دكترمحمدرضا عارف در دانشگاه آزاد يزد :اصلاحات را در مجلس آينده اقليت تاثيرگذار برشمرد
دكترمحمدرضا عارف عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام امروز در جمع مسئولين، اساتيد و دانشجويان دانشگاه آزاد يزد به نقش دانشجويان به عنوان يكي از گروههاي مرجع در كشور اشاره كرد.
ایسنا: دكتر عارف در اين جلسه به حضور دانشجويان در سه دوره حساس كشور از 16 آذر 1331 تا پيروزي انقلاب، از بهمن 1357 تا پايان دهه سوم و نيز آغاز دهه چهارم انقلاب اشاره كرد و گفت: دستاوردهاي سه دوره اول انقلاب، مقاومت خوب مردم كه اغلب با پيروزي و يا عدم شكست مواجه شد برنامههاي رهبر فقيد انقلاب و مقام معظم رهبري سرلوحه كار اين دوره است كه به عنوان شكوفايي انقلاب است.
وي افزود: به عنوان كشوري كه امالقراي جهان اسلام و داراي پتانسيلهاي زياد بايستي نه تنها براي كشورهاي منطقه بلكه براي تمام جهانيان باشيم.
اين عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي شريف با اشاره به نامگذاري سال 87 به سال نوآوري و شكوفايي تصريح كرد: در سالي بحث نوآوري و شكوفايي مطرح گرديد كه بسترهاي آن وجود دارد و سندچشم انداز 20 ساله با بحثهايي آرماني كه در دولت گذشته بررسي و در دو مرحله در مجمع تشخيص مصلحت نظام تصويب و به تاييد رهبري رسيد از پشتوانههاي اين سال است.
دكتر عارف تجربه اجراي پي در پي سه برنامه توسعه و ماحاصل آنها برنامه چهارم توسعه را از پشتوانههاي نوآوري و شكوفايي عنوان كرد و گفت: توسعه مبني بر دانايي محور برنامه چهارم توسعه قرار گرفت اما با يك مرور كلي متوجه عقب افتادن در بخشهايي از برنامه چهارم ميشويم كه يكي از دلايل آن عدم نظارت مناسب بر مجلس است.
اين وزير در كابينه دولت هشتم از پيشبيني تحقق نيافته برنامه چهارم توسعه را يك رقمي شدن نرخ تورم كه عكس آن اتفاق افتاده و نيز يكرقمي شدن نرخ بيكاري و بسياري شاخصهاي ديگر عنوان كرد و گفت: به خصوص در بحث انقلاب فرهنگي ضعيف بوديم، انقلاب ما يك انقلاب فرهنگي بود كه امام نيز بارها به آن تاكيد داشت.
رييس سابق دانشگاه تهران فضاي حاكم بر تشكلهاي دانشجويي و دانشگاهها را نامناسب عنوان داشت و گفت: بيتفاوتي دانشجويان به مسائل سياسي، فرهنگي و اجتماعي حتي در دانشگاههاي بزرگ كشور از جمله صنعتي شريف نيز حاكم شده كه ادامه اين روند خطرناك است چرا كه ما انقلابي هستيم و بايستي انقلابي باقي بمانيم.
دكتر عارف نوآوري را واژهاي خاص توام با تكنولوژي تعريف كرد و گفت: اين نوآوري بايستي در زمينههاي علمي كه متوجه دانشجويان است تحقق پيدا كند اما تنها خاصه اين زمينه نيست و تمامي زمينهها بايد آن را پياده كرد.
وي در خصوص مرحله دوم انتخابات مجلس گفت: تجربه ثابت كرده مردم در دور دوم انتخابات حضور كمرنگ تري خواهند داشت لذا نتيجه مطابق خواسته آن دسته از افراد نخواهد بود.
وي انتخابات مجلس شوراي اسلامي را مهمترين انتخابات عنوان كرد و گفت: طيف اصلاحات نزديكترين گروه به آرمانهاي انقلاب است و با تجربه و پشتوانه اجرايي در سه دهه بهتر ميتواند در راه اهداف انقلاب گام بردارد.
اين عضو مجلس تشخيص مصلحت نظام اصلاحات را در مجلس آينده اقليت تاثيرگذار برشمرد و گفت: اصلاحطلبان همان پيروان خط امام هستند يا گروه چپ كه در برهههاي مختلف تغيير نام يافتند و خود را صاحبان اصلي نظام ميدانند و به خود اجازه نميدهد و حق هم ندارند كه از اصل انقلاب فاصله بگيرند.
وي عدم موفقيت اصلاحطلبان را نه رويگردان مردم بلكه تنوعطلبي آنها دانست و گفت: مردم ما بيدرد نيستند و حتي دردشان از مسئولين نيز بيشتر است.
عارف در پاسخ به سوالي مبني بر عملكرد اشتباه گروهي از اصلاحطلبان، نسبت دادن اشتباهات گروهي را به يك جريان نادرست خواند و افزود: افرادي زيادي هستند كه حتي برخوردهاي رسمي آنها با امام در ذهن ماست اما چيزي نگفتيم زيرا انسانها تغيير پذيرند.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر حمايت بوش از گرايش اصلاحات اعلام داشت: هدف از اين شايعات ايجاد دعواهاي جناحي داخلي است وگرنه موضعگيري اصلاحطلبان از مشخص است چرا كه دكتر خاتمي نيز از حضور در عكس يادگاري كه هر صد سال يكبار تكرار ميشود به جهت حضور رييس جمهور آمريكا اجتناب كرد و اين در حالي است كه رييس جمهور اصولگرايان به رييس جمهور آمريكا نامه مينويسد، ما همه اصلاحطلبان و اصولگرايان را ضد بوش ميدانيم اما خودتان قضاوت كنيد.
وي در خصوص برخورد دولت نهم با مفسدان اقتصادي گفت: شوراي عالي مبارزه با مفاسد اقتصادي زير نظر خود من در دولت خاتمي شروع به كار كرد كه بدون سر و صدا، شعار دادن، حرمت شكني و آبروريزي با همكار جدي قوه قضاييه اين كار را آغاز كرديم و از دولت فعلي نيز ميخواهم خودش صورتجلسهها و فعاليتهاي خود را در زمينه مبارزه با مفاسد اقتصادي منتشر كند تا با دورهي قبل مقايسه شود.
اين عضو مجمع تشخيص مصحلت نظام در پاسخ به سوالي مبني بر كوتاهي دولت هشتم در محاكمه شهرام جزايري بيان داشت: اين موضوع به دولت ربطي نداشته چرا كه وي تحويل مراجع قضايي شده است.
عارف علت عدم حضور در انتخابات مجلس شوراي اسلامي را چنين عنوان داشت: من شخصيتي شناخته شده در هر دو جناحم كه تندروهاي دو جناح از من متنفرند لذا نگراني از راي نياوردن باعث كنار كشيدن من نبود بلكه به عنوان اعتراض در دفاع از رد صلاحيت شدگان مظلوم چه از جبهه اصلاحات و چه اصولگرايان كناره گيري كردم.
وي در خصوص دخالت شخصيتهاي نظام در انتخابات گفت: اين خلاف قانون است و نبايد قداست ارگانهايي مانند سپاه و بسيج و ارگانهاي انقلابي ديگر را به اين نحو زير سوال برد و كساني كه حرفي براي گفتن دارند گروههايي را راه اندازي نمايند تا نامهاي مقدس زير سوال نرود.
وي علت عدم برپايي نماز جمعه به امامت دكتر سيدمحمدخاتمي را در يك كلام مظلوميت وي عنوان كرد.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در پايان با انتقاد از عملكرد صداو سيماي جمهوري اسلامي ايران، گفت: صدا و سيما كه بايد گزارشدهنده عملكرد دولت باشد در دولت گذشته طرح بزرگي مانند توليد پرههاي جت كه كشورهاي محدودي توانايي توليد آن را دارند را به عنوان هشتمين خبر مهم روز در بخش خبري خود اعلام و خبري مانند افتتاح پل عابر پياده ميدان هفت تير توسط شهردار تهران را خبر اول روز در بخش خبري اعلام نمود.
دكتر سلطاني رييس دانشگاه آزاد اسلامي واحد يزد نيز در اين جلسه ضمن خيرمقدم به دكتر عارف و دانشجويان حاضر در جلسه وظيفه دانشگاه را باز گذاشتن فضا براي انديشه هاي مختلف عنوان نمود تا دانشجويان به راحتي انتخاب كنند.
شايان ذكر است؛ سخنراني و جلسه پرسش و پاسخ دكتر محمدرضا عارف، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام به همت جامعه اسلامي دانشگاه آزاد يزد و با محوريت انتخابات مجلس هشتم با حضور مسئولين، اساتيد و دانشجويان در اين دانشگاه برگزار شد.
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 17,ژانویه,2025