وزارت کشور در نظر دارد با مصوبهای اسنپ و تپسی را محدود کند تا کسبوکارهای اینترنتی بیش از پیش احساس خطر کنند. این بزرگترین تهدید استارتاپها و کسبوکارهای آنلاین در طول عمر دولت یازدهم و دوازدهم محسوب میشود.
شاید کمتر کسی فکرش را میکرد که در این اوضاع نابسامان اقتصادی و در شرایطی که کشور نیاز به تثبیت شغل و کارآفرینی دارد، وزارت کشور در اقدامی عجولانه و بدون دیدگاه جامع، با ارائه لایحهای به دولت خواستار محدود کردن اسنپ و تپسی در سراسر کشور شود.
در حالی که دولت در سالهای اخیر به کارآفرینی و ایجاد شغل از طریق کسبوکارهای آنلاین چشم دوخته و از سویی گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان مهمترین عامل پیشران توسعه در دستور کار قرار دارد، اعلام این خبر نه تنها رانندگان و کارکنان اسنپ و تپسی را دچار نگرانی میکند، بلکه تهدیدی بزرگ برای کسب و کارهای آنلاین دیگر بود و فعالان این حوزه خود را لبه تیغ احساس میکنند.
محدود شدن اسنپ و تپسی را میتوان مبارزه مستقیم با تبدیل امور سنتی به کسبوکارهای آنلاین دانست. با اعمال این محدودیت دیجیکالا و بامیلو نیز باید نگرانتر از قبل شوند، زیرا در هفتههای اخیر عدهای معلومالحال با انتشار شایعات و رواج آن تلاش بسیاری برای ناامیدی مردم نسبت به فروشگاههای آنلاین کرده و احتمال دارد با نفوذ خود در دستگاههای دولتی سعی در حذف این نوع از کسبوکارهای اینترنتی شود.
دقیقاً اتفاقی که برای فینتکها افتاد و اگر حمایت وزارت ارتباطات و بخشی از سازمانهای دولتی نبود، شاید هماکنون نامی از استارتاپهای فناوری مالی یا همان فینتکها نبود.
تنگ کردن عرصه بر کسبوکارهای سالم نه تنها باعث پیشرفت اقتصادی کشور و کسبوکارهای دیگر نمیشود، بلکه به سرعت آمار تولید اشتغال را منفیتر از قبل کرده و ضربه مهلکی به پیشرفت جامعه میزند؛ اتفاقی که در دورههای مختلف در برخی از صنایع به ویژه در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات رخ داده است.
تهدید بزرگی که امروز از سمت بخشی از دولت گریبانگیر کسبوکارهای اینترنتی شده است، میتواند به شروعی برای مرگ تدریجی کسبوکارهای آنلاین تبدیل شود.
به نظر میرسد به جای فرهنگ مقابله با توسعه فناوری که سالهای سال در کشورمان رایج بوده و هماکنون نیز وجود دارد، بهتر است فرهنگسازی و آموزش لازم برای استفاده بهینه از فناوریها را در دستور کار قرار دهیم.
به گفته عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات، وزارت کشور با تقدیم لایحهای به هیات دولت خواستار محدودیت در فعالیت سرویسهای حمل و نقل آنلاین از جمله اسنپ و تپسی شده است. امیر ناظمی روز گذشته در نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک به نام «الکامپ ۲۰۱۸» اشاره کرد: این لایحه در کمیسیون امور زیربنایی دولت بررسی میشود. وی افزود: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای مخالفت با این لایحه در این جلسه شرکت میکند.این تازهترین اقدام برای جلوگیری از فعالیت شرکتهای استارتآپی در زمانی رخ میدهد که کاهش ارزش ریال و مشکلات اقتصادی در این بخش نیز باعث چالشهای بسیاری شده است. از طرف دیگر طی هفتههای اخیر شاهد فیلترینگ برخی از این کسب و کارها نیز بودهایم.
همه چیز درباره اسنپ و تپسی
بحبوحه امتحانات است و بچهها با چهرههایی در هم و مضطرب، آخرین زورشان را میزنند که شاید چند پاراگراف بیشتر در ذهن پرشان فرو کنند. در همین حین یکی از دخترها با نگرانی میگوید: دیر شد، یکی به آژانس زنگ بزنه. دیگری میگوید: مگر یادت نیست دفعه پیش چقدر معطل شدیم تا ماشین بیاید، برویم سر خیابان دربست بگیریم سریعتر میرسیم. سارا اما بی آنکه خودش را وارد این بحثها کند، داخل گوشی موبایلش غرق شده و انگار نه انگار...
دسترسی ساده و سریع، به صرفه و اقتصادی، با کیفیت، پرداخت آنلاین، برآورد هزینه سفر و نمایش زنده خودروها در نقشه جزو ویژگیهایی است که در سایت اسنپ به آن اشاره شده .
در حال حاضر به دلیل ازدیاد ماشینهای شهرستان که در تهران مشغول مسافربری هستند وفعال شدن نرم افزارهایی مثل اسنپ، با دریافت هزینههای غیر متعارف، بر کار و کاسبی تاکسیها اثر گذاشته و تا حدودی منجر به کسادی شده است.
این دانشجوی جوان میگفت که مخارج دانشگاهش را از این طریق تامین میکند و بسیار راضی است، در حالی که تمام وقتش را در طول روز نمیگیرد.
امیدوارم این نرم افزار مورد حمایت دولت و مسئولان ذی ربط قرار گیرد.
عده زیادی این سوال را مطرح میکنند که به چه صورت رانندگان این سرویسها به لحاظ امنیت تحت نظارت هستند؟
دنیا دارد با سرعت به سمت نو شدن میرود و حضور استارت آپها شاهدی بر نو شدن دنیای مدرن است.البته بسیاری از افرادی که حرفههای سنتی را دنبال میکنند با ورد تازه واردهای دنیای نوین دچار مشکل میشوند و اعتراضات رخ مینماید، مانند اعتراض آژانس داران علیه استارت آپهایی مانند اسنپ و تپسی که سر و صدای زیادی به راه انداخت.اما واقعیت این است که دنیا در حال تغییر است و دنیای نو منتظر کسی نمیماند وکسانی که نتوانند خودشان را با دنیای نو وفق دهند از قافله زندگی عقب میمانند.
منابع:
فردانیوز
دنیای اقتصاد
کلیک
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 29,مارس,2025