یزدفردا: مریخ‌نورد کنجکاوی یا Curiosity به شواهدی دست پیدا کرده که نشان می‌دهد ممکن است زمانی حیات در مریخ جریان داشته و تغییرات اقلیمی باعث ازبین‌رفتن آن شده است.

به گزارش یزدفردا: به گزارش نشریه لایو ساینس، این مریخ‌نورد هنگام حفاری در منطقه Mount Sharp شواهدی از سیدریت یافته که کربنات آهن است و وجود آن ممکن است نشانه چرخه‌ای از کربن در مریخ جریان داشته است. باوجود این شواهد می‌توان گفت مریخ زمانی شرایط بالقوه سکونت و احتمالاً حتی حیات داشته است.

وجود چرخه کربن در مریخ می‌تواند نشانه‌ای از وجود حیات باشد

سیاره مریخ

نکته جالب‌ اینکه اسکن‌های ماهواره‌ای نتوانسته بودند به این نکته دست یابند و حالا از طریق حفاری‌ها وجود چرخه کربن در مریخ فاش شده است. حالا دانشمندان امیدوارند زمانی که نمونه‌های مریخ‌نورد استقامت یا Perseverance به زمین بازگردانده شون،د بتوانند شواهدی بیشتری از وجود حیات در مریخ پیدا کنند. یافته‌های فعلی محققان در مجله ساینس به چاپ رسیده است.

«بن توتولو»، نویسنده اصلی این مطالعه و استادیار گروه زمین، انرژی و محیط‌‌زیست در دانشگاه کلگری دراین‌باره گفت: «وقتی مشخص شد این سنگ‌ها حاوی مقادیر زیادی سیدریت هستند، من خیلی هیجان‌زده شدم. یکی از بزرگ‌ترین سؤالات در علم مریخ این است که کربنات‌ها کجا هستند؟ بنابراین بلافاصله فهمیدم این کشف چقدر مهم است.»

طی ۴ میلیارد سال گذشته، چرخه کربن سیاره زمین بین جو، خشکی و اقیانوس یکی از ستون‌های کلیدی در سکونت‌پذیری آن بوده است. چرخه کربن آهسته نیمی از این سیستم را تشکیل می‌دهد. اقیانوس‌های غنی از کلسیم دی‌اکسیدکربن را که از آتشفشان‌ها به بیرون پرتاب می‌شوند، جذب می‌کنند؛ به‌این‌ترتیب سنگ آهکی تشکیل می‌شود که دوباره به گوشته فرومی‌رود، گرم و یک‌ بار دیگر آزاد می‌شود.

به‌رغم اینکه مریخ هم‌اکنون نشانه‌های فراوانی از اینکه زمانی رودخانه‌ها و دریاچه‌های باستانی در این سیاره وجود داشته‌اند، به ما نشان می‌دهد، مریخ‌نوردها و اسکن‌های ماهواره‌ای هیچ مدرکی از مواد معدنی کربنات که نشان‌دهنده چرخه کربن در آنجا بوده باشد، پیدا نکرده بودند.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا