معاون سازمان اوقاف و امور خیریه اعلام کرد: بدهی دولت به امامزاده ها و مساجد افزایش یافته و امروز حدود 180 میلیارد تومان از دولت طلب داریم.
به گزارش مهر، حجت الاسلام شرف خانی روز چهارشنبه در نشست خبری که در خبرگزاری قرآنی برگزار شد در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر بودجه اوقاف و میزان بدهی دولت برای بقاع متبرکه و مساجد گفت: سازمان اوقاف در دو بخش درون سازمانی و دولتی بودجه دارد. در بخش دورن سازمانی درآمدها از میزان نذورات و موقوفات تامین می شود.
بودجه دولت کفاف 2 مسابقه قرآنی را می دهد
وی با بیان اینکه بودجه های دولتی برای صرف امور جاری و کارکنان و برخی فعالیتهای فرهنگی هزینه می شود کافی نیست گفت: به عنوان نمونه ما سالانه 1664 مسابقه قرآنی داریم که بودجه دولت تنها کفاف 2 مسابقه را می دهد. خودتان محاسبه کنید که 900 هزار شرکت کننده چقدر سرانه و هزینه دارند. حالا جوایز را لحاظ نمی کنیم ولی واقعا در این بخش نیاز به تامین بودجه داریم.
ایرانیها روزانه 180 میلیون تومان نذر امامزاده ها می کنند
معاون سازمان اوقاف اظهار داشت: در 9 ماهه سال جاری مردم بیش از 51 میلیارد تومان نذورات خود را زریح امامزاده ها و بقاع متبرکه نذر کردند که از این مبلغ 15 درصد برای خود بقعه و 5 درصد صرف بقاع استان می شود.
وی افزود: 9192 بقعه متبرکه (مشاهیر- امامزاده ها- راوی و...) در کشور داریم.
بدهی 180 میلیارد تومانی دولت به امامزاده ها و مساجد
حجت الاسلام شرف خانی گفت: در 9 ماهه سال جاری تاکنون 14 میلیارد تومان صرف نیات مذهبی، 4 میلیارد صرف نیات اجتماعی، 10 میلیارد صرف مساجد، 2 میلیارد صرف بقاع و حدود یک میلیارد صرف نیات امامزاده ها شده است. البته بر اساس مصوبه جدید مجلس دولت باید بودجه ای برای بقاع و مساجد اختصاص دهد که تاکنون این کار انجام نشده و دولت حدود 150 میلیارد تومان به مساجد و 29 میلیارد تومان به امامزاده ها بدهکار است. این در حالی است که واقعا وضعیت امامزاده ها در شان این بزرگواران نیست.
سازمان اوقاف تا 30 سال برنامه نداشت
وی با بیان اینکه تا قبل از ریاست حجت الاسلام مصلحی، سازمان اوقاف هیچ برنامه ای نداشته است افزود: هم اکنون هر ساله هر استان دارای برنامه جامع بوده و بر اساس سند چشم انداز سازمان کار می کند.
شرف خانی گفت: از اول انقلاب تا سال 88 سالانه 200 وقف ثبت شده در حالی که تنها در سال گذشته 1520 وقف و در 6 ماهه سال جاری 800 وقف جدید ثبت شده است.
توزیع سند رسمی وقف در ادارت اوقاف
معاون اوقاف کشور در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد جزئیات سند رسمی وقت و نحوه قانونی شدن این سند گفت: این سند بسیار کامل و جامع طراحی شده و به زودی در ادارات اوقاف کشور توزیع می شود. فرد واقف با تکمیل سند در اداره اوقاف آن را به دفترخانه برده و پس از تائید و مهر ممهور ملک خود را وقف می کند.
راه اندازی مرکز آموزش مجازی حفظ قرآن
شرف خانی اعلام کرد: در بخش قرآنی توانسته ایم مرکز آموزش مجازی حفظ قرآن را راه اندازی کنیم که افراد می توانند با پاسخگویی به 12 هزار سئوال قرآنی به تناسب تبحر به صورت مجازی ثبت نام کرده و از همان طریق در آزمون شرکت کنند و گواهینامه حفظ قرآن دریافت کنند.
معاون سازمان اوقاف گفت: هم اکنون 17 هزار هیئت امناء و 40 هزار خادم در بقاع فعال بوده و یک میلیون و 300 هزار رقبه در کشور داریم.
به روز نبودن اجاره بهای موقوفات بزرگترین موقوفه خواری است
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد وضعیت موقوفه خواری در کشور گفت: بزرگترین موقوفه خواری پرداخت نشدن حق اصلی اجاره بهای موقوفات است. متاسفانه برخی موقوفات بیش از 30 سال است مستاجر آن اجاره را به قیمت قبل پرداخت می کرده و حالا وقتی کارشناس رسمی دادگستری می رود تا قیمت جدید را تعیین کند دست کم گرفته و می گویند خب وقف است و کار خیر. در حالی که باید این قیمت به روز محاسبه شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 15,ژانویه,2025