بيماري تب خونريزي دهنده كريمه كنگو، بيماري ويروسي مشترك بين انسان و دام است كه بواسطه گزش كنه آلوده، همچنين ازطريق تماس با گوشت، لاشه يا خون آلوده به انسان منتقل مي شود.

مدیر کل دامپزشکی استان یزد در اين باره گفت: اين بيماري در دام هاي آلوده بدون علائم باليني مي باشد ولي در انسان تا روز چهارم با علائم تب، سردرد، احساس سرما، خستگي، درد عضلاني، درد ناحيه پشت، درد مفاصل، درد بالاي معده، قرمزي صورت وپرخوني ملتحمه وچشم ها      مي باشد. از روز چهارم به بعد علائم خونريزي شروع مي شود كه عبارت است از خونريزي هاي نقطه اي در مخاط دهان و پوست، خونريزي از    لثه ها، بيني، معده، روده، رحم، زير پوست ناحيه ساق پا و دست ها، خونريزي هاي غير قابل كنترل در محل تزريقات ظاهر مي شود. مردم برای مصون ماندن از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو باید از خرید گوشت های کشتار  غیر بهداشتی و غیر مجاز جدا خودداری نمایند.

      دكتر علی اکبر حداد زاده در ادامه گفت: اين بيماري در صورت پيشرفت درمانی ندارد، فقط مي توان درمان حمايتي و نگهدارنده انجام داد. لذا بهترين كار پيشگيري از بيماري است.

این مقام مسئول در ادامه افزود: دامداران، دامپزشكان، پرسنل كشتارگاه ها، بازرسان و ناظرين بهداشت گوشت، قصاب ها، كاركنان آزمايشگاه ها و پرسنل بيمارستان كه با فرد بيمار در ارتباط هستند و تمام كساني كه به نحوي با دام و يا گوشت آلوده تماس دارند بیش از همه درمعرض خطر بيماري مي باشند.

دکتر حداد زاده در پايان گفت: راه هاي پيشگيري از بيماري مبارزه با كنه از طريق سم پاشي جايگاه هاي نگهداري دام، استفاده ازپوشش كامل (لباس كار يكسره و دستكش، عينك وچكمه،كلاه وماسك) در دامداري ها وكشتارگاه ها و  همچنين نگهداري گوشت 24 ساعت قبل از مصرف درپيش سرد يا يخچال در دمای بالای صفر مي باشد.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا