به گزارش یزدفردا: مهدی بخشی در نشست ویدیو کنفرانسی دادستانهای کشور افزود: در این مدت همچنین سه هزار و ۸۷۷ خودرو شوتی و پنج هزار و ۱۶۴ وسایل نقیله حامل سوخت توقیف و ۶ هزار و ۶۵۹ نفر متهم در این زمینه دستگیر شدند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان تصریح کرد: از ۱۴۰ میلیون لیتر گازوئیل مصرف روزانه، ۲۵.۴ میلیون لیتر در بخش نیروگاهی و ۵۰.۳ میلیون لیتر در بخش غیر حمل و نقل مصرف میشود.
وی ادامه داد: بیش از ۷۵ میلیون لیتر روزانه با صدور حواله در ادارههای ذیل وزارتخانههای صمت، جهاد کشاورزی و نیرو در استان از شبکه خارج میشود که بخش قابل تاملی از آنها میتواند واجد وصف مجرمانه باشد.
بخشی در ادامه به چهار پرونده مهم تشکیل شده در استان در سال ۱۴۰۳ اشاره و اعلام کرد: فقط در پرونده شعبه ۲۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان، ۱۶ میلیون و ۱۰۰ هزار لیتر فرآورده به ارزش ۳۴۰ میلیارد تومان در سه شهرستان جنوبی کرمان طی ۱۰ ماه حواله صوری صادر شده و در پرونده نیروگاه گوهران نیز ۹۵۰ هزار لیتر سوخت از شبکه توزیع شده که پرونده در دادسرای سیرجان باز است.
وی در باره خودروهای حمل قاچاق فرآورده معروف به شوتیها نیز گفت: صرفنظر از خلاءهای قانونی موجود و ضعف زیرساختها در این مورد، اقداماتی از جمله فعال و عملیاتی شدن پنج ایست بازرسی شامل مرصاد، بهادرآباد، منوجان، گلستان و چشمه شور در بحث قطع مسیرهای قاچاق اعم از قاچاق سوخت، اجرای طرح کدینگ از مرداد ماه سال ۱۴۰۲ در ۲۵۸ جایگاه از ۲۹۰ جایگاه فعال استان با مصوبه شواری تأمین و تدوین طرح عملیاتی متمرکز در مکانهای انبار(دپو) سوخت قاچاق انجام شده است.
دادستان کرمان در باره خودروهای شوتی بیان کرد: اقدامی با ظرفیت شورای تأمین استان کرمان درباره توقیف خودروهای تغییر وضعیت داده درحال انجام است که اگر استانهای همجوار نیز این اقدام مشابه را انجام دهند درصد بالایی از قاچاقهای سوخت کاهش مییابند.
استان کرمان به علت همجواری با ٢ استان مرزی هرمزگان و سیستان و بلوچستان شاهد بخش زیادی از قاچاق سوخت است، واین اقدام تعداد تصادفات منجر به مرگ را افزایش داده و ناامن شدن جادهها را در پی است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 22,آوریل,2025