هزینه شیشه ۲برابر بودجه ماهانه یارانه
۰۱ اسفند ۱۳۹۳/گردش مالی بازار مواد مخدر شیشه در کشور در حالی سالانه ۶.۸ هزار میلیارد تومان است که با این میزان پول میتوان هزینه ۴۳ هزار شغل در کشور ایجاد کرد. همچنین این میزان پول معادل ۴۵ درصد بودجه سالانه شهرداری تهران است.
بنا بر آنچه قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفته است با توجه به اینکه معتادان ایرانی سالانه ۵۰۰ تن از انواع مواد مخدر را مصرف میکنند و ۸۰ درصد این میزان را شیشه تشکیل میدهد، پس در ایران سالانه ۴۰۰ تن، شیشه مصرف میشود. از سوی دیگر با توجه به اینکه هر کیلو شیشه به مبلغ ۱۷ میلیون تومان فروخته میشود، پس گردش مالی شیشه در ایران سالانه به ۶.۸ هزار میلیارد تومان میرسد. در واقع معتادان ایرانی سالانه حداقل ۶.۸ هزار میلیارد تومان تنها برای کشیدن شیشه هزینه میکنند.
این در حالیست که با این میزان هزینه میتوان بسیاری از فعالیتهایی را در کشور سامان داد که نهتنها به زیر ساختها مربوط است که میتواند قدری از مشکلات را کاهش دهد.
پتانسیل ایجاد ۴۳ هزار شغل
به گزارش اقتصادنیوز هزینه ایجاد شغل برای هر کشور، یکی از شاخصهای مهم برای سیاستگذاریهای اقتصادی کشور است و مسئولان همیشه با آن، درباره این که چقدر برای ایجاد اشتغال هزینه کنند، تصمیم میگیرند. در سال ۱۳۹۲، به گفته معاون علمی و فناوری رییس جمهور متوسط هزینه تولید هر شغل در کشور ۱۶۰ میلیون تومان و بنا به گفته وزیر کار، هزینه تولید هر شغل ۲۰ تا ۷۰ میلیون تومان بود.
طبق آخرین برآوردها، در ایران نیاز است که شش میلیون شغل پایدار تولید شود تا نرخ بیکاری به حد استاندارد خود برسد و بیکاران صاحب شغل شوند. اگر آن طور که اعلام شده برای هر شغل ۱۶۰ ملیون تومان نیاز باشد، با هزینهای که صرف ماده افیونی شیشه میشود میتوان حدود ۴۳ هزار شغل ایجاد کرد.
پتانسیل تامین نیاز یک سال پروژههای نیمهتمام
منابعی كه به قیمت دلار هزار تومانی در سال ۸۶ به ازای هر سال تاخیر سه هزار میلیارد تومان بر دوش دولت میگذاشت، امروز با دلار ۲۷۰۰ تومانی هزینههای تاخیر دولت در پروژههای نیمهتمام را ۲.۵ برابر كرده و به رقم ۷.۵ هزار میلیارد تومان رسانده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس با یادآوری اینکه تاخیر در تکمیل و به بهره برداری رساندن پروژه های عمرانی نیمه تمام هزینههای سنگینی دارد، گفت: بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این پروژهها مورد نیاز است که با اعتبار عمرانی سالانه پنج تا شش هزارمیلیارد تومان تکمیل این پروژهها غیر ممکن بوده و جلب مشارکت بخش خصوصی ضروری است.
در واقع با در نظر گرفتن هزینه صرف شده برای مصرف شیشه در کشور و با استناد به سخنان عضو کمیسیون عمران مجلس، میزان هزینه شیشه در کشور معادل ۱۳ درصد بودجه مورد نیاز برای تکمیل پروژههای عمرانی نیمهتمام است و حتی با رقم در نظر گرفته شده برای اتمام پروژههای نیمه تمام در یکسال برابری میکند.
پول شیشه ۴۵ درصد بودجه شهرداری تهران
مجتبی عبداللهی، معاون خدمات شهری شهرداری در خصوص هزینه نگهداشت شهر تهران گفته است: بودجه معاونت خدمات شهری برای جمعآوری زباله در تهران حدود ۳۰۰ میلیارد تومان است که نزدیک به دو درصد بودجه کل شهرداری است. در حقیت براین اساس بودجه شهرداری تهران ۱۵ هزار میلیارد تومان درسال است که رقم هزینه صرف شده برای شیشه ۴۵ درصد بودجه شهرداری تهران را در بردارد.
هزینه شیشه بیشتر از نیاز خدمات زیربنایی مسکن مهر
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در طرح مسکن مهر گفته است: برای خدمات زیربنایی و روبنایی مسكن مهر جلسات متعدد برگزار کردهایم که بالغ بر پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای تامین خدمات زیربنایی طرح مسكن مهر در كشور نیاز داریم.
اصغری مهرآبادی تصریح كرد: برای تامین خدمات خدمات روبنابی مسكن مهر در كشور همچون مدرسه، مسجد و کلانتری و سایر موارد نیز پنج هزار میلیارد تومان نیاز است و انتظار داریم همه به این پروژه بزرگ كمك كنند.
باز هم بر اساس سخنان قائم مقام وزیر راه، میزان پول صرف شده برای شیشه بیشتر از نیاز این وزارتخانه برای اتمام پروژه مسکن مهر است.
هزینه شیشه ۲ برابر فساد ۳ هزار میلیاردی
در حالی آمارها نشان میدهد که در ایران سالانه بیش از ۶.۸ هزار میلیارد تومان صرف کشیدن شیشه میشود که این رقم بیش از دو برابر فساد مالی اخیر معادل سه هزار میلیارد تومان بوده است. البته این رقم نسبت به بدهیهای بابک زنجانی که توسط مقامات دولتی بیش از ۹ هزار میلیارد تومان اعلام شده نسبت کمتری دارد و معادل ۷۵ درصد کل بدهیهای بابک زنجانی میشود.
هزینه شیشه ۲ برابر بودجه ماهانه یارانه
دولت یازدهم در کنار همه هزینههایی که دارد ماهانه بیش از ۳.۵ هزار میلیارد تومان صرف پرداخت یارانه به مردم میکند. رقمی که نشان میدهد نصف کل هزینه مصرف سالانه شیشه در کشور است. در واقع هزینه مصرف شیشه در ایران دو برابر کل بودجه یارانهای است که ماهانه دولت به ایرانیها پرداخت میکند.
به هر ترتیب با توجه به افیونی بودن این ماده مخدر، نظارهگر چیستیم؟ بسیاری از فعالیتهای دیگر در ایران امروز معطل سرمایه و سرمایهگذاری است. بر چه اساس جامعه ما به این سمت در حرکت است و تا کجا باید، چنین هزینه گزافی را در کشور پرداخت کرد؟ و سوالات بسیاری که امید است مسوولان، مسوولانه برخور کنند و پاسخی درخور برای این همه ضربه بیابند.
روایتی از چک بازیهای مرتضوی و زنجانی
۰۳ اسفند ۱۳۹۳ -
کشکولی از پروندههای تامیناجتماعی به قوهقضاییه رفته و حالا سعید مرتضوی، متهم ردیف اول پرونده تخلف در این سازمان مدام بنای تکذیب دارد و اندکخواندن مستنداتی که بیش از یکسالی است در اختیار بازپرس شعبه ١٥رسیدگی به کارکنان دولت است را دارد.
او اغلب در مراسم ختم منتسبان به چهرههای نزدیک به احمدینژاد حاضر شده و آنجا به بیان سخنان عجیبی در موضوع پرونده تامیناجتماعی میپردازد؛ سخنانی مثل «حتی یک چوب کبریت در این پرونده نیست و برخی به اشتباه ماجرا را بزرگ کردهاند.»
او به صراحت هرگونه همکاری با بابک زنجانی را منکر شده و مساله واگذاری ١٣٧شرکت به او را تکذیب میکند. حسین دهدشتی در گفتوگو با «شرق» به کنایه خطاب به مرتضوی میگوید که او دچار فراموشی و آلزایمر سیاسی شده اگرنه چطور او مهر و امضای خودش پای برخی چکها و نامهها را فراموش کرده و ماجرای پرونده ٨٠هزارصفحهای تامیناجتماعی را به یک چوبکبریت تقلیل داده است. به گفته نماینده آبادان، مجلس به موقع هشدار داد که معامله سازمانتامیناجتماعی با زنجانی اشتباه و غیرقانونی است و اگر واقعا زنجانی پولی داشت بهتر بود بهجای معامله با تامیناجتماعی به فکر بازپرداخت بدهیاش به وزارت نفت باشد.
او همچنین به چکهای ردوبدلشده مرتضوی و زنجانی اشاره دارد؛ چکهایی که سندی است بر همکاری زنجانی و مرتضوی و به این سادگیها نمیتوان منکر این واقعیت شد. به گفته دهدشتی، «مرتضوی در قرارداد واگذاری چندین شرکت شستا، برای تضمین قرارداد حدود پنجچک به مبلغ ٤٠٠میلیارد ین ژاپن را به زنجانی تحویل داده و براساس اطلاعات واصله هنوز این چکها در اختیار زنجانی است.» مرتضوی در دادگاه اخیرش ادعا کرده که او حتی یکریال با زنجانی معامله نکرده، اما دهدشتی براساس اطلاعات مستندی که در اختیار کمیته تفحص قرار گرفته، تاکید دارد او ۱۳۸شرکت و کارخانه مرتبط با شستا را به زنجانی واگذار کرده است.
او البته برای یادآوری به مرتضوی به برخی مکاتبات و مراسلات او اشاره دارد: «مرتضوی در جریان معامله با زنجانی چندچک به سربرگ سازمانتامیناجتماعی صادر کرد و وقتی زنجانی برای وصول یکی از این چکها به بانک مراجعه کرد، پولی در حساب نبود.»
دهدشتی خاطرنشان میکند که «اگر با ورود مجلس جلوی این چکبازیها گرفته شده و معامله جان نگرفته، صورتمساله خطای صورتگرفته پاک نخواهد شد. نکته دیگر اینکه این چکها، چک بلامحل بوده است.» روی سخن نماینده آبادان به شخص سعید مرتضوی است و میگوید: «اگر در دوره مدیریتی شما و دیگر مدیران دولت پیش، نیمنگاهی به نیازها و خواستههای مردم بود، اینروزها مردم این همه با مشکلات مختلف دستوپنجه نرم نمیکردند. اینکه شما بههمینسادگی همهجا تردد میکنید و تلاش چندماهه نمایندگان مجلس در تدوین گزارش تفحص را چوب کبریت میخوانید کملطفی شما و یکجور فرار روبهجلو است؛ فراری که دیگر جواب نمیدهد و خوشبختانه حکم آقای رحیمی و برخورد دستگاه قضایی نشان داد که دیر یا زود باید منتظر حکم شما باشیم.»
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 17,نوامبر,2024