نحوه استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یک روز تاریخی را در حافظه ملت ایران ثبت کرد و نمایندگان مردم در خانه ملت واکنشی قاطع به بیقانونیهای دولت دهم نشان دادند.
به گزارش خانه ملت، در جلسه روز گذشته (یکشنبه، ۱۵ بهمن) قوه قانونگذاری، استیضاح یکی از وزرای کابینه دولت برگزار شد و روند کار به گونهای رقم خورد که یک روز تاریخی را در حافظه تاریخی کشور و مردم ایران رقم زد و برخی تصورات و تحلیلهای دشمنان نظام و انقلاب را مبنی بر عدم نظارت قوه مقننه به مسائل مهم کشور نقش بر آب کرد.
احمدینژاد برای صحبتهای جلسه دیروز خود، محورهایی طراحی کرده بود که تقریبا هیچکدام ربطی به دفاع از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نداشت و تلاش کرد با استفاده از روشهای ابزاری افکار مجلس را تغییر دهد که در محضر نمایندگان ملت راه به جایی نبرد و نتیجه آن رای عدم اعتماد دوباره به شیخالاسلامی بود.
نمایندگان مردم دیروز با ۱۹۲ رأی موافق از مجموع ۲۷۲ آرای مأخوذه ، ۲۴ رأی ممتنع و ۵۶ رأی مخالف عدم اعتماد خود را به عبدالرضا شیخ الاسلامی بطور قاطع اعلام کردند.
نمایندگان ملت نیز با انتقاد از نحوه رفتار احمدینژاد، سخنان وی را دون شأن جایگاه ریاست جمهوری و خوراکسازی برای رسانههای بیگانه دانستند.
استیضاح امروز مقداری از چهره احمدینژاد را آشکار کرد
علی مطهری پس از جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی گفت: پس از صحبتهای رئیسجمهور رأی بسیاری از نمایندگان مجلس برگشت به طوری که نمایندگانی که مخالفت استیضاح بودند، به برکناری وزیر رأی موافق دادند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: در مجموع کار جالبی انجام نشد چرا که صحبتهای احمدینژاد در شأن یک رئیسجمهور نبود ولی این اقدام در کل برای نظام بابرکت بود چرا که وی مدتهاست میگوید من مطالبی را میگویم.
وی با بیان اینکه این صحبتها نشاندهنده سلامت نظام است، تصریح کرد: بزرگترین تخلف دو نفر از نزدیکان سران نظام در همین حد بوده که صحبتهایی درباره برخی موضوعات با مرتضوی انجام شده که این بیانگر آن است که فساد بزرگی در بین مسئولان کشور وجود ندارد.
مطهری با بیان اینکه نفس کار رئیسجمهور غیرقانونی و غیرشرعی بود، یادآور شد: رئیسجمهور نباید درباره فردی که حضور ندارد، متنی را بیان کند و تخلفی را بدون آنکه اثبات شود، اعلام کند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نهم با بیان اینکه جلسه استیضاح شیخالاسلامی برکات زیادی برای نظام ما دارد، گفت: جلسه امروز مقداری از چهره رئیسجمهور را آشکار کرد و فکر میکنم با این اقدام به نقطه پایان بحران نزدیکتر شدیم.
احمدینژاد به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به بنبست رسید
محمد سعید انصاری در واکنش به اظهارات امروز رئیس جمهور در صحن علنی مجلس، افزود: احمدینژاد دستش خالی است و چیزی جز تهمت و افترا در کارش نیست؛ من از نمایندگان قدیم مجلس هستم و تاکنون فاضل لاریجانی را نه دیدهام و نه حتی اسمش را شنیده بودم.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه رئیس جمهوری که خود را ازهمه مسلمانتر می داند رفتارهایی خارج از عرف و شرع دارد، ادامه داد: این چه رفتاری است که رئیس جمهور آن را در پیش گرفته است؟ اگر بر فرض مثال برادر من خلافکار است و کار اشتباهی از وی سر زده به من مربوط نیست.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر اینکه صحبتهای رئیس جمهور هیچ ربطی به مجلس و موضوع استیضاح نداشت، تصریح کرد: من امروز مخالف استیضاح وزیر کار بودم و تصمیم داشتم به وی رای مثبت دهم اما با تهمتها و افتراهای احمدینژاد به رئیس مجلس شورای اسلامی، من نظرم صد در صد برگشت و یکی از مخالفان سر سخت وزیر کار شدم.
انصاری، با بیان اینکه عملکرد فاضل لاریجانی هیچ ربطی به رئیس مجلس شورای اسلامی نداشت، خطاب به رئیس جمهور، افزود: آقای رئیس جمهور انصاف چیزی خوبی است، و نیاز است تا کمی انصاف را سرلوحه کار خود قرار دهید.
وی، با یادآوری رای بالای مجلس به استیضاح وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی، تصریح کرد: متاسفانه رئیس جمهور، مجلس را قبول ندارد، وی میخواهد امور قوه قضاییه، مجریه و مقننه را در دست بگیرد.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه امام راحل( ره) راه مبارزه با طاغوت را به ما یاد داد، گفت: رئیس جمهور میخواهد امور قوه قضاییه، مجریه و مقننه را در دست بگیرد که این خود طاغوت است در حالی که امام راحل(ره) راه مبارزه با طاغوت را یاد داد بنابراین ما تفکرات غلط را از هیچکسی نمیپذیریم و زیر بار زور نمیرویم.
انصاری، عنوان کرد: رئیس جمهور از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به بنبست رسیده است و میخواهد در پایان عمر دولت شکست زیادی نخورد و این فشارها را بر دوش قوه مقننه و قضاییه بیاندازد تا خود را از بار این شکست فجیع رهایی ببخشد.
رئیس کمیسوین انرژی مجلس شورای اسلامی، گفت: این چه شیوهای است که برادر رئیس مجلس را با التماس و خواهش دعوت میکنند و بدون اطلاع، از وی فیلمبرداری میکند؟ بدونشک احمدینژاد میخواست اذهان مردم را مخدوش کند.
مطالب رئیسجمهور برای رسانههای بیگانه خوراک آماده کرد
علاءالدین بروجردی درباره جلسه استیضاح شیخالاسلامی در مجلس گفت: بدون تردید این اقدام رئیس جمهور در صحن مجلس هم دون شأن ریاست جمهوری بود و هم دون شأن مجلس و یک کار غیراخلاقی و بسیار نامتناسب با ایام فرخنده دهه فجر بود، زیرا مردم سیوچهارمین سالگرد پیروزی انقلاب را به جشن نشستند.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی افزود: علت اصلی عکسالعمل نمایندگان این رفتار غیراخلاقی رئیس جمهور بود و به همین دلیل به وزیر نیز رأی عدم اعتماد دادند.
وی تصریح کرد: مطالب وزیر کار نتوانست اقناع را در بین نمایندگان ایجاد کند ولی رفتار رئیس جمهور در عدم رأی اعتماد به شیخالاسلامی تاثیرگذار بود.
این نماینده مردم در مجلس نهم تصریح کرد: مطالب رئیس جمهور برای رسانههای بیگانه خوراک آماده کرد و موجب ناخرسندی و تاسف نمایندگان شد و رئیس مجلس نیز با خویشتنداری فوقالعاده، مطالب مستدلی در پاسخ به اظهارات رئیس جمهور بیان کرد که تحسین نمایندگان را برانگیخت.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: بیبیسی و رسانههای غربی فکر نکنند در ایران مشکلی وجود دارد، زیرا طبیعت یک نظام آزاد و پارلمانی ایجاب میکند که نقطهنظرات به این صورت اعلام شود و با پخش مستقیم مردم در جریان آن قرار گیرند و بنابراین با توجه به جایگاه والای ولیفقیه و تدابیر مقام معظم رهبری همچون گذشته امور کشور به نحو احسن به پیش خواهد رفت.
وی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه قانون باید مبنای تعامل دولت و مجلس باشد و نه گروکشی، توضیح داد: همه پذیرفتهاند که قانون اساسی فصلالخطاب است و دولت هم نه به زبان و سخن بلکه در عمل باید بپذیرد، مجلس و شورای نگهبان و شورای حل اختلاف و کلام مقام معظم رهبری فصلالخطاب است و بنابراین هیچگونه کاستی در ساختار نظام دیده نمیشود و این رفتارها است که باید منطبق با قانون به پیش رود.
رییس جمهور خلاف منویات رهبری رفتار کرد
عباس رجایی گفت: در جلسه ویژهای که مقام معظم رهبری با روسای کمیسیونها و تعدادی از اعضای دولت داشتند، بر حفظ وحدت و آرامش در جامعه تاکید کردند، اما متاسفانه رئیس جمهور در جلسه علنی امروز مجلس نشان داد که این مسائل را برنمیتابد و رفتار وی شایسته و در شأن یک رئیس جمهور نبود.
نماینده مردم ارک در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رئیس و نمایندگان مجلس علیرغم فضایی که از سوی رییس جمهور جمهور ایجاد شده بود متانت زیادی به خرج دادند و بسیاری از این موضوعات که به آقای لاریجانی برمیگشت وی صبوری کرده و پاسخ مطالبی که از سوی رئیس جمهور مطرح شد رابا قاطعیت پاسخ دادند.
وی تصریح کرد: در جلسه امروز مجلس قرار بر بررسی طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود که انتظار این میرفت که همه حرفها بر محور این موضوع باشد، اما متاسفانه وزیر به جای اینکه به حقایق بپردازد، از خود رفع مسئولیت کرد و انتظار این نبود که شیخالاسلامی از خود رفع مسئولیت کند، زیرا وزیر مسئول است و اگر بنا باشد که تحت فشار مدیر بالادستی خود از مسئولیتهای خود دست بردارد درست نیست.
رجایی ادامه داد: رئیس جمهور با این رفتار خود میخواست فضای کنونی جامعه و سوءتدبیرهای اقتصادی و سوءمدیریتهای موجود در جامعه را که یکی از معضلات جدی مدیریت ایشان است، سرپوش بگذارد و فضا را به سمت و سویی ببرد که همه مشکلات را به گردن دیگران بیندازد و این رفتاراحمدی نژاد به نوعی فرار رو به جلو بود.
نماینده مردم اراک در مجلس نهم با اشاره به اینکه رفتار امروز رئیس جمهور در جلسه علنی مجلس را میتوان از چندین منظر مورد بررسی قرار داد، افزود: در جلسه امروز مجلس رئیس جمهور مجدداً بر فراقانونی عمل کردن رفتار خود اصرار داشت و به نوعی همه نهادها را زیرسوال برد برای اینکه ثابت کند که خود درست عمل میکند که این خود کار صددرصد غیراخلاقی است.
وی به نکته دیگر رفتار رئیس جمهور در جلسه علنی مجلس اشاره کرد و افزود: یکی از بیماریهای جامعه که متاسفانه توسط خود ایشان در کشور طراحی شده و به نوعی نیز نهادینه شده است، دامن زدن به کارهای غیراخلاقی است و به نظر من در شأن یک رئیس جمهور نیست که یک رفتار مجرمانهای از دیدگاه حقوقی و قانونی انجام دهد و به صورت غیراخلاقی صدا و فیلم صحبتهای دیگران را بدون حکم قضایی ضبط کند که این خلاف قانون است و جرم تلقی میشود.
رجایی ادامه داد: در واقع اگر در سطوح رسمی و در حد رئیس جمهور به اینگونه رفتارها دامن زده شود و به آن رسمیت ببخشیم، کار مجرمانهای را در جامعه عادی جلوه دادهایم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در ادامه افزود: جلسه امروز یک جلسه استیضاح بود نه محاکمه ارکان نظام و یکی دیگر از رفتارهای غیراخلاقی رئیس جمهور بود.
وی ادامه داد: با توجه به حساسیتی که جلسه علنی مجلس با حضور خبرنگاران و جمع کثیری از مردم که آن را به صورت زنده میشنیدند به دور از شأن یک رئیس جمهور بود.
رجایی تصریح کرد: از یک نگاه دیگر نیز میتوان به جلسه علنی امروز مجلس نگاه کرد چرا که بالاخره ایشان حرفهایی را که باید میزدند و در بسیاری از مجالس میگفتند که نمیگذارند مطرح کنم را گفتند، هر چند این حرکت رئیس جمهور غیراخلاقی و به دور از شأن ایشان بود و به جای اینکه به بیان استیضاح بپردازند، به موضوعاتی که ارتباطی به موضوع جلسه نداشت، پرداختند.
نماینده مردم اراک در مجلس در پایان تاکید کرد: بیانات رئیس جمهور در جلسه غیرعلنی مجلس به قدری سطحی و غیرقانونی بود که در شأن رئیس جمهور یک کشور نمیتوان آن را دانست.
سخنان احمدینژاد جلسه امروز را به استیضاح خودش تبدیل کرد
عوض حیدرپور شهرضایی درخصوص جلسه امروز مجلس با محوریت استیضاح شیخالاسلامی گفت: امروز بهترین جلسه مجلس بود و قوه مقننه جمهوری اسلامی ایران جلسهای داشت که شکوه و عظمت و در رأس بودن مجلس را در نظام کشورمان به نمایش گذاشت.
نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی افزود: اقدام احمدینژاد اوج بیاخلاقی دولتیها را نشان داد و اینکه چگونه از هر ابزاری استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه امروز احمدینژاد خودش را در مجلس استیضاح کرد، ادامه داد: آنچه مهم بود این است که ما به دنبال آن بودیم تا بیقانونی را مورد برخورد قرار دهیم و امروز دقیقاً این اتفاق افتاد و علاوه بر اینکه قانونستیزی و قانونگریزی دولت برملا شد، بیاخلاقی مجموعه دولت و شخص احمدینژاد به استحضار ملت ایران رسید.
عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس یادآور شد: زندگی مردم به صورت کلی با اجرای قوانین گره نخورده است ولی در سطح مجلس و دولت، تمام اقدامات و زندگی مسئولان به مثابه قانون و اوج تعامل و هماهنگی در اجرای قانون است.
وی بیان کرد: قانونگریزی و قانونستیزی احمدینژاد امروز به نقطه اوج خود رسید و به صورت روشن و شفاف ماهیت خود را نشان داد که اقدامات آنها چقدر خارج از قاعده و قانون است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: برخورد همراه با متانت رئیس مجلس و نمایندگان مردم در خانه ملت سبب شد عظمت و برتری قوه مقننه برای کشور مشخص شود.
رفتار احمدینژاد خلاف مصلحت نظام بود
محمدعلی پورمختار درباره اظهارات امروز احمدینژاد در صحن علنی مجلس، افزود: فضای امروز جامعه نیاز به آرامش دارد تا بر اساس آن بتوان زمینه حضور مردم در انتخابات سال ۹۲ و مقابله جدی با جنگ اقصادی دشمن فراهم شود.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه وحدت و آرامش در جامعه از خواستههای رهبر معظم انقلاب اسلامی است، ادامه داد: هر اقدامی که این فضا را بر هم زند طبیعتا خارج از نیاز کشور و حتی در یک شرایطی خلاف مصلحت نظام است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر اینکه دشمنان به دنبال سوءاستفاده و اختلافافکنی در بین افراد جامعه هستند، تصریح کرد: دشمنان در صدد هستند تا مسایلی را از زبان مسئولان بگیرند و با بزرگنمایی، روزها و شبها درباره آن بحث کنند و آن را در سطح جهان منتشر کنند.
وی، با بیان اینکه اظهارات احمدینژاد به ویژه ادعای وی در خصوص برادر رئیس مجلس شورای اسلامی هیچ جایی در مجلس نداشت، افزود: رئیس جمهور در صدد بود تا با ایجاد فضایی احساسی در مجلس، نمایندگان تحت تاثیر قرار گرفته تا استیضاح وزیر کار منتفی شود.
پور مختار، عنوان کرد: به طور حتم صحبتهای احمدینژاد، به بالا رفتن رای برای برکناری شیخالاسلامی کمک کرد و بسیاری از نمایندگانی که در صدد بودند تا وی برکنار نشود به استیضاح وی رای مثبت دادند.
رئیس کمیسیون اصل نودم مجلس شورای اسلامی، گفت: اظهارات احمدینژاد زیبنده فضای مجلس که محلی برای وحدت و گفتوگوی حکیمانه به شمار میرود، نبود و امیدواریم دیگر شاهد این اتفاقات نباشیم.
عقدهگشایی احمدینژاد از تفکراتش نشأت میگیرد
نادر قاضی پور با انتقاد از اقدامات و اظهارات احمدینژاد رئیس جمهور در نشست علنی امروز مجلس، گفت: اقدامات امروز احمدینژاد باید چهار سال قبل انجام میشد، امروز شاهد بودیم که رئیسجمهور بعد از چند سال تفکرات خودش را ارائه وعقده گشایی کرد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بر اساس فرمایشات امام خمینی(ره) مجلس در رأس امور است، افزود: به طور حتم هر کسی خلاف فرمایشات ولایت فقیه عمل کند، مختلف و قانون شکن است.
وی با انتقاد از اتهامات زده به نمایندگان از سوی شیخاسلامی، تصریح کرد: بر اساس قانون قوه قضائیه باید با رئیس جمهور بهعلت ضبط و پخش فیلم برخورد کند، از اینرو شاکیان باید پیگیر محاکمه مسببان این اعمال باشند.
قاضیپور با اعلام اینکه اقدامات رئیس جمهور در نشست علنی امروز در رابطه با رئیس مجلس در شأن یک رئیس جمهور نبود، گفت: خیلی از مسئولان اطرافیانشان را بهعلت بروز جرایم محاکمه کردند، بنابر این اقدامات اطرافیان هیچ ربطی به عملکرد مسئولان ندارد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه اقدامات مجرمانه رئیسجمهور زمینه بروز جرم و خلاف را در کشور فراهم میکند، افزود: به طور حتم باید از نخست باید جلوی متخلفان را گرفت.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با تأکید بر اینکه اقدام امروز رئیسحمهور تنها توطئهای برای ضربه زدن به مسئولان و به تبع آن به نظام است، افزود: رئیس مجلس باید بهعنوان شاکی در رابطه با اقدامات امروز رئیسجمهور شکایت کند.
مجلس و دولت باید با آرامش فضای موجود را پشت سر بگذارند
سید ناصر موسوی لارگانی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر اتحاد و انسجام قوای سهگانه کشور افزود: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری هم مجلس و هم دولت باید در مورد مسائل پیش آمده در جلسه علنی امروز مجلس آرامش را حفظ کرده و بیشتر از این به اینگونه مسائل دامن نزنند تا خوراک برای بوقهای تبلیغاتی صهیونیستها و استکبار جهانی فراهم نشود.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رئیس جمهور برای دفاع از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مجلس حضور یافته بود و باید در این راستا صحبت میکرد اما متاسفانه بحثهایی که از سوی وی مطرح شد تقریباً جنبه اتهام و تهمت به رئیس مجلس داشت و مسائلی که نباید مطرح میشد، در سخنان وی دیده شد. مخصوصاً با توجه به اینکه دشمنان خارجی هدفشان این است که شکافی در کشور بین قوای سهگانه ایجاد کنند و این انسجام را به هم بریزند،اینگونه صحبتهای احمدینژاد میتواند آنان را به هدفشان نزدیک کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه درخصوص جلسه امروز مجلس گفت: صبح امروز رئیس جمهور و تعدادی از اعضای هیات دولت در مجلس جهت دفاع از شیخالاسلامی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حضور یافتند و روال عادی طی شد و در ادامه وزیر به دفاع از عملکرد خود پرداخت و نمایندگان موافق و مخالف استیضاح نیز صحبت کردند، اما در مرحله بعد که نوبت به رئیس جمهور رسید، وی به جای اینکه در مورد بحث استیضاح وزیر صحبت کند، خارج از موضوع استیضاح صحبت کرده و باعث ایجاد تنش در مجلس شد که این رفتار احمدینژاد به دور از شأن جایگاه ریاست جمهوری کشورمان بود.
سخنان احمدینژاد مرتضوی را به یک مهره سوخته تبدیل کرد
محمد جواد کولیوند با بیان اینکه شأن ملت ایران بالاتر از این است که چنین رئیس جمهوری در رأس قوه مجریه باشد، گفت: احمدینژاد پیوسته اعلام میکند که به اشتغال، حل مشکلات اقتصادی، عدالت و ارتقای سطح بهداشت و درمان مردم و کشور میاندیشد؛ اما تا به امروز ما نتیجهای از وعدههای وی ندیدهایم.
نماینده مردم کرج و آسارا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شأنیت مردم ایران بالاتر از این افراد است، ادامه داد: احمدینژاد شأنیت رئیسجمهور نظام جمهوری اسلامی را رعایت نکرد.
به گفته کولیوند، کاری که مرتضوی انجام داده و فیلمی که از برادر دکتر علی لاریجانی گرفته و رئیس جمهور نیز آن را در امروز در مجلس پخش کرد، نشان میدهد فردی که خودش زمانی قاضی بوده و باید قانون را اجرا میکرده است، خلاف قانون عمل کرده است.
نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس تصریح کرد: مرتضوی امروز رکب سنگینی از رئیس جمهور خورد و خود را مانند مرحوم کردان تا ابدالدهر سوزاند.
رفتار رئیس جمهور قابل سرزنش بود
محمدحسین فرهنگی درباره رفتار رئیس جمهور در نشست علنی امروز (یکشنبه ۱۵ بهمن) مجلس شورای اسلامی درخصوص استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: عمل به فرمایش مقام معظم رهبری در همه زمینهها ضرورت دارد و ایشان بیان مطالب اختلافانگیز و رفتارهای غیرصادقانه و ایجاد جدایی میان اقشار مختلف مردم را از سوی مسئولان تراز اول کشور، خلاف مصالح و حرام اعلام کردند.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: کسی که بر حرکت در این مسیر اصرار کند، قابل مواخذه است و مردم تحلیلگر کشور به دقت رفتارهای مسئولان نظام را رصد میکنند.
وی با بیان اینکه عمل به قانون فصلالخطاب است، تصریح کرد: طرح مسائلی از این قبیل که هر قانونی که مطابق میل افراد باشد، بپذیرند و آن بخش را که مخالف سلیقه و برداشت شان باشد، عمل نکنند، یکی از سرآغازهای اختلافات است.
وی توضیح داد: رویه حقوقی همه کشورهای جهان و روالی که در قانون اساسی وجود دارد و منشی که در زمان امام راحل (ره) و دوران فعلی بارها مطرح شد، ناظر به این بخش از فرمایشات رهبر کبیر انقلاب است که خطاب به یکی از مسئولان کشور فرمودند هر کسی قانون را قبول ندارد، قانون او را قبول ندارد.
عمل به قانون یکی از راههای رسیدن به فصلالخطاب است
عضو هیات رئیسه مجلس ادامه داد: عمل به قانون یکی از راههای رسیدن به فصلالخطاب است و اینکه مسئول قوه ای احساس کند تمام قوای دیگر و سایر ارکان کشور باید تابع اراده فردی او باشند، با روح قانون اساسی و بسیاری از احکام و مقررات حقوق اساسی ملت مغایرت دارد.
وی جلسه امروز مجلس را بازتابی از چنین اختلاف دیدگاههایی توصیف کرد و گفت: رفتار رئیس جمهور قابل سرزنش بود زیرا با توجه به شرایط خاص سیاسی و اقتصادی کشورمان و موضوعاتی که در عرصه بینالمللی داریم که بسیار حساس و تعیینکننده است، مخالف مصالح ملی بود.
عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: قربانی کردن منافع ملی بر پایه سلایق فردی و اصرار بر فرد خاصی که توسط یکی از مراجع اصلی تصمیم گیرنده حوزه قضایی - دیوان عدالت اداری - و به صورت رای هیئت عمومی متشکل از ۱۵۰ قاضی برتر کشور که جهت گیری سیاسی ندارند، و براساس نص صریح قانون رای داده اند، طبیعی است که چنین رفتاری از مسئولان تراز اول دولت قابل انتظار نیست.
مجلس تنها به دو مورد انتصاب از میان دهها هزار انتصاب دولت ورود کرد
وی بیان کرد: بهترین اتفاقی که در این مقطع میتواند رخ دهد ، کنار رفتن این فرد از تمام مسئولیتها و رسیدگی به مسائلی است که در پرونده وی مطرح شده و البته تعیین و معرفی وزیر برای وزارتخانههای ارتباطات و فناوری اطلاعات و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میتواند ترمیمی بر آسیبی باشد که وارد شد.
عضو هیات رئیسه مجلس با ابراز امیدواری از اینکه دولت در این جهت حرکت کند، یادآور شد: آنچه به کرات در تریبونهای مجلس مطرح شد که اگر مجلس وارد تصمیمات جزئی دولت میشود، این موضوع تنها به دو انتصاب از میان دهها هزار انتصابی که در دولت رخ داده، محدود است.
فرهنگی از انتخاب معاون وزیر امور خارجه در مجلس هشتم و انتصاب مرتضوی بهعنوان دو مورد ورود مجلس به تصمیم دولت یاد کرد و افزود: در سایر موارد مجلس به تصمیمات دولت ورودی نداشته و دولت به تصمیمات خود عمل کرده مگر در مواردی که نیاز به رأی اعتماد بوده است.
آرامش حلقه مفقوده اقدامات رئیسجمهور
حمیدرضا طباطبایینائینی در واکنش به اظهارات رئیس جمهور در نشست امروز مجلس، گفت: رئیسجمهور در بخش اول صحن علنی ساکت بود، اما متأسفانه در بخش دوم اظهارات غیر قابل انتظاری را ارائه داد.
نماینده مردم نائین در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از اقدام برنامهریزی شده رئیسجمهور برای بخش فیلم، افزود: به طور حتم رئیس مجلس در روند استیضاح شیخ اسلامی هیچ تأثیری نداشت اما متأسفانه احمدینژاد تنها بهدنبال تخریب هیئت رئیسه بود.
وی با بیان اینکه بهطور حتم احمدینژاد باید بداند که صحن علنی مجلس جای اقداماتی مانند مچگیری نیست، تصریح کرد: دولت در چند سال اخیر متأسفانه به مچگیری عادت کرده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با یادآوری سخنان لاریجانی خطاب به احمدی نژاد مبنیبر اینکه در کشور بن بستی بهعلت جایگاه ولایت فقیه وجود ندارد، یادآور شد: احمدینژاد به جای فرافکنی باید بهدنبال حل مشکلات باشد.
طباطبایینائینی با تأکید بر اینکه رعایت اخلاق سیاسی برای هر مسئولی واجب است، گفت: فقدان رعایت اخلاق از سوی دولت در چند سال اخیر به بدنه نظام و مسئولان آسیب زده است.
نایب رئیس اول کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، با اعلام اینکه فرهنگ بگم بگم رئیسجمهور موجب بروز تنش در کشور شده است، افزود: به طور حتم لازمه انجام هر کاری آرامش است، اما متأسفانه این شاخصه در عملکرد رئیسجمهور وجود ندارد.
احمدینژاد موازین اخلاقی را زیر پا گذاشت
مهدی دواتگری با اشاره به اظهارات امروز رئیس جمهور در صحن علنی مجلس و با استناد به اصل ۱۲۱ قانون اساسی، افزود: در این اصل رئیس جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر مردم ایران، به خداوند قادر سوگند یادکرده که پاسدار قانون اساسی باشد و خود را وقف ترویج دین و اخلاق کرده و از حرمت اشخاص حمایت کند.
نماینده مردم مراغه، عجب شیر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این جلسه شاهد بودیم که رئیس جمهور برخلاف سوگند خود، قانون اساسی را مورد تعرض جدی قرار داد و اصل استقلال قوا را زیر سوال برد.
دواتگری، با بیان اینکه رئیس جمهور در اظهاراتش به قوه قضاییه تعرضاتی کرد، تصریح کرد: رئیس جمهور حق ندارد قانون اساسی را تفسیر کند چراکه این کار بر عهده شورای نگهبان است.
وی، با یاداوری اصل ۲۵ قانون اساسی، افزود: بر اساس این اصل، ضبط مکاتبات، تصویر اشخاص و فاش کردن آنها ممنوع است، سوال جدی اینجا است که رئیس جمهور با وجود رعایت نکردن این اصل چگونه میتواند پاسدار قانون اساسی باشد.
دواتگری، با تاکید بر اینکه برخی اعتقاد دارند که چون به پایان عمر دولت دهم زمان زیادی باقی نمانده، پس بهتر است بحث استیضاح در مجلس مطرح نشود، عنوان کرد: چطور رئیس جمهور اختیار دارد از وظایف قانونی خود استفاده کرده و دو وزیر ارتباطات و بهداشت و درمان خود را برکنار کند، ولی زمانی که نماینده بخواهد از اصل قانونی خود استفاده کند تهدید و توهین نسبت به آنها انجام میشود.
وی، تاکید کرد: متاسفانه رئیس جمهور در این جلسه علاوه بر نقص قانون اساسی، موازین اخلاقی را زیر پا گذاشت و وحدت قوا را مخدوش کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با بیان اینکه رئیس جمهور بر خلاف نظر رهبری که همواره قوا را به وحدت و آرامش دعوت میکردند، حرکت کرد گفت: زمان طرح سوال از رئیس جمهور، نمایندگان به تبعیت از رهبری، سوال خود را پس گرفتند اما احمدینژاد امروز بدون توجه به دغدغههای رهبری، رفتار کرد.
درایت حاکم بر مجلس نقشه رییس جمهور را بر هم زد
اسماعیل جلیلی گفت: استیضاح وزیر کار در دستور کار بود و جلسه خوب شروع شد اما متاسفانه رییس جمهور به جای پاسخ به بی توجهی های دولت به قانون، به مباحث غیر مرتبط پرداخت و تلاش کرد تا موضوع استیضاح را از دور خارج کند.
نماینده مردم مسجد سلیمان، هفتگل در مجلس شورای اسلامی افزود:دولت تلاش کرد در این جلسه هم با استفاده از روش های ابزاری افکار مجلس را تغیر دهند که به دلیل درایت حاکم بر مجلس این روش در این دوره نتیجه ای معکوس به رییس جمهور داد.
جلیلی هم چنین تصریح کرد: دولت رعایت اخلاق و چهارچوب های آیین نامه ای نکرد و مجلس با متانت و صبر بلوغ خود را در حوزه سیاسی به نمایش گذاشت.
وی افزود: دو گفتمان به طور کلی در حوزه سیاسی ما وجود دارد که گفتمان نخست مبتنی بر عقلانیت و منطق و دیگری گفتمان منطبق بر تهمت است که امروز شاهد هر دو این گفتمان ها در مجلس بودیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات تصریح کرد: زمانی که آقای رییس جمهور وارد بحث استیضاح شد، رفتاری دور از شان ریاست جمهوری داشت و اظهارات وی در نهایت به ضرر خودش شد و شیخ الاسلامی قربانی رفتار احمدی نژاد شد.
رفتار احمدینژاد شأنیت مقام ریاست جمهوری را زیرسوال برد
علیرضا منادی سپیدان با عجیب خواندن رفتار رئیسجمهور در صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی، افزود: ما انتظار نداشتیم که آقای احمدینژاد امروز اینچنین پردهدری کرده و کارهایی که حتی افراد پایین در سطح جامعه هم انجام نمیدهند را از خود بروز دهد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اینکه رئیسجمهور فیلمهای کمینی به صحن علنی مجلس آورده و در انظار عموم مردم پخش کند، آن هم فیلمی که اصلا به مجلس و استیضاح ربط ندارد، واقعا شأنیت مقام بزرگ ریاست جمهوری در ایران را برای وی زیرسوال برد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تاکید کرد: با چنین رفتاری که امروز از رئیسجمهور شاهد بودیم این سوال در اذهان عمومی جامعه ایجاد میشود که آیا وی در جایگاهی که قرار گرفته میتواند با این شیوه ادامه فعالیت دهد؟
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس نهم، با تاکید بر پیامکهایی که بعد از جلسه برای نمایندگان ارسال شده است، تصریح کرد: پیامکهایی که بعد از جلسه برای نمایندگان ارسال شد همه سرشار از تایید مواضع مودبانه رئیس مجلس و تقبیح رئیس دولت بود.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، ابراز امیدواری کرد که در آینده شاهد تکرار چنین صحنههایی نبوده و هیچ گاه رفتارهای این چنینی از سوی هیچ مقام مسئولی به ویژه روسای جمهور آینده شاهد نباشیم.
باید با "بگمبگم"های رئیسجمهور برخورد میشد
محمد باقری با بیان اینکه بیاخلاقیهای امروز رئیس جمهور در مجلس، از هشت سال قبل شروع شده بود و به خصوص در چهار سال اخیر به اوج خود رسید، گفت: بحثهای امروز رئیس جمهور در مجلس، ادامه بحثهای وی در مناظرههای سال ۸۸ بود که آن همه هزینه برای کشور به وجود آورد.
نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به اعتقاد منٔرسانهها باید مردم را آگاه کنند که چگونه رئیس جمهوری برگزیدهاند، افزود: صحبتهای امروز رئیس جمهور تبلیغاتی و انتخاباتی بود.
وی ادامه داد: اگر زمانی که مناظرات انجام شد، با صحبتها و رفتارهای رئیس جمهور برخورد میشد و نمیگذاشتند "بگمبگمها" در کشور نهادینه شود، امروز شاهد این ماجرا در مجلس نبودیم.
نباید به فضای جنجالی موجود پرو بال داد
جعفر قادری گفت: در جلسه علنی امروز مجلس اتفاقی که نباید می افتاد متاسفانه به وقوع پیوست که بهتر است به فضای جنجالی موجود در جلسه امروز پرو بال ندهیم.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در واکنش به به سخنان جنجال آمیز رئیس جمهور در نشست علنی امروز مجلس تاکید کرد:این گونه مسائل را باید به دست فراموشی سپرد و باز کردن این گونه مسائل کمکی به مشکلات کشور نمی کند.
این درحالی است که اتفاقات امروز مجلس و مسائل مطرح شده در حالی صورت می گیرد که چند ماه پیش رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانش آموزان و دانشجویان در آستانه روز ملی مبارزه با استکبار جهانی نسبت به بوجود آمدن چنین تنش آفرینی هایی هشدار داده و مسولان را از آن برحذر داشته بودند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 08,نوامبر,2024