدن برگزاری این کارگاه آموزشی، گفتگوی کوتاهی با عماد خدابخش انجام داده ایم تا با کم وکیف این کارگاه آموزشی بیشتر آشنا شویم .
محور و موضوعات کارگاه تدوین چه خواهد بود ؟
در این کارگاه مشخصا در خصوص تدوین فیلم کوتاه، تفاوت تدوین در فیلم بلند وکوتاه، نمایش فیلم کوتاه و بررسی اینکه این فیلم ها از چه امکاناتی در تدوین استفاده کرده اند و چه نقاط ضعف وقوتی دارند، بحث و تبادل نظر خواهد شد. بحث دوم مربوط به روایت در فیلم داستانی کوتاه است. یک تدوین گر باید به مبحث روایت آشنا باشد تا بتواند وارد دنیای فیلمساز بشود. نمایش فیلم های منتخب جشنواره های مختلف به منظور بررسی عواملی مانند صدا که در تدوین تاثیرگذار هستند و ژانرهای مختلف فیلم کوتاه و تدوین در فیلم تجربی یکی دیگر از محورهای این ورک شاپ است. نرم افزارهای تدوین و تفاوت ها و شباهت های این نرم افزارها و انتخاب بهترین نرم افزار با توجه به امکانات مورد نیاز تدوینگر، نیز یکی دیگر از موضوعات قابل توجه در این کارگاه آموزشی خواهد بود.
اهداف برگزاری این کارگاه آموزشی چیست ؟
درک تفاوت های تدوین خوب و بد به لحاظ زیبایی شناسی و خلاقیت و اینکه تدوینگر به عنوان اولین مخاطب یک فیلم بتواند خود را جای یک تماشاچی بگذارد و از تمام ابزارها و امکانات برای اثرگذاری بیشتر در مخاطب و جذابیت فیلم استفاده کند.
در این کارگاه ، آموزش ها به صورت عملی نیز خواهد بود ؟
قرار است برای شرکت کنندگان در این ورک شاپ، چند پلان از یک فیلم انتخاب کنیم و در اختیار آن ها قرار بدهیم تا به صورت عملی، نقاط قوت و ضعف تدوین را ارزیابی کنند و در روز شنبه یک جلسه دو ساعته جمع بندی داشته باشیم و بتوانیم این ارزیابی ها را مورد تحلیل قرار دهیم .
علاقه مندان برای شرکت در این کارگاه آموزشی ، در چه سطحی باید باشند ؟ آماتور یا حرفه ای ؟
افراد در تمام سطوح چه حرفه ای و چه آماتور می توانند حضور داشته باشند و حتی علاقه مندانی که کار تدوین را انجام نداده اند. در همان ابتدای کارگاه، سطحی برای شرکت کنندگان تعیین می شود تا مشخص شود کدام مبحث مورد استفاده بیشتر آن هاست و با توجه به همین سطح، در مورد اصول تدوین و استفاده از امکانات و تصاویر برای جذب مخاطب و تاثیرگذاری بیشتر، صحبت و به سوالات فنی آن ها پاسخ داده خواهدشد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 24,ژانویه,2025