مدیر کل روابط عمومی استانداری یزد با اشاره به رنج مردم ایران از یک پیشینه تاریخی در زمینه اقتدارگرایی گفت: ما تجربه حکومت 2500 ساله شاهنشاهی را در این کشور داریم و می بینیم که به گونه ای این اقتدارگرایی در وجود برخی از ما نهادینه شده است تا جایی که اقتدارگرایی در خانه، مدرسه، اداره و یا هر نقطه دیگر، گاه بروز و ظهور می یابد.
به گزارش روابط عمومی استانداری یزد؛ پاک طینت، این سخنان را در دیدار صبح یکشنبه 18 اسفندماه با دست اندر کاران دو روزنامه بشارت نو بیان کرد افزود: در حقیقت یکی از سیاستهای اصلی رسانه ها به ویژه نشریات، ریشه یابی چگونگی رفع روحیه اقتدار گرایی در جامعه است وگرنه با شعار، آزادی بیان و اندیشه به دست نخواهد آمد.
در این دیدار، مدیرکل روابط عمومی استانداری آزادی اندیشه را مقدمه آزادی بیان دانست و افزود: متاسفانه برخی تا صحبت از آزادی بیان می شود آنرا یک امر وارداتی و به مثابه یک وصله ناهمگون با جامعه می دانند، اما معتقدم که بحث آزادی بیان ریشه در صدر اسلام دارد و در دوران پیامبر (ص) و حکومت حضرت علی(ع) مصادیق آن موجود است.
وی ادامه داد: مولا علی(ع) بین معاند و مخالف تفاوت قائل بود و هرگز حقوق اجتماعی و شهروندی مخالف را مورد تهدید قرار نداد و افراد مخالف در زمان ایشان تا آنگاه که دست به اسلحه نبرده بودند و به معاند بدل نشده بودند، امنیت و حق اظهار نظر داشتند.
پاک طینت افزود: همین امر را در کلام و اندیشه امام (ره)و رهبری نیز می بینیم، اما سوال اینجاست که چرا ما با این همه پیشینه تئوری که در این زمینه داریم، در عمل و در مواجهه با بحث آزادی بیان و اندیشه دچار توفیق نیستیم و اتفاق خاصی در این حوزه نمی افتد؟
مدیر کل روابط عمومی استانداری یزد ادامه داد: ما از یک پیشینه تاریخی در زمینه اقتدارگرایی رنج می بریم و تجربه حکومت 2500 ساله شاهنشاهی را در این کشور داریم و می بینیم که به گونه ای این اقتدارگرایی در وجود برخی از ما نهادینه شده است.
وی افزود: این اقتدارگرایی در خانه، مدرسه، اداره و یا هر نقطه دیگر، گاه بروز و ظهور می یابد و در حقیقت یکی از سیاستهای اصلی رسانه ها به ویژه نشریات، ریشه یابی چگونگی رفع روحیه اقتدار گرایی در جامعه است وگرنه با شعار، آزادی بیان و اندیشه به دست نخواهد آمد.
پاک طینت سپس با اشاره به ماده یک قانون مطبوعات که آزادی رسانه ها را مورد تاکید قرار داده است، به موانع عملی بر سر راه تحقق این آزادی ها اشاره کرد و گفت: باید روح جمعی جامعه نسبت به بحث آزادی بیان و اندیشه تغییر کند و هر کس به صورت ارادی در قبال وسعت بخشیدن به دایره آزادیهای مشروع در جامعه، حاضر باشد که بخشی از اقتدارگرایی وجود خود را کنار بگذارد و با منطق و گفتگو، نه تنها خود را حق مطلق نداند، بلکه آزادی بیان و اندیشه را حق دیگران بداند.
وی سپس با اشاره به تحولات سیاسی- اجتماعی رخ داده در کشور و استان یزد ادامه داد: اتفاق خوبی که در استان یزد رخ داده این است که تفکری در استان تلاش می کند، که فضا را برای رسانه ها باز کند و باید قدردان این فرصت بود.
دبیر شورای اطلاع رسانی استان یزد سپس به موانع ایجاد شده بر سر راه رسانه ها اشاره کرد و گفت: تجربه نشان داده است هرگاه محدودیتی برای رسانه ها ایجاد می شود بخشی از این موانع معلول عملکرد دست اندرکاران و اصحاب رسانه و قلم است زیرا که از فضای باز به صورت عقلایی بهره نمی برند و گاه برخی هنجارها و ارزشهای مورد احترام جامعه را به چالش می کشند.
وی افزود:گرچه معتقدم که باید برخی باورهای کذایی نیز در جامعه به چالش کشیده شود، اما رسانه ها باید با شناخت از جامعه، سنت های صحیح جامعه را پاس بدارند و سنت های غلط را نیز مورد نقد و بررسی قرار دهند.
پاک طینت ادامه داد: اگر این اتفاق بیفتد و ما به تمام معنی نقد و قلم را مقدس بدانیم و پاس بداریم و شعار ندهیم، می توانیم شاهد رشد و بالندگی اندیشه ها در جامعه باشیم.
باید اخلاق همسایه دیوار به دیوار رسانه ها باشد
مدیر کل روابط عمومی استانداری یزد، قویترین ابزار در دنیای کنونی را رسانه دانست و با تاکید بر لزوم اخلاق گرایی در حوزه رسانه گفت: اگر اخلاق همسایه دیوار به دیوار رسانه نشود، اتفاقات بسیار بدی در این حوزه رخ خواهد داد.
وی افزود: تمام تلاش ما این است که به رسانه، با هر گرایش و تفکر سیاسی- اجتماعی، نگاه مساوی داشته باشیم و درب استانداری را به روی همه اصحاب رسانه و قلم باز بگذاریم و از خداوند هم میخواهیم که به ما سعه صدر عنایت کند و خدای نکرده پیله ای از اقتدارگرایی به دور خود نپیچیم و همه رسانه ها نیز بدانند که باب نقد باز است و باید در عرصه های مهم استان وارد شده و مسئولین را به چالش بکشند که قطعا این روند در رشد و پویایی استان موثر خواهد بود.
مخالفان آزادی بیان حرف منطقی ندارند
مدیر کل روابط عمومی استانداری یزد با ابراز امیدواری از اینکه نسل فعال جامعه، نسلی باشد که آزادی اندیشه و بیان را سرلوحه خود قرار دهد و آنرا چون گوهری گرانبها پاس بدارد گفت: بدانیم که هر چه فضا بازتر باشد، اندیشه های بیشتری رشد می کند و نقد می تواند به عنوان وسیله ای برای رشد و تعالی و پیشرفت جامعه استفاده شود و به این نکته نیز توجه کنیم که برخی افرادی که گاه از آزادی بیان و اندیشه و آزادی مطبوعات ابراز ناراحتی می کنند، حرف منطقی برای گفتن ندارند و اگر کسی با مردم صادق و روراست باشد از اینکه حرفش مورد نقد و بررسی رسانه قرار گیرد، ابایی نخواهد داشت.
گفتنی است در این دیدار، جواد آذرنگار مدیر مسئول بشارت نو، توضیحاتی پیرامون سابقه این نشریه و اقدامات انجام شده در زمینه ارتقاء سطح کمی و کیفی آن ارائه نمود و آرشیو این نشریه را برای مدیر کل روابط عمومی استانداری تشریح کرد دست اندرکاران نشریه بشارت نو، هر کدام نظرات و دیدگاه های خود را پیرامون مبحث مرتبط با رسانه و ارتباط با مسئولان و تهیه خبر و گزارش از ادارات و دستگاه های مختلف عنوان کردند و از پاک طینت خواستند تا مسائل و مشکلات خبرنگاران و اصحاب رسانه را بررسی و در جهت رفع آن اقدام نماید.
بازدید از خبرگزاری های ایسنا و ایکنا
در ادامه بازدید امروز، پاک طینت با حضور در دانشگاه علم و هنر یزد، با مدیران خبرگزاری های ایسنا و ایکنا در استان و معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی استان یزد دیدار کرد.
دهقان، مسئول خبرگزاری دانشجویان استان یزد در این دیدار گفت: دفتر نمایندگی خبرگزاری ایسنا در یزد از سال 79 راه اندازی شده و از سال 82 به منطقه خبری ارتقاء یافته است و با سرویس های خبری تخصصی در حال فعالیت است.
سپس گلابگیریان، مدیر خبرگزاری قرآنی – ایکنا- در یزد نیز مشکلات مربوط به کمبود نیروی انسانی و عدم تعهد برخی از رسانه ها به حق کپی رایت را از مشکلات این خبرگزاری بر شمرد.
در ادامه، معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی استان نیز توضیحاتی پیرامون این دو خبرگزاری ارائه نمود.
مدیر کل روابط عمومی استانداری یزد در این دیدار، با اشاره به ترکیب دو واژه جهاد و دانشگاه و بار معنایی خاص و پیشینه با ارزش این دو واژه در ذهن جامعه گفت: جهاد برای ما یک واژه مقدس است و در ادبیات ما با شور همراه است و از طرفی واژه دانشگاه همسایه اندیشه و تفکر است و شانه به شانه ی شعور می زند و می توان جهاد دانشگاهی را مترادف با شور و شعور دانست.
وی افزود: با توجه به پتانسیل فراوان نهفته در این مفاهیم، توقع جامعه از مجموعه جهاد دانشگاهی، توقعی بالا است و این مجموعه با این پتانسیل های غنی و پیشینه ذهنی جامعه از مفاهیم جهاد و دانشگاه، می تواند پیشگام بسیاری از بحث های دانشگاهی در جامعه باشد و باید از نظر کارکرد، از همه مراکز دیگر دانشگاهی جلوتر باشد.
ایسنا مظهر پیوند خصوصیات رسانه با روحیات دانشجویی است
مدیر کل روابط عمومی استانداری یزد سپس با اشاره با کارکرد خبرگزاری دانشجویان – ایسنا- این خبرگزاری را دارای پتانسیل بالایی از نظر ارتباط با دانشجویان دانست و افزود: هر گاه به واژه دانشجو اشاره می کنیم، یعنی جمعی از انسانهایی که فعال، پیشرو و مطالبه گر هستند و از طرقی کار رسانه نیز مطالبه گری و اجتماعی کردن مردم است و حرکت دادن جامعه به سمت و سوی تحولات مثبت است لذا ترکیب این دو مقوله، یعنی رسانه و دانشجو، در خبرگزاری ایسنا امر مبارکی است که ایسنا باید از این پتانسیل عظیم بهره لازم را ببرد.
دبیر شورای اطلاع رسانی استان یزد در ادامه افزود: ایسنا با توجه به این ویژگیها، همواره باید در تولید محتوا یک گام از سایر رسانه ها جلوتر باشد چون پتانسیل شناخت نیازهای جامعه را دارد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال ایسنا می تواند در راستای جهت دهی به جامعه و بهره گیری از توان دانشجویان، در فرایند یک نظر سنجی، انتظارات جامعه در خصوص اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها را بررسی کند و در این خصوص به عنوان اولین خبرگزاری که می تواند جهت دهی مناسبی به افکار جامعه داشته باشد اقدام نماید چرا که یک جامعه اماری قابل تامل در اختیار ایسنا هست.
دفتر ایکنا در دارالعباده باید سرآمد در کشور باشد
مدیر کل روابط عمومی استانداری یزد، سپس با اشاره به صبغه مذهبی استان یزد و اینکه این استان را دارالعباده و حسینیه ایران می خوانند، به اهمیت کار خبرگزاری قرانی ایکنا در استان اشاره کرد و گفت: معتقدم با این سابقه دینی در استان، خبرگزاری ایکنا در یزد، باید سرآمد سایر دفاتر ایکنا در کشور باشد.
پاک طینت حساس ترین کار ایکنا را ارائه یک تصویر ذهنی زیبا از جلسات قرانی و مباحث پیرامون آن به مردم دانست و گفت: جامعه باید تصویری زیبا از قران داشته باشد و خدای نکرده اینگونه متصور نشود که جلسات قرانی ویژه یک قشر خاص یا یک رده سنی به خصوص است.
وی خواستار توجه بیشتر ایکنا به جنبه های زیبایی شناسی و جامعه شناسی قران و معرفی این جنبه ها به نسل جوان و شهروندان شد و گفت: باید تمامی موارد مرتبط با قران کریم، مثل جلسات هفتگی قرائت قران از سوی این خبرگزاری پوشش داده شود و از توان همه کسانیکه میخواهند به صورت افتخاری با این خبرگزاری همکاری کنند استفاده شود.
مدیر کل روابط عمومی استانداری یزد در پایان این دیدار، قول مساعد داد تا در زمینه بحث آموزش افراد از سوی جهاد دانشگاهی در عرصه خبر و رسانه، همکاری لازم از سوی این اداره کل صورت گیرد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 23,نوامبر,2024