دکتر محمد رضا صادقپور عنوان کرد: اندرونه و ضمائم خوراكي دامی شامل دل، جگر، قلوه، جگر سفید، مغز، زبان و کله و پاچه و در مورد طیور شامل: دل، جگر، سنگدان و پای مرغ می باشد. رعایت ایمنی و بهداشت اندورنه های دام و طیور قابل مصرف انساني می تواند از بروز بسیاری از بیماری ها در انسان جلوگیری کند.
این مقام مسئول در ادامه افزود: احشاء و یا اندرونه های دام و طیور در هنگام کشتار در کشتارگاه ها توسط ناظر دامپزشکی مورد بازرسی بهداشتی قرار می گیرند و چنانچه علائم مرضی که ناشی از بروز علائم بیماری های دام و یا مشترک بین انسان و دام مشاهده شود نسبت به ضبط کل لاشه یا بخشی از امعاء و احشاء آلوده اقدام و از توزیع و مصرف آن ها جلوگیری می شود. بنابر این اندرونه هایی که در کشتارگاه های مجاز و یا واحدهاي مطمئن و دارای مجوز قانونی استحصال و بسته بندی می شود و مشخصات محل بسته بندی و شماره پروانه بهداشتی همچنین تاریخ تولید و انقضاء آن ها ذکر شده باشد از نظر سلامتی مورد تایید هستند اما اندرونه های فاقد مشخصات معتبر و بسته بندی، به هیچ عنوان مورد تایید کارشناسان دامپزشکی نمی باشند.
دکتر صادقپور در خصوص خطر مصرف اندرونه های آلوده گفت: اندرونه آلوده معمولا حاصل کشتارهای خارج از کشتارگاه و ذبح غیر مجاز و یا قاچاق بوده و می تواند عامل ابتلاء به انواع بیماری ها به خصوص بیماری های مشترک بین انسان و دام باشد.
به شهروندان توصیه می شود به منظور احتراز از خطرات اینچنینی در وهله اول اندورنه های خوراکی را از مراکز مجاز و یا با بسته بندی دارای مشخصات کامل بهداشتی تهیه نمایند و در غیر اینصورت به وضعیت ظاهری و بوی اندرونه خوراکی توجه کنند. ظاهر اندرونه باید به رنگ طبيعي و فاقد هر گونه تیرگي، ترشح، رنگ زرد یا سفید و خون مردگی باشد. همچنین اندرونه نباید بوی نامطبوع داشته باشد. در صورت وجود هر کدام از این علایم باید از مصرف اندرونه خوراکی خودداری نمود
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 24,نوامبر,2024