خبر آرشیوی:

 تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۳
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد:
رشد متوسط تولید فولاد ایران فراتر از افزایش جهانی است/
 
گروه صنایع معدنی >فولاد - دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: رشد متوسط تولید فولاد ایران در چهار ماهه نخست 2014 میلادی به بیش از هفت درصد رسید، درحالی که متوسط رشد جهانی در این بخش دو تا 2.5 درصد گزارش شده است.
به گزارش ماين نيوز، سیدرسول خلیفه سلطانی اظهار داشت: چنین رشد تولیدی بی سابقه است و باید برای افزایش فرآوری برنامه ریزی منسجمی صورت گیرد.

وی درباره میزان واردات فولاد به کشور، افزود: ورق فولادی با ضخامت دو میلیمتر و مقدار کمی شمش فولادی در مجموع حدود پنج میلیون تن واردات صورت می گرفت، اکنون مقدار واردات به کمتر از یک میلیون تن رسیده است.

خلیفه سلطانی اضافه کرد: میزان واردات در شرایط فعلی درحال کاهش است و در آینده نزدیک از واردات شمش فولادی بی نیاز خواهیم شد، اما به مقداری ورق فولادی با ضخامت دو میلیمتر نیاز داریم.

وی لزوم تداوم سیاست آزادسازی صادرات فولاد کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: تولیدکنندگان فولاد ایران به بازار صادراتی مطمئن نیاز دارند و راهیابی به بازارهای جهانی نباید با برنامه ریزی های محدود کننده متوقف شود.

به گفته دبیر انجمن یادشده، دولت (وزارت صنعت، معدن و تجارت) با احتیاط مجوز صادرات تولیدات فولادی را تا پایان سال جاری تعیین کرده، اما برای این مهم نباید زمانبندی شود.

معاون امور معادن وصنایع معدنی وزارت صنعت ،معدن وتجارت در دیماه 1392 اعلام کرد: صادرات فولاد تا پایان خرداد ماه آزاد است و در تیرماه جاری نیز رئیس هیات عامل ایمیدرو در نامه ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار تداوم صادرات تولیدات فولادی شد که مورد موافقت قرار گرفت.

واحدهای دولتی طی سه ماهه نخست امسال دو میلیون و 483 هزار و 802 تن فولاد خام تولید کردند که درمقایسه با مدت مشابه سال 92 سه درصد افزایش داشت.

در عین حال تولیدات فولادی نیز در این مدت به دو میلیون و 469 هزار و 169 تن رسید.

صادرات فولاد در سه ماهه اول سال جاری برپایه گزارش سازمان ایمیدرو به 666 هزار و 539 تن رسید.

ارزش فولاد صادراتی در سه ماهه نخست امسال 255 میلیون و 699 هزار و 491 دلار ثبت شد.

خلیفه سلطانی تصریح کرد: قیمت فولاد صادراتی ایران اعم از ورق و میلگرد مطابق با نرخهای جهانی و برپایه عرضه وتقاضا صورت می‌گیرد.

ایران پانزدهمین فولادساز جهان محسوب می‌شود و مجتمع فولاد مبارکه و ذوب آهن در اصفهان به همراه فولاد خوزستان عمده‌ترین تولیدکنندگان کشور به شمار می‌روند.

 

تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۳
هفت طرح فولادی به سد فولادی بانکها خوردند!
گروه صنایع معدنی >فولاد - امروز و فرداها در زمینه اجرایی شدن هفت طرح فولادی در حالی همچنان ادامه دارد که قرار است طبق وعده‌های داده شده بخشی از این طرح‌ها از نیمه دوم سال جاری به بهره‌برداری برسند.
به گزارش ماين نيوز،‌ حدود هشت سال از آغاز کلنگ زنی طرح های فولادی استانی می‌گذرد و با گذشت این زمان طولانی هنوز هیچ‌یک از این طرح‌ها به بهره‌برداری نرسیده‌اند.

نکته جالب اینجاست که بعد از گذشت هشت سال از زمان آغاز اجرای طرح‌های فولادی استانی به تازگی در یک برنامه تلویزیونی از بالا بودن هزینه اجرای این طرح‌ها و قرارداد امضا شده با چینی‌ها در این زمینه به شدت انتقاد شد؛ اگرچه وزیر صنعت، معدن و تجارت بالا بودن هزینه اجرای این طرح‌ها و نامناسب بودن قرارداد امضا شده با چینی‌ها را رد کرد.

هفت طرح فولادی استانی در ابتدا هشت طرح در چهارمحال بختیاری، شادگان، نیریز، قائنات، بافق یزد، سبزوار، بافت و میانه بودند که بعدا یکی از آنها یعنی طرح بافق یزد به بخش خصوصی واگذار شد.

در همین حال وزارت صنعت، معدن و تجارت به دلیل نداشتن بودجه کافی برای ادامه اجرای این طرحها چندی پیش 65 درصد از سهام این پروژه ها را به بخش خصوصی واگذار کرد تا از طریق مشارکت بخش خصوصی بتواند این طرحها را به سرانجام برساند.

طرح‌های فولادی استانی هر یک دارای ظرفیت 800 هزار تن هستند که با این حساب مجموع ظرفیت آنها به 6.4 میلیون تن می‌رسد.

محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در ابتدای تصدی مسئولیت در دولت یازدهم در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرده بود که در دنیا طرح فولادی زیر پنج میلیون تن اقتصادی نبوده و با این حساب هیچ کدام ازطرح های فولادی استانی دارای توجیه اقتصادی نیستند. وی در عین حال تاکید کرد که دولت یازدهم خود را متعهد به ادامه اجرا و تکمیل این طرح ها می داند.

نعمت‌ زاده اما در تازه‌ترین اظهارات خود به رسانه رسمی مجلس شورای اسلامی گفته که برخی مشکلات بانکی در اجرای 7 طرح فولادی به وجود آمده اما این طرح‌ها تا هفته آینده تعیین تکلیف می‌شوند. وی ابراز امیدواری کرد که بانک مرکزی برای حل مشکلات بانکی هفت طرح فولادی کمک کند.

به گفته وی تاکنون پنج طرح فولادی تامین اعتبار شده و دو طرح دیگر هم در این هفته گشایش اعتبار می‌شوند.

براساس اظهارات نعمت زاده برای خرید تجهیزات اجرای هفت طرح فولادی فاینانس صورت می‌گیرد و برای امور داخلی این پروژه‌ها نیز قرار است که از درآمدهای ایمیدرو تامین اعتبار شود.

اما وزیر صنعت، معدن و تجارت در حالی خبر داده که طرح‌های فولادی تا هفته آینده تعیین تکلیف می‌شوند که پیش از این دیگر مقامات مسئول این وزارتخانه از جمله رئیس ایمیدرو نیز بارها از تعیین تکلیف طرح‌های فولادی در آینده نزدیک خبر داده بودند. این وعده‌ها در حالی داده شده که ابتدا قرار بود از نیمه دوم سال قبل به تدریج واحدهای احیای هفت طرح فولادی به بهره‌برداری برسند که این برنامه به نیمه دوم امسال موکول شد و باید دید آیا با توجه به امروز و فرداهای مربوط به حل مشکلات این طرح‌ها آیا وعده راه‌اندازی فولادهای استانی بالاخره بعد از سالها محقق خواهد شد یا خیر.

 

 

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا