یزدفردا: «ما گرگ بودیم» نوشته‌ ساندرین کولت از زبان فرانسه با ترجمه‌ محمود گودرزی برای اولین‌بار در بازار کتاب ایران منتشر شد.

به گزارش یزدفردا: ساندرین کولت، متولد ۱۹۷۰، نویسنده معاصر فرانسوی که به یکی از نام‌های بزرگ در ژانر ادبیات هیجان‌انگیز در فرانسه تبدیل شده دانش‌آموخته ادبیات، فلسفه و علوم سیاسی است.

او نوشتن را به‌صورت جدی از سال ۲۰۱۳ شروع کرد با این تصمیم که جان تازه‌ای به ادبیات پلیسی ببخشد. این نویسنده جایزه‌های زیادی در کارنامه ادبی خود دارد که از جمله می‌توان به لاندرنو قطبی، جایزه کتاب فرانسه بلو، جایزه ۸۱۳ برای بهترین رمان فرانسوی ۲۰۱۴، جایزه بزرگ ادبیات کارآگاهی، جایزه آمریگو وسپوچی و جایزه بورگوندی ۲۰۱۴ اشاره کرد. او همچنین نامزد جایزه گنکور امسال است.

به ژانر وسترن تاکنون به‌صورت جدی و منسجم در بازار کتاب ایران پرداخته نشده و نشر چام برای اولین بار به‌صورت جدی اقدام به چاپ مجموعه‌ای منجسم از آثار وسترن کرده است. این مجموعه تنها به ادبیات آمریکا و وسترن کلاسیک محدود نمی‌شود بلکه دربرگیرنده آثار وسترن مدرن نیز می‌شود که «ما گرگ بودیم» از همین دست آثار وستر مدرن به حساب می‌آید.

این کتاب که در سال ۲۰۲۲ برای اولین‌بار منتشر شد، نمونه‌ای از وسترن معاصر و مدرن است و این به این معنا است که همچنان که این ژانر در سینما جلوه‌های تازه‌ای به خود می‌گیرد، در ادبیات نیز داستان‌ها با حفظ جوهره‌ی اصلی وسترن، نو می‌شوند.

در یادداشت ناشر برای این کتاب آمده است: «شاید وقتی ما گرگ بودیم را می‌خوانید یاد کتاب جاده اثر مک کارتی بیفتید؛ بااین‌حال کولت این فضا را به‌سرعت به هم می‌زند و شما را از این تصور دور می‌کند او بدون فیلتر، شخصی‌ترین و صمیمی‌ترین افکار و احساساتش را به نمایش می‌گذارد، گویی ما خوانندگان مستقیم به مغز و روح قهرمان داستان وصل می‌شویم. یک جمله کتاب، بدون هیچ نقطه‌گذاری، می‌تواند یک فصل کامل را برای خودش بسازد. اگر با صدای بلند داستان را برای خودتان بخوانید، به شما این امکان را می‌دهد تا رشته‌ای را پیدا کنید که می‌توانید از آن پیچیدگی‌های پیچیده و آشفته و داستانی واضح‌، هیپنوتیزم‌کننده و تأثیرگذار بسازید. فریبنده است که به شما این احساس دست می‌دهد که با صدای بلند درحال فکرکردن هستید، نه کتاب‌خواندن، چرا که ما دائماً بدون نقطه یا ویرگول فکر می‌کنیم، شبیه مونولوگ درونی شخصیت داستان. این به‌سادگی در داستان قابل‌لمس است زیرا ما تصویری از اینکه قهرمان داستان دارد برای برقراری ارتباط با افراد دیگر تلاش می‌کند تا داستانی را نقل کند، نداریم، ما او را برهنه، خام و بدون نقاب در جلوی خود داریم. بدون اینکه حضور ما را حس کند، انگار فقط دارد بلند فکر می‌کند، و در ذهنش هیچ تماشاگر و خواننده‌ای وجود ندارد. کولت ترکیبی فراموش‌نشدنی از خشم و ناامیدی ترسیم کرده است، محیطی باشکوه و خواندی عمیق و نجات‌بخش.»

انتشارات چام این کتاب را در ۱۵۶ صفحه و با قیمت ۲۱۰ هزار تومان عرضه کرده است.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا