خبر آرشیوی:

تاریخ انتشار : جمعه ۳ مرداد ۱۳۹۳

 

در سه ماهه 93 محقق شد؛
تولید ۶۰۸۶ تن محصول در صنایع مس شهید باهنر

 

گروه معادن >مس - آمار تولید سه ماهه شرکت صنایع مس شهید باهنر اعلام شد.

 

به گزارش خبرنگار ماین نیوز، براین اساس در سه ماهه نخست سال جاری مجموع تولید محصولات شرکت مس شهید باهنر با رشد 13.69 درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل بالغ بر 6086 تن شد.

در این مدت تولید تسمه و ورق مسی با رشد 121.29 درصدی به 1445 تن رسید. تولید تسمه و ورق برنجی هم با افزایش 12.34 درصدی به 1811 تن رسید. همچنین تولید تسمه و ورق کاپرنیکل، لوله مسی، لوله برنجی و مقاطع مسی هم افزایش یافته و به ترتیب به 590، 287، 125 و 587 تن رسید.

تنها محصولی که با افت تولید مواجه شد مقاطع برنجی بود که تولید آن با کاهش 32.52 درصدی بالغ بر 1241 تن شد.

این شرکت در سه ماهه نخست امسال در زمینه لوله کاپرنیکل و لوله مسی شیاردار تولیدی نداشت.

در سه ماهه نخست 1391 براساس اطلاعات و صورتهای مالی حسابرسی نشده سود هر سهم پس از کسر مالیات شرکت صنایع مس شهید باهنر با رشد خیره کننده 161 درصدی مواجه شد.

شرکت صنایع مس شهید باهنر که در نیمه دوم سال 1370 به طور کامل راه اندازی شد، در نزدیكی بزرگترین و غنی ترین معادن مس خاورمیانه، بزرگترین مجتمع صنعتی ارتباط دهنده معادن مس و روی با صنایع تولیـدی كشور به شمار رفته و شامل چهار كارخانه ذوب و ریخته گری، اكستروژن و كشش، نورد و سكه زنی است و گسترده ترین محصولات نیمه تمام مسی و آلیاژهای مس را به صوت ورق، تسمه و فویل، لوله و مقاطع تولید می كند.

محصولات این شرکت مطابق با استانداردهای جهانی تولید و علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی به کشورهای مختلف جهان از جمله آلمان، فرانسه، انگلستان، اسپانیا، چین، تایوان، ویتنام، تایلند و کویت صادرمی شود.

 

تاریخ انتشار : جمعه ۳ مرداد ۱۳۹۳
کرباسیان مطرح کرد:
بی‎توجهی به معدن و صنایع معدن در بسته ضدرکود دولت
گروه صنایع معدنی - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با انتقاد از عدم توجه کافی به معدن و صنایع معدنی در بسته دولت برای خروج از رکود گفت: با توجه به نقش صنایع معدنی در تامین مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان پایین دستی، به نظر می رسد توجه کافی به موضوع خروج از رکود صنایع معدنی و معادن نشده است.
به گزارش ماین نیوز، مهدی کرباسیان با تاکید بر اینکه خروج از رکود معدن و صنایع معدنی باید در صدر برنامه های خروج از رکود دولت قرار گیرد، گفت: در رابطه با صنایع معدنی باید پذیرفت هر صنعت معدنی همچون فولاد، مس، آلومینوم، تامین کنندگان صنایع پایین دستی خود است و می تواند محرک خوبی برای آنها باشد، همانطور که حدود صد صنعت وابسته به تولیدات فولادی هستند. بنابراین حل مشکل خروج از رکود صنایع معدنی باید در اولویت قرار گیرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: متاسفانه در آخرین پیش نویسی که از طرح خروج از رکود در وزارت صنعت، معدن و تجارت مشاهده می شود، صنایع معدنی مورد عنایت کامل واقع نشده، چراکه اگر چرخه فولاد به خوبی در حرکت باشد، صنایع دیگر نیز می توانند به راحتی به حرکت درآیند.

وی دو مشکل اصلی را هم اکنون پیش روی صنایع معدنی دانست و تصریح کرد: صادرات و تامین نقدینگی برای صنایع معدنی متاسفانه با مشکلات جدی مواجه است، این در حالی است که امکان جابجایی ارز و مسائل تحریم ها، فشار زیادی را بر صادرات محصولات معدنی وارد کرده است؛ ضمن اینکه در مشکل تامین اعتبار مورد نیاز برای تداوم کار صنایع معدنی نیز به دلیل اینکه این صنایع، طرحهای توسعه ای مهم و اساسی در دست اجرا دارند، مسئله تامین نقدینگی آنها باید به سرعت حل شود.

به گفته کرباسیان، براین اساس مدیریت پروژه های بزرگی همچون فولاد مبارکه تصمیم گرفته است بخشی از سهام فولاد هرمزگان را در فرابورس به فروش برساند، ضمن اینکه صنایع ملی مس نیز تصمیم گرفته تا برخی پروژه های نیمه تمام خود را با مشارکت بخش غیردولتی به اتمام رساند؛ اما به هرحال نیاز است که برای صنایع معدنی، وضعیت به نحو دیگری از سوی دولت تغییر یابد و این صنایع در اولویت قرار گیرد.

وی اظهار داشت: در رابطه با معادن نیز، بیشتر معادن کشور هم اکنون فعال هستند اما باید پذیرفت که بزرگترین مشکل معادن کشور هم اکنون در معادن سنگ آهن متمرکز شده، چراکه در سال جدید قیمتها به شدت در بازارهای جهانی افت کرده و بعضا تا 40 درصد ارزانتر از سال قبل معاملات صورت می گیرد. ضمن اینکه در برخی از فروشها در بازارهای جهانی رقبای جدی برای فروشندگان ایرانی وجود دارد که در فروشهای جدید، رقابت سنگینی را پیش روی صادرکنندگان ایرانی قرار داده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: اعتقاد من به عنوان مدیرعامل ایمیدرو که بیشتر پروژه های بزرگ معدن و صنایع معدنی کشور را در اختیار دارد این است که بسته خروج از رکود دولت برای صنایع معدنی ناقص است و متاسفانه شرکتهای بزرگ معدنی و صنایع معدنی آنطور که باید طرف مشورت قرار نمی گیرند.

وی اظهار داشت: ایمیدرو به عنوان محوری ترین بخش معدن و صنایع معدنی کشور که دارای بزرگترین معادن کشور و ناظر بر صنایع معدنی است باید طرف مشورت در تصمیم گیریها قرار گیرد.
 

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا