حجت الاسلام احمد سالک گفت: کسانی که لوله آب را در 12 نقطه ضربه زدند و شکافتند، حتماً کشاورزان عزیر ما نبودند، ۱۰ نقطه از آن تعمیر شده است و بقیه آن هم انشالله آماده می شود. چون مردم یزد هم که گناهی نکرده اند، لوله انتقالی آب به یزد اختصاص به آب شرب داشت.

پایگاه خبری تحلیلی اصفهان/جهان نیوز:بیش از 40 روز کنار مراکز مختلف چادر زدند و حضور خودشان را اعلام کردند. کم کم شدت اعتراض در این حضور بیشتر شد و این شدت اعتراض به سمت آبی که انتقال پیدا می کرد به سمت یزد حرکت کرد و این لوله آسیب دید. البته ما به ذهنمان می رسد کسانی که لوله آب را در 12 نقطه ضربه زدند و شکافتند، حتماً کشاورزان عزیر ما نبودند. چون کشاورزان ما خانواده شهدا، ایثارگران و رزمندگان هستند. آدم هایی هستند که پای این نظام ایستاده اند.


حجت الاسلام احمد سالک نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی درباره اتفاقات اخیر در اصفهان و بحث اعتراض کشاورزان به رویش گفت: موضوع آب در استان اصفهان با یک خشکسالی ۱۰، ۶ و باالخص ۲ ساله روبرو است که باعث شد که کشاورزان ما محروم بشوند از کشاورزی، کشت، داشت و برداشت. باغداران ما تعداد زیادی از درختان سرمایه ای شان خشک شد. به دامداران ما ضربه زد. باید گفت که این خشکسالی واقعاً کمر کشاورزان و باغداران را شکسته است. سالک افزود: دستگاه های حکومتی برای جبران این خشکسالی طرح های متعددی را مورد بحث قرار دادند تا این خشکسالی به نحوی جبران بشود و در سال های گذشته نیز بخشی از آن را اقدام کردند.
 
نماینده مردم اصفهان در مجلس درباره اعتراض اخیر کشاورزان گفت: اخیراً کشاورزان برای اینکه نیاز خودشان را به دستگاه های دولتی منعکس بکنند، در قالب یک حضور با تراکتور و کمباین و ابزار و آلات این گونه ای، مدت بیش از ۴۰ روز کنار مراکز مختلف چادر زدند و حضور خودشان را اعلام کردند. کم کم شدت اعتراض در این حضور بیشتر شد و این شدت اعتراض به سمت آبی که انتقال پیدا می کرد به سمت یزد حرکت کرد و این لوله آسیب دید. البته ما به ذهنمان می رسد کسانی که لوله آب را در ۱۲ نقطه ضربه زدند و شکافتند، حتماً کشاورزان عزیر ما نبودند. چون کشاورزان ما خانواده شهدا، ایثارگران و رزمندگان هستند. آدم هایی هستند که پای این نظام ایستاده اند. این مردم حاضر نیستند که به بیت المال ضربه بخورد و مردم با هوش و هوشیاری هستند و مطمئناً تحرکاتی در پشت این برنامه بوده و بعضی ها اخلال کردند. بنابراین اتفاقی که نبایستی می افتاد، افتاد و شورای تامین استان هم تصمیماتی را برای مقابله با بعضی از حرکت ها و بحران های اجتماعی گرفته و اقداماتی را صورت داده است.
 
حجت الاسلام سالک در خصوص اقدامات انجام گرفته برای حل این بحران گفت: جلسه ای را خدمت معاون اول ریاست جمهوری داشتیم و در آن جلسه بحث مفصلی صورت گرفت و مصوباتی داشت که قابل توجه است. این مصوبات چند بخش بود. یک بخشی از آن مربوط به پرداخت بودجه خسارت به کشاورزان بود، برای جبران خسارت کشاورزانی که کشت پاییزه نداشتند که مبلغ قابل توجهی هم هست و قرار هست که انشالله امروز به پرداخت آن اقدام شود. مصوبه دیگر مربوط به بیمه های مختلف بود و بیمه های مختلفی را شامل می شد. پرداخت بیمه کشاورزان، پرداخت بیمه محصولات کشاورزی، پرداخت بیمه های کارگری که این هم نکته بسیار مهمی بود که صورت گرفت.کشاورزان شرق اصفهان
 
وی افزود: جلسه ای هم در ۵ اسفند با حضور معاون امنیتی وزارت کشور در استانداری اصفهان برگزار شد و آن هم مصوباتی داشت که قرار شد برای ایجاد آرامش در اصفهان و همچنین یزد، مصوبات جلسات قبلی و این جلسه پیاده و اجرا بشود.
 
سالک درباره این مصوبات افزود: بحث تعمیر لوله آب بود که ۱۰ نقطه از آن تعمیر شده است و بقه آن هم انشالله آماده می شود. چون مردم یزد هم که گناهی نکرده اند، آب آشامیدنی آن ها ضربه خورده است. اکنون یک بحثی هست که آیا مقدار آبی که برای شرب به یزد می رفت، می توانست کفاف کشاورزان ما را در شرق بدهد، اینجا این سوال مطرح است و احتیاج به بحث کارشناسی هم دارد. اما آن لوله اختصاص به آب شرب داشت.
 
نماینده مردم اصفهان درباره دیگر مصوبات این جلسات گفت: بحث بعدی اعمال مدیریت واحد بر آب زاینده رود توسط آقای نامجو وزیر محترم نیرو بود. ایشان قرار شده است که از ابتدا تا انتها، یعنی از سرچشمه های زاینده رود در استان چهارمحال بختیاری، تا پایان زاینده رود، مدیریت واحدی داشته باشند. مصوبه بعدی استمهال وام های کشاورزان است که قابل توجه است و جلسات مشترک استانداران سه استان زیر نظر معان سیاسی وزارت کشور برای حل و فصل این مسئله نیز از دیگر مصوبات است. مجموعاً بنده فکر می کنم که اگر این مصوبات پیاده بشود، بخشی از این اهداف را تامین می کند.


سالک با اشاره به مقدار ذخیره آب در پشت سد درباره احتمال بازگشایی آب در فروردین ماه گفت: نکته ای که وجود دارد، این است که اکنون ذخیره آب پشت سد ۲۱۰ میلیون متر مکعب است. این در حالی است اگر قرار شود آب، کف رودخانه زاینده رود بیاید، حداقل باید ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب پشت سد باشد. بنابراین اگر بخواهند که چیزی در حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب از این ۲۱۰ میلیون متر مکعب را رها کنند کف رودخانه زاینده رود، ۲ اتفاق خواهد افتاد. اول اینکه آب شرب ۵ میلیون نفر در استان اصفهان و غیره در تابستانی که در پیش رو داریم با مشکل جدی روبرو می شود و دوم اینکه اگر این مقدار آب تخلیه بشود، تامین آب برای کشت پاییزه سال آینده نیز مختل خواهد شد، این آب باید ذخیره سازی بشود برای کشت پاییزه سال آینده. وی افزود: کشاورزان ما نیز از وضعیت آب پشت سد اطلاع دارند و تلاش مسئولین هم این بوده است که با کاهش مصرف بخش های دیگر بتوانند بخشی از این نیاز کشاورزان را برای کشت بهاره یا غیره تامین بکنند. امیدواریم که انشاالله با صبر و حوصله و خویشتن داری از این برهه بگذریم و خداوند نزولات آسمانی اش را بر ما فراوان کند تا از این مشکلات رهایی یابیم.
 
سالک همچنین درباره علت مصاحبه های برخی از مسئولین مبنی بر بازگشایی آب در فرودین ماه گفت: این مسئله را باید از خود کسانی که مصاحبه کرده اند جویا شوید، اما آن چیزی که بنده خدمت شما عرض کردم، واقعیت کلام بود و کشاورزان خودشان وضعیت آب پشت سد را می دانند و اطلاع دارند که ۲۱۰ میلیون متر مکعب پاسخ گوی کشت نخواهد بود.
 
نماینده مردم اصفهان با اشاره به حق کشاورزان درباره اتفاقات چند روز گذشته در اصفهان گفت: کشاورزان یک حقی داشتند و اعتراض خودشان را اعلام کردند. اما از این ماجرا دشمنان اسلام استفاده کردند. عده ای از جاهای مختلف استان آمدند آنجا و شیشه ها و ماشین های مردم را شکستند و به اموال ضربه زدند و این را پای نیروی انتظامی گذاشتند، در خوراسگان این اتفاق افتاد. عده ای اخلال گران این حرکات را انجام دادند که این ها غیر از کشاورزان اند. کشاورزهای ما آدم های باهوش و متدینی هستند و اینگونه نیست که اموال مردم را مورد تجاوز قرار دهند. باید صف کشاورزان معتقد به نظام و انقلاب را با صف کسانی که می خواهند از این کار سوء استفاده کنند، جدا کنید. این نکته بسیار مهم است و خود کشاورزان هم نباید اجازه دهند که عده ای بخواهند خراب کاری کنند و پای آن ها بگذارند.
 
جلسه ۵۵ نفر از کشاورزان با مدیران اصفهان
 
همچنین مهر در گزارشی نوشت:‌پس از نگرانی کشاورزان شرق اصفهان و بروز حادثه در خط انتقال آب اصفهان به یزد، این مسئله سبب بروز حوادثی در شرق اصفهان شده بود که خوشبختانه این مسئله در حال حاضر به مرحله سکون رسیده و با خویشتنداری کشاورزان زحمتکش آرام گرفت.
 
در این خصوص استاندار اصفهان گفت:  در سه الی چهار سال اخیر مطالبات کشاورزان افزایش یافت و استانداری نیز در ماه‌های اخیر نگاه ویژه ای به موضوع آب و کشاورزی داشته است.
 
علیرضا ذاکر اصفهانی با اشاره به اینکه نگرانی‌های جامعه کشاورزان برای دولت قابل درک است، اظهار داشت: مدیریت استان در ماه‌های اخیر با همکاری سازمان جهادکشاورزی و مدیریت آب تلاش کرده تا برنامه های کوتاه مدت و میان مدتی را به اجرا بگذارد که در نهایت مدیریت خوبی داشته است.
 
ذاکر اصفهانی با اشاره به اینکه دغدغه‌های اخیر کشاورزان منجر به بروز برخی التهابات در روزهای اخیر شده، اظهار کرد: مسائل روزهای اخیر، هم برای کشاورزان و هم برای دستگاه‌های اجرایی مشکل ایجاد کرد و ما بر این اعتقاد هستیم که در فضای التهابی نمی‌توان پاسخ مطالبات را داد.
 
وی با اشاره به جلسه برگزار شده میان منتخبان کشاورزان و مدیریت استان گفت: در این جلسه ۵۵ نفر از کشاورزان منطقه شرق اصفهان حضور داشته و مسئولان دستگاه‌های امنیتی و مدیریتی استان نیز حضور یافتند که طی آن کشاورزان نقطه نظرات خود را بیان کرده و دستگاه‌های اجرایی استان نیز مسائل خود را با کشاورزان در میان گذاشتند و هر دو طرف به دنبال رفع معضلات ایجاد شده بودند.
 
همچنین امام جمعه اصفهان نیز در خصوص حوادث چند روز اتفاق افتاده در اصفهان در خطبه های نماز جمعه بیان داشت: به کشاورزان اصفهانی در خصوص ابراز ناخشنودی نسبت به ضایع شدن حقابه شما حق می دهم اما ترکاندن و آسیب رساندن به خطوط آب شهرهای دیگر عملی نادرست و غیر شرعی است.
 
آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد بیان داشت: معیشت مردم شرق اصفهان تنها از راه کشاورزی است و مدیران استانی باید در شرایط خشکسالی فعلی، به روشهای دیگر به آنان کمک کنند.
 
وی با بیان اینکه شهر اصفهان درحال حاضر دو میلیون جمعیت دارد تصریح کرد: مردم  باید در مصرف آب دقت بیشتری داشته باشند.
 
وی با بیان اینکه  مسیر رودخانه زاینده رود موجب هدر دادن بسیار آب می شود،گفت: به مدیران پیشنهاد می کنم از یک طرف از عرض رودخانه بکاهند و دوم اینکه از خروجی سد زاینده رود لوله ای به منطقه شرق متصل کنند تا این قدر آب در مسیر رفت اسراف نشده و به سرعت انتقال یابد.
 
همچنین در این خصوص معاون سیاسی استانداری اصفهان نیز به مهر گفت: خوشبختانه با هوشیاری مردم دیگر شاهد هیچ مشکل خاصی نبوده و دیگر از اختلاف و درگیری هیچ موردی  گزارش نشده است.
 
محمد مهدی اسماعیلی با اشاره به حوادثی که در روز سه شنبه و چهارشنبه روی داد بیان داشت: این حوادث به هیچ وجه مورد رضایت ما نبود، اما خوشبختانه ما شاهد هیچ کشته و تلفات جانی در این خصوص نبوده ایم این موضوع در حالی است که در حوادث کوچک‌تر موضوع به سبب برخی بی احتیاطی ها بعضا مخاطرات زیادی را شاهد هستیم.
 
معاون سیاسی امنیتی استانداری اصفهان پیش از این در گفتگو با مهر خبر از جاری شدن آب بر اساس تفاهم نامه نه ماده ای در نیمه سوم فروردین ماه سال جاری برای کشاورزان داده بود.
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا