دکتر حداد زاده اظهار داشت: همه ساله در فصل بهار شاهد عرضه محصولات لبنی غیر پاستوریزه خصوصا محصولات تهیه شده از شیر گوسفندی به صورت محلی می باشیم.
دکتر حداد زاده اظهار داشت: همه ساله در فصل بهار شاهد عرضه محصولات لبنی غیر پاستوریزه خصوصا محصولات تهیه شده از شیر گوسفندی به صورت محلی می باشیم. معمولا این محصولات همراه با تبلیغات و نصب پارچه نوشته ها از طریق فروشندگان لبنیاتی، دستفروش ها و بعضی از میوه فروشی ها به فروش می رسد. مساله مهم این است که مردم خطر ابتلاء به بیماری های مشترک دامی از طریق مصرف محصولات لبنی را جدی بگیرند و موارد بهداشتی را در خرید این محصولات لحاظ کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان یزد در ادامه یادآور شد: محصولات لبنی غیر پاستوریزه می توانند علاوه بر لطمه زدن به بهداشت و سلامت مردم، هزینه های درمانی بالا را بر دوش خانواده ها و دولت بگذارد.
وی افزود: تمام محصولات مذکور در صورتی که تحت نظارت بهداشتی تهیه نشده باشد می تواند عامل انتقال انواع عوامل بیماری زا به انسان باشد. بیماری تب مالت یکی از بیماری های خطرناک است که به راحتی از طریق اینگونه محصولات به انسان منتقل می شود.
این مقام مسئول به شهروندان توصیه کرد: حتی الامکان از خرید محصولات محلی خودداری نموده و در صورت خرید شیر محلی حتما آن را قبل از مصرف بجوشانند. همچنین پنیرهای محلی را لااقل 2 ماه قبل از مصرف در آب نمک قرار دهند چرا که برای تهیه پنیر ممکن است شیر نجوشیده استفاده شده باشد که در صورت وجود میکروب تب مالت در شیر این بیماری از طریق مصرف پنیر تازه به راحتی به انسان منتقل خواهد شد. اما با قراردادن آن در آب نمک احتمال انتقال بیماری به مراتب کمتر می شود.
دکتر حداد زاده در پایان ضمن آرزوی سلامتی برای کلیه همشهریان، از تولید کنندگان محلی محصولات لبنی تقاضا کرد به منظور رعایت بهداشت و سلامت عموم افراد جامعه شیرهای تولید دام های خود را به کارخانجات تولید محصولات لبنی پاستوریزه تحویل نمایند تا با رعایت موازین بهداشتی در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد.
> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 23,نوامبر,2024