به گزارش روابط عمومي فرمانداري بافق ؛ معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در مراسم افتتاح اورژانس اجتماعي شهرستان بافق كه با حضور امام جمعه ، فرماندار بافق و جمعي از مسئولان محلي برگزار شد ، هدف از تاسیس اورژانس اجتماعی اجتماعي را کنترل و کاهش آسیبها و بحرانهای فردی، خانوادگی و اجتماعی عنوان كرد.
حبيب اله مسعودي فريد با اشاره به تنوع آسیب های اجتماعی بر ضرورت شناسایی و مداخله بحران این آسب ها تاکید کرد و گفت : حدود 180مرکز مداخله در بحران در کشور داریم .
مسعودی فرید افزود: تقریبا تمام شهرهای بالای 50هزارنفرجمعیت تا پایان سال 94دارای اورژانس اجتماعی می شوند.
وی با اشاره به اينكه در حال حاضر بيش از 24 هزار كودك تحت پوشش بهزيستي هستند گفت : از اين تعداد 14 هزار كودك به عنوان فرزند خوانده و در شبه خانواده نگهداري ميشوند و مابقي در سايز مراكز كشور تحت مراقبت هستند.
مسعودي فريد يكي از واحد هاي معاونت امور اجتماعي را حوزه كودكان زير 5 سال عنوان كرد و گفت : در كشور 17 هزار مهد كودك و بيش از 7500 مهد روستا در اين خصوص فعاليت مي كنند.
وي حوزه خانواده هاي زن سرپرست را يكي ديگر از حوزه فعاليت معاون امور اجتماعي بهزيستي عنوان كرد و گفت : در كشور 25 ميليون خانواده زن سرپرست داريم كه فقر در اين خانواده ها زياد است كه 180 هزار خانوار كه تقريبا 600 هزار نفر ميشوند تحت پوشش بهزيستي هستند
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور افزود: حوزه توانمندسازی، مسکن، اشتغال و پیشگیری از حوزههای مورد تاکید در راستای خدماتدهی و اطلاعرسانی در هفته بهزيستي است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه سالانه ۹۰۰ نفر از مراکز شبه خانواده ترخیص میشوند، افزود: در حال حاضر ۱۰ هزار کودک زیر ۱۸ سال در ۶۰۰ مرکز شبه خانواده نگهداری میشوند که بعد از سن ۱۸ سالگی طبق دستورالعملی فرآیند ترخیص آنها طی شده و به خانوادههای مستقل وارد میشوند.
مسعودي فرید، تصریح کرد: سال گذشته 6 هزار کودک کار و خیابان در کشور پذیرش شده و با توجه به اینکه 80 درصد کودکان با خانوادههای خود زندگی میکنند امکان نگهداری شبانه آنها وجود ندارد؛ به همین منظور مراکز گذری برای ارائه آموزشها و مهارتهای اجتماعی با تعامل خانوادههای آنها درنظر گرفته شده است.
در ادامه رئيس بهزيستي شهرستان بافق درباره راه اندازي اورژانس اجتماعي گفت: این مرکز که از سال 91در بافق فعاليت خود را آغاز کرده است و در 4 بخش مداخله در بحران ، خدمات تیم سیار ، کاهش طلاق ، تلفن 123 جهت پاسخگویی به موارد بحران برای متقاضیان خدمت رسانی می کند.
محسن خوشگذران افزود : این ساختمان با زیرینایی بیش از 5هزار 480متر مربع با اعتباری بالغ بر 450میلون تومان از محل اعتبارات دولتی و بهزیستی تجهیز و تکمیل شده است .
وي گفت : تاکنون بیش از 630مورد پرونده در این مرکز پذیرش شده است که از این تعداد 344مورد مربوط طلاق بوده است که حدود 100پرونده سازش صورت گرفته است .
خوشگذران افزود : موارد بحران شامل کودك آزاری ، همسر آزاری ، اعتیاد ، اقدام به خودکشی و معلول آزاری ، اختلافات حاد خانوادگی و ... می باشد که تعداد 135 پرونده را از آن خود کرده است .
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 21,ژانویه,2025