برنامه داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد سرپرست معاونت صنایع دستی این اداره کل ضمن اعلام این خبر گفت: معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باعنایت به اهمیت صنایع دستی بالاخص نقش و جایگاه اقتصادی آن و هم چنین به دنبال برنامه داوری نشان بین المللی مرغوبیت صنایع دستی و مشارکت ایران در برنامه مذکور از سال 1386 طی  چهار دوره (در سال­های 2007، 2008، 2010 و2012)، مترصد به برگزاری داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی شد تا مقدمه­ای بر برنامه داوری نشان بین المللی مرغوبیت صنایع دستی باشد.

محمدرضا دهقان مهرجردی اظهار داشت: برهمین اساس راهنمای برگزاری داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی در سال 1390 به کلیه استان های کشور ارسال شد و متعاقب آن یک دوره داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی در کشور برگزار گردید و در همین راستا در جهت اصلاح و ارتقای این برنامه، دستورالعمل حاضر جهت اجرای بهینه "داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی" در اختیار معاونت­های صنایع دستی استان­ها قرار خواهد گرفت.

وی کمک به ارتقا و بهبود کیفی محصولات براساس معیارهای تعیین شده نشان بین المللی مرغوبیت صنایع دستی یونسکو، معیارهای زیبایی شناسی از قبیل طرح، نقش و...، ايجاد رقابت سالم بين صنعتگران و هنرمندان كشور، تسهيل در شناسايي، انتخاب و معرفي آثار برگزيده جهت شرکت در برنامه داوري نشان بين المللي مرغوبیت  صنایع دستی، ارتباط و تعامل بيشتر با هنرمندان و صنعتگران استان از طريق كارشناسان رابط، ايجاد انگيزه مناسب جهت بروز استعدادها ، نوآوري وخلاقيت در توليد صنايع دستي، كمك به بازاريابي صنايع دستي با قيمت تمام شده مناسب از طريق ارتباط بين كيفيت و کمیت، بسته بندی مناسب آثار به عنوان يك موضوع تاثير گذار، ايجاد انگيزه و رعايت شاخص هاي بازاريابي داخلی و خارجی در توليدات صنايع دستي، كاربردي نمودن آثار با حمايت از خلاقيت فردي و ابتكار درطراحي توليدات صنايع دستي و ارتقای انگيزه خريد آثار با کیفیت صنایع دستی در بين مصرف كنندگان را از اهداف این برنامه عنوان کرد.

این مقام مسئول تصریح کرد: زمان برگزاری نشان بین المللی مرغوبیت صنایع دستی استان یزد در مهرماه سال جاری در استان اصفهان برگزار می گردد که استانهای قم، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، لرستان و اصفهان با یزد هم گروه هستند.

گفتنی است: صنایع دستی و هنرهای سنتی از مهمترین مولفه­های فرهنگ بومی و تولید ملی کشورها هستند. این هنر- صنعت امروزه به دلیل ماهیت و ویژگی­های آن با چالش های جدی مواجه است. پدیده جهانی شدن و شرایط اقتصاد یکپارچه جهانی بی تردید دامن گیر صنایع دستی کشورها نیز گشته است. در این میان کشورهای در حال توسعه به دلیل ساختار سنتی حاکم بر اقتصاد، فرهنگ و ساختار جمعیتی، در معرض بیشترین آسیب ها هستند و چنانچه برای آن تدابیری اندیشه نشود حرف و مشاغل صنایع دستی توانایی استقامت و ادامه حیات نخواهد داشت، بدین لحاظ دست اندرکاران و حامیان فرهنگی را بر آن داشته تا به منظور صیانت از صنایع دستی و استمرار و ادامه حیات آن تدابیری بیاندیشند که داوری نشان بین المللی مرغوبیت صنایع دستی یکی از این برنامه هاست.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا