مجیر عطارنیا

 باج گیرها را بشناسید (ransomware):
باج گیرها بد افزارهایی هستند که با انتشار در اینترنت و شبکه های داخلی شما ، فایل های اجرایی و مهم شما را تشخیص داده و آنها طوری رمزگزاری می کنند که دیگر قابل استفاده نبوده  و برای آزاد سازی آنها مبلغ هنگفتی از شما دریافت می کنند. این نکته را نیز مورد توجه داشته باشید در قبال باز گرداندن فایل های شما  به طور سالم هیچ تضمینی وجود ندارد لذا از پرداخت وجه خودداری نمائید.

CryptoLocker یکی از معروف ترین  باج افزارهای دنیای مجازی به حساب می آید که در سال های گذشته شاهد فعالیت های تخریبی آن بوده ایم اما با گذشت چند سال همچنان از آن به عنوان یک "مدل تجاری" نام برده می شود! (وبسایت پاندا،1394)    در ایران هم بد افزاری تحت عنوان "ویروس پلیس" در قالب یک باج گیر اینترنتی فعالیت خود را شروع کرد و با ترساندن کاربران ساده  لوح به بهانه عدم رعایت استانداردهای اینترنتی مبلغی را دریافت می کرد. عدم رعایت نکات امنیتی در شبکه ها سازمانی و خانگی  باعث میشود که بسیاری از اطلاعات محرمانه و مهم آنها از بین برود

پیش گیری اولیه یکی از مهم ترین اقدامات مقابله با این ویروس های جدید می باشد و اولین اقدام در این راستا داشتن یک آنتی ویروس قوی و به روز می باشد .

چند نکته امنیتی  :

1-      از فایل ها مهم و کاربردی خود به صورت روزانه یا هفتگی پشتیبان بگیرید . سعی کنید فایل ها را به صورت فشرده و زیپ نگهداری کنید .

2-      از بازکردن ایمیل ها ناشناخته و نا معتبر جدا خود داری نمائید .

3-      از سیستم عامل های به روز استفاده نمائید . جدید ترین نرم افزار ها و ویندوز ها را نصب کنید

4-   از قابلیت system restore  ویندوز استفاده کنید، با تعریف نقطه های بازیابی restore points  به صورت دائم می توانید سیستم خود را به نزدیک ترین تاریخ موجود برگردانید . )آموزش ایجاد restore points  در پایان متن آمده است )

5-   درایوهای USB  خود را با استفاده از نرم افزار امنیتی کنترل کنید . فلش مموری ها یکی از بزرگترین عامل های انتقال ویروس هستند در این مورد پیشنهاد می کند از نرم افزار usb vaccine  پاندا استفاده کنید . برای دانلود این نرم افزار کلیک کنید

6-   مدیران شبکه های سازمانی می توانند با مهاجرت به سرویس های ابری (cloud)    ،استفاده از نرم افزارهای امنیتی مجهز به data shilde   ( سیستم اختصاصی محافظت از فایل ها ) و فایروال های سخت افزاری (UTM)  از آلوده شدن شبکه سازمان خود تا حد زیاد جلوگیری کنند .

 آموزش ایجاد restore points (وب سایت شهید آوینی )

1-      بر روی منوی Start کلیک کنید

2-      .روی Computer کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید .

3-      بر روی پیوند System Protection کلیک کنید .

4-      روی درایو یا پارتیشنی که می خواهید برای آن System Protection را فعال کنید ، کلیک کرده و سپس گزینه Configureرا بزنید

5-      بر روی گزینه اول Restore system settings and previous of files کلیک کرده و سپس OK کنید

بعد از فعال کردن System Protection برای درایو های مورد نظرحالا نوبت به ایجاد یک Restore Point می کنیم
1-بر روی منوی Start کلیک کنید

2-روی Computer کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید .

3-بر روی پیوند System Protection کلیک کنید .
4- بسیار خوب تا این مرحله را سری قبل نیز انجام داده بودید حال بروی گزینه Create… کلیک کرده و از صفحه باز شده یک اسم یا متن دلخواه را نوشته بر روی گزینه Create کلیک کنید تا Restore Point شما ساخته شود .

همانطور که مشاهده کردید یک Restore Point ساخته شد برای باز گرداندن Restore Point ساخته شده در همان صفحه بر روی گزینه System Restore… کلیک کرده، از ویزارد باز شده بر روی Next کلیک کنید شما می بینید که Restore Point ساخته شده با تاریخ و زمان در کادر زیر مشخص شده است کافیست بعد از انتخاب Restore Point مورد نظر بر روی Next و سپس گزینه Finish کلیک کرده تا بکاپ گرفته شده از درایو مورد نظر را به تاریخ مورد نظر باز گرداند.

 

با تشکر

مجیر عطارنیا










  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا