عبرت نیوز: امروز دیگر بر هیچکس پنهان نیست که برخی دستورات و مطالبی که محمود احمدی نژاد در جریان سفرهای استانی و بدون هرگونه مطالعه دقیق بیان نموده است نه تنها مفید نبوده بلکه موجبات مشکلات متعاقب را بهمراه داشته است، درگیری های بوقوع پیوسته روزهای اخیر در مناطق شرق اصفهان بین کشاورزان زحمتکش و نیروهای امنیتی و انتظامی را میتوان از جمله عواقب اینگونه تصمیم گیری های خلق الساعه و بی برنامه دانست.

 
درگیری‌های آب در شرق اصفهان بالاخره پای دولت و مجلس را هم به میان کشید، بر اساس تصمیم مشترک دو قوه، مدیریت آب «زاینده‌رود» در سه استان به یک نفر سپرده شد. این در شرایطی است که پیش از این مدیریت آب زاینده‌رود در منطقه اصفهان و چهارمحال‌وبختیاری مشترک بود اما در دولت «احمدی‌نژاد» طی مصوبه‌ای از هم جدا شد. بسیاری معتقدند، نابسامانی در مدیریت آب حوضه آبریز زاینده‌رود با جدا شدن مدیریت‌ها افزایش یافته است.
 
 
اعتراض جمعی از کشاورزان شرق استان اصفهان به نرسیدن حق‌آبه کشت به زمین‌های کشاورزی، درگیری و آسیب رسیدن به تاسیسات آب را در پی داشت، تا جایی که «آب شرب یزد قطع و جیره‌بندی شد.» همین رخداد باعث شد تا پنجشنبه گذشته جلسه فوق‌العاده‌ای میان مجلس و دولت برگزار شود. در این نشست که وزرای اطلاعات، نیرو، جهادکشاورزی و معاونان وزارت کشور، استانداران و نمایندگان استان‌های اصفهان، چهارمحال‌وبختیاری و یزد در محل مجلس شورای اسلامی، حضور داشتند تامین و پرداخت خسارت خشکسالی به کشاورزان این استان‌ها و استمهال وام کشاورزان خسارت دیده از خشکسالی، پرداخت بیمه محصولات کشاورزی و اعمال مدیریت واحد در حوزه زاینده‌رود طرح و تصویب شد. «محمدعلی اسفنانی» یکی از نمایندگان استان اصفهان به «شرق» گفت: «بر اساس مصوبه این جلسه، حوزه مدیریت آب زاینده‌رود از سرشاخه‌ها در استان چهارمحال تا یزد به یک مدیریت واحد زیر نظر وزیر نیرو سپرده می‌شود که از همان شب جلسه لازم‌الاجراست.» این در حالی است که سپاه صاحب‌الزمان اصفهان، مسوولان را مقصر رخدادهای آب در شرق اصفهان دانسته است.
 
سایت سپاه صاحب الزمان « استان اصفهان » در خبری با پرداختن به ماجرای درگیری های شرق اصفهان با کشاورزان از دستگیری دو تن از عوامل خبر داده و ضمن انتقاد از مسئولان استان اصفهان نوشت: کشاورزان شرق اصفهان خیلی وقت است که در حال اعتراض به وضع شان هستند اما هیچ راه حل و کمک دائمی را از هیچ یک از مسئولین شهرستانی ، استانی و کشوری در یافت نکرده اند.
 
سابقه ماجرا به روایت مطلعین
 
« رئیس جمهوری که در سفر به چهار‌محال‌وبختیاری آب را حق چهارمحالی‌ها و در سفر به اصفهان آب را حق اصفهانی‌ها می‌داند»
 
احمدی‌نژاد در سفر به شهرکرد، آب اصفهانی‌ها را به چهارمحال و بختیاری‌ها وعده داد! «در سفر رئیس‌جمهور به استان چهارمحال و بختیاری با نوشته‌هایی که دست مردم بود و فشار برخی از نمایندگان و حلقه مشهور بختیاری های اطراف رئیس جمهور، وی در شهرکرد در جمع مردم گفت: هرقدر و هر جور که نیاز هست برای صنعت و کشاورزی از آب زاینده رود برداشت کنید! اولویت با شما و بعد استان‌های دیگر!» این روایت «محمدتقی رهبر» نماینده پیشین مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی از «نحوه تصمیم گیری» برای آینده زاینده رود و تعیین سرنوشت شهر و کشاورزی اصفهان است که با تهران امروز در میان می‌گذارد.

نه خشک شدن زاینده رود، نه بی‌رونق شدن پل خواجو و سی و سه پل و نه حتی نارضایتی عمومی اصفهانی‌ها، هیچ کدام نتوانست دولت را مجاب کند که برای حل این مسئله راهی عادلانه و کارشناسانه برگزیند. از این رو وقتی همه راه‌ها برای اصفهانی‌ها بسته شد، آن‌ها از قوه قضائیه استمداد کردند. این نکته‌ای است که «عباس حاج رسولی» رئیس وقت شورای اسلامی اصفهان از آن خبر داد. حاج رسولی با بیان این که «نباید تحت تاثیر جو عمومی از آب زاینده‌رود سهیمه بدهند» که اشاره‌ای است درباره نحوه تعیین سرنوشت زاینده رود در شهرکرد، به تهران امروز می‌گوید: از قوه قضائیه و دادستان کل کشور درخواست کردیم تا به مسئله حق آبه مردم و سهمیه مردم اصفهان از آب زاینده رود رسیدگی کنند تا برداشت غیر قانونی از آن صورت نگیرد.


وی در پاسخ به این سوال که آیا این استمداد به معنی شکایت از دولت است، پاسخ منفی می‌دهد و اظهارات قبلی خود را تکرار می‌کند. به گفته وی براساس تومار شیخ بهایی حق آبه سهم بران از آب زاینده رود به‌ویژه اصفهانی‌ها مشخص است و دولت و وزارت نیرو نباید بدون در نظر گرفتن این حق‌ها برای آب این رود سهمیه تعیین کنند. یکی از مسائلی که باعث ادامه دار شدن مسئله آب زایندرود شده است، ناتمام ماندن طرح «بهشت آباد» است. در غیاب این طرح که راهی است برای تامین آب فلات مرکزی ایران و استان چهارمحال و بختیاری، آب زاینده رود با پمپ‌های قوی از بالای رودخانه به دشت‌های بختیاری ریخته می‌شود. در این رابطه نیز ریس شورای اسلامی شهر اصفهان می‌گوید: دولت چهارسال پیش باید برای اتمام طرح بهشت آباد اعتبار می‌گذاشت که البته ما امیدواریم که امسال دولت توجه کند. این پروژه باید فعال شود و اکنون چهار سال نسبت به آن بی‌توجهی شده است. حاج رسولی ادامه می‌دهد: مردم این حرف‌ها را (حرف‌های رئیس‌جمهور در شهرکرد) را می‌شنوند و احساس می‌کنند که حق آنان ضایع شده است. مردم ناراحت هستند و به ما فشار می‌آورند و حتی ما را تهدید می‌کنند.


مسئله اصفهانی‌ها فقط از رونق افتادن سی و سه پل نیست، مسئله رعایت نکردن عدالت در برداشت از آب است. آنان استدلال می‌کنند اگر آب برای کشاورزی یا شرب استان‌های دیگر انتقال می‌یابد و دولت عقیده دارد که این امر از زیبایی ظاهری و موضوع گردشگری اصفهان مهم‌تر است، پس چرا نابودی کشاورزی اصفهان را نمی‌بیند. اصفهانی‌ها یک دغدغه دیگر هم دارند. زمزمه‌هایی مبنی بر انتقال آب به بافق و یزد هم وجود دارد که در صورت وقوع این اتفاق با این شرایط، امید مردم یکسره ناامید می‌شود. گذشته از این، زاینده رود و پل هایش، هویت و فرهنگ اصفهانی را قوام بخشیده‌اند وبیچاره مردمی که هر صبح از کنار یک رود خشک می‌گذرند. گذشته از این، زاینده رود و پل هایش، هویت و فرهنگ اصفهانی را قوام بخشیده‌اند وبیچاره مردمی که هر صبح از کنار یک رود خشک می‌گذرند.


مسئله زاینده رود به سفرهای استانی گره خورده است. چرا که برای نخستین بار احمدی‌نژاد در یک سفر استانی بود که وعده آب اصفهان را به دیگران داد، آن هم وعده‌ای که بر عدالت بنا نشده بود. چرا که می‌شد با تقسیم عادلانه نیازهای هر دو استان را تامین کرد.


محمدتقی رهبر در تشریح آغاز داستان خشکی زاینده رود می‌گوید: سابقه برداشت آب از این رود برای چهارمحال به سفر اول رئیس‌جمهور بر می‌گردد که در جلسه‌ای به استاندار اجازه دادند هرگونه که می‌خواهند، از آب رود استفاده کنند. وی ادامه می‌دهد:  نمایندگان اصفهان در مجلس هفتم برای مقابله با این تصمیم تلاش کردیم و به مسئولان نامه نوشتیم که گفتند موضوع کان لم یکن تلقی شود. ولی چهارمحالی‌ها از آن مصوبه ملغی شده استفاده کردند. گرچه درختان گردو چهارمحال آبیاری می‌شد، همزمان حقابه کشاورزان اصفهانی هم ضایع می‌شد، مردم دچار خشکسالی شدند و داستان زاینده رود که همه گیر شد.


سوال این است؛ آیا نمی‌شد ترتیب عادلانه‌ای برای آب این رود تدبیر کرد؟ به گفته رهبر در همان سفر اول دولت به چهارمحال اعتراض‌های زیادی صورت گرفت، مسئولان با دولت تماس گرفتند که تمدن اصفهان و زاینده رود با این تصمیم مخدوش می‌شود و از بین می‌رود.


نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس نیز مثل رئیس وقت شورای اسلامی اصفهان از استمداد از قوه قضائیه برای استیفای حق زاینده رود خبر می‌دهد. اما رهبر از برنامه‌های دیگر نمایندگان استان خبر داده بود: طرح سوال از وزیر نیرو را سه هفته پیش به هیات‌رئیسه دادیم. سوال ما از وزیر این است که سیاست آنان برای آب چیست؟ و چرا مدیریت آب در کشور و استان‌ها تا این اندازه ضعیف است. این نماینده مجلس ادامه می‌دهد: در جلسه‌ای که نمایندگان استان در مجلس داشتند به این نتیجه رسیدیم که اگر سوال از وزیر نیرو یا رایزنی‌ها با دولت به جایی نرسید و اگر از دستگاه‌های اجرایی ناامید شویم، از محضر مقام معظم رهبری استمداد می‌کنیم که با یک نگاه کارشناسی و علمی مسئله را پیگیری کنند.


به گفته رهبر هنوز تصمیمی درباره استمداد از مقام معظم رهبری اتخاذ نشده است. آنگونه که اصفهانی‌ها معتقدند اگر قرار بر تقسیم عادلانه باشد، اصفهان 9 سهم و چهارمحال یک سهم می‌برد، چرا که جمعیت اصفهان بسیار بیشتر از چهارمحال است. به تصریح محمدتقی رهبر در مسئله آب زاینده رود، مردم اصفهان چندین بار با تراکت‌ها و غیره تظاهرات کردند، کشاورزان با تراکتور و کمباین به شهر آمدند و اعتراض خود را نشان دادند. به عقیده این نماینده نباید از نجابت مردم سوء استفاده شود، حق مردم دارد پایمال می‌شود. اکنون هم که آب در زاینده رود جاری است، براساس وعده مسئولان وزارت نیرو است که گفتند ما تا 30 روز به اصفهان آب می‌دهیم.


به این ترتیب در اصفهان همه می‌دانند که این خوشی دوامی ندارد. اصفهانی‌ها منتظر استمداد از قوه قضائیه هستند، استمدادی که البته به شکل شکایت نیست. بعد هم سوال از وزیر نیرو یا راهکار نهایی که نماینده مردم اصفهان در مجلس مطرح کرده است. اما یک سوال وجود دارد، آیا امکان دارد که دوباره و در یک سفر استانی دیگر، میان هیاهو و فریادها و درخواست‌های مردم، بار دیگر همه رشته‌های اصفهانی‌ها پنبه شود و بی‌برنامگی سدی برای توزیع عادلانه آب زاینده رود شود. اصفهانی‌ها این را می‌پرسند.
 
 همه این نکات به یک طرف اما قضیه وقتی ناراحت کننده می شود که چهار محال و بختیاری با وجود بارشهای فصالی و و وجود منابع زیرزمینی فراوان منطقه ای پس از دستور احمدی نژآد عملا نزدیک به 70 درصد منابع آبی را جذب و تنها 30 درصد به سوی اصفهان سرازیر شد که این مقدار نیز بین استانهای یزد و کاشان و کارخانه های ذوب آهن و فولاد تقسیم شده و تنها اندکی ازآن به کشاورزان در شرق اصفهان رسید.
 
به روایتی موثق اکنون از ابتدای سد زانیده رود تا پل زمان خان تعداد زیادی باغات و ویلاهای بزرگ با درختان گردو و بادام شکل گرفته که با نصب موتورهای قدرتمند آب را از سطح پایین تا ارتفاعات بالا برده و در منابع ساخته شده ذخیره می کند و تازه آنکه این فرایند محصول مطلوبی نیز نداشته و اکثر باغداران با بیمه کردن محصولات خود و نابودی آنها در زمستان خسارات خود را از بیمه ها دریافت می کنند و عملا میتوان گفت که عدم مدیریت صحیح منابع آبی و بی توجهی شخص رئیس جمهور به تبعات چنین تصمیم سازی هایی منتهی به ماجرایبهای اخیر شرق اصفهان می شود.
 
روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی که در ستورن جهت اطلاع  روز شنبه  12 اسفند ماه 92 خود آورد نوشت: خشکسالی و کمبود آب در شرق اصفهان موجب اعتراض مردم شهرهای ورزنه و خوراسکان شد. مدتی است که در اثر کمبود آب کشاورزان شرق اصفهان برای تأمین مخارج زندگی خود دچار مشکل شده‌اند و بسیاری از آنها خانه و کاشانه‌شان را ترک کرده و مهاجرت نموده‌اند.
 
ریشه این مشکلات به سفر چند سال قبل رئیس‌جمهور به استان چهارمحال و بختیاری برمی‌گردد که با درخواست مردم این استان با جدا شدن آب اصفهان از چهارمحال موافقت کرد و در پی آن آب دو استان که تحت مدیریت شرکت آب منطقه‌ای اصفهان اداره می‌شد از هم جدا شدند و مشکلات روز بروز زیادتر شد. در روزهای اخیر اعتراض مردم این دو شهر به درگیری با مأمورین انتظامی منجر شد که تعدادی زخمی شدند.
 

امام جمعه اصفهان دیروز در خطبه‌های نماز ضمن محکوم کردن درگیری‌های اخیر بر پیگیری مطالبات مردم از طریق قانون تاکید کرد و گفت: هرگونه خسارت به اموال مردم و دولت حرام و باعث ضمان خواهد بود البته مسئولین برای حق آبه و اشتغال جایگزین کشاورزان که سالهاست در مشکلات غوطه ور هستند تلاش بیشتری کنند

سایت سپاه صاحب الزمان « استان اصفهان » در خبری با پرداختن به ماجرای درگیری های شرق اصفهان با کشاورزان از دستگیری دو تن از عوامل خبر داد

کشاورزان شرق اصفهان خیلی وقت است که در حال اعتراض به وضع شان هستند اما هیچ راه حل و کمک دائمی را از هیچ یک از مسئولین شهرستانی ، استانی و کشوری در یافت نکرده اند.

سایت سپاه صاحب الزمان « استان اصفهان » در خبری با پرداختن به ماجرای درگیری های شرق اصفهان با کشاورزان از دستگیری دو تن از عوامل خبر داده و ضمن انتقاد از مسئولان استان اصفهان نوشت:

شب گذشته ساعت ۱۸ عده ای از کشاورزان شرق اصفهان در پی کمبود آب کشاورزی در فلکه خوراسگان شهر خوراسگان تجمع کردند تا اعتراض خود را به گوش مسئولین برسانند. متاسفانه عده ای از افراد سودجو و فریب خورده با رویت تجمع کشاورزان به قصد ایجاد آشوب به این تجمع ورود پیداکردن و تحصن آرام کشاورزان را تبدیل به … کردند.

شب گذشته این افراد سودجو و فریب خورده با اخلال در نظم عمومی، آسیب به حوزه علمیه و یکی از ردههای نیروی مقاومت بسیج ، آسیبب به ماشین ها و اموال مردم شب نا آرامی را برای مردم شهر خوراسگان و کشاورزان رغم زدند. این افراد سودجو متاسفانه اعتراض به حق و آرام کشاورزان شرق اصفهان بر هم زدند و بر خلاف میل کشاورزان در شهر خوراسگان آشوب به وجود آوردند. به نقل از منابع آگاه امنیتی امروز صبح دو نفر از این افراد سودجو توسط نهادهای امنیتی دستگیر شدند.

این دونفر به نام ا.ح که با هم برادر هستند از ساکنین غرب شهر اصفهان هستند و هیچ گونه ارتباطی را با کشاورزان ندارند و تنها به منزله ی ایجاد آشوب و آسیب به اموال عمومی به این تجمع اظافه شدند. در این حادثه غیر از افراد سود جو، مسئولین هم مقصر هستند که با بی توجهی به خواسته های کشاورزان شرق اصفهان وضع نا بسامانی را برای این افراد زحمت کش به وجود آوردند. کشاورزان شرق اصفهان خیلی وقت است که در حال اعتراض به وضع شان هستند اما هیچ راه حل و کمک دائمی را از هیچ یک از مسئولین شهرستانی ، استانی و کشوری در یافت نکرده اند.

اما امروز مردم و کشاورزان شهر خوراسگان برای اینکه اعلام کنند که فقط عده ای از افراد فریب خورده موجب وقایع شب گذشته شدند و باری دگر پایبندیشان را بر آرمان های انقلاب نشان دهند بیانیه ای را صادر کردند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا