استاندار يزد، در نشست مشترك خود با معاونين و فرمانداران سراسر استان، نكات مهمي را با ايشان در ميان گذاشت و در جريان ارائه گزارش عملكرد معاونين و فرمانداران سراسر استان قرار گرفت.
به گزارش اداره كل روابط عمومي استانداري يزد، " سيد محمد ميرمحمدي" در نشست مشترك معاونين استاندار و فرمانداران سراسر استان كه در سالن زنده ياد حميديا برگزار شد، بر تعيين تكليف وضعيت معاونين فرماندار و بخشداران توسط فرمانداران تا پايان سال با توجه به نامه وزير كشور تاكيد كرد و آنگاه با اشاره به تاكيد بر برقراري ارتباط فرمانداران با مسئولين كشوري گفت: اين ارتباطات باعث تقويت ديد ملي مديران در برابر ديد منطقه اي مي شود و ديدشان را نسبت به مسائل وسيعتر مي كند و باعث آشنايي شما با مسئولين كشوري مي شود و همچنين تنوع و تحولي براي خود فرمانداران است كه از يك محيط بسته خارج شده و محيطهاي جديد تر و سطح ارتباطات وسيعتر را تجربه مي كنند.
استاندار يزد با توجه به تقارن نوروز امسال با ايام فاطميه، خواستار انتخاب عنوان " بهار فاطمي" براي برنامه هاي نوروز امسال در شهرستانها شد تا در پرتو اين برنامه ها، هم شادابي نوروزي حفظ شود و هم آميختگي اين شادابي با ويژگيهاي حضرت فاطمه الزهرا(س) نمايان گردد و تنها به برنامه هاي حزن انگيز محدود نگردد.
وي پرداختن به ويژگي هاي حضرت فاطمه(س) بعنوان الگوي زن مسلمان را باعث افزايش نشاط در جامعه دانست و افزود: بايد نشاط نوروزي را با الگوهاي فاطمي افزايش دهيم.
عالي ترين مقام اجرايي استان خواستار توجه ويژه فرمانداران به بزرگداشت دهه مبارك فجر شد و بر اجراي برنامه هاي وزين، شاد، متوع، تفكر برانگيز و تبيين گر در اين دهه تاكيد كرد و با اشاره به افتتاح برخي پروژه هاي عمراني در اين دهه گفت: براي ما كميت و تعداد پروژه ها اهميت ندارد، بلكه آنچه مهم است اين است كه پروژه ها صد در صد تكميل شده و به بهره برداري كامل برسد .
حركت بر محور و مدار قانون از ديگر تاكيدات استاندار يزد خطاب به معاونين استاندار و فرمانداران سراسر استان بود و اين امر را در تعديل توقع مراجعين به مسئولين نيز موثر دانست.
ميرمحمدي همدلي، هم افزايي و هماهنگي ميان مديران استان را موجب ارتقاء نتايج امور و بهبود كارها دانست و گفت: اگر در اجراي برنامه ها ناهماهنگي وجود داشته باشد به اين معني است كه كار مثبت يك فرد را، فرد ديگري خنثي مي كند اما اگر هماهنگي باشد، نيروهاي متمركز، كارايي بيشتري خواهند داشت.
استاندار خاطر نشان نمود: هدف مشترك همه ما خدمتگزاري به مردم است و به همين منظور تا جاييكه امكان دارد اين هماهنگي ها بايد تقويت شود و همه بايد در يك مسير كه همان مسير دولت تدبير و اميد و گره گشايي از كار مردم است حركت كنيم.
وي همچنين بر اخذ مشورت توسط مديران عالي استان با فرهيختگان و نخبگان و ديگر همكاران تاكيد كرد و تصريح نمود: همواره خرد جمعي موثر تر از فكر فردي است و مشورت باعث كاملتر شدن تصميمات و پختگي بيشتر آنها مي گردد.
" سيد محمد ميرمحمدي" با تاكيد بر اصل برقراري نظم و انضباط در امور توسط مديران، گفت: اين مهم با تمرين حاصل مي شود و مي تواند رافع بسياري از مشكلات و مساعدت دهنده مديران در بسياري از برنامه ها باشد.
عالي ترين مقام اجرايي استان همچنين بر اولويت بندي امور توسط مديران تاكيد كرد و خواستار پرهيز ايشان از حواشي و كارهاي جزئي و بيهوده شد و خاطر نشان نمود: اجازه بدهيد افراد مختلف هر چه ميخواهند نقد كنند و بگويند چرا كه اگر خلاف مي گويند، مردم متوجه خلاف گوييشان خواهند شد و اگر درست مي گويند نيز بايد آن را بپذيريد و همواره بدانيد كه محور تصميم گيريها و امور مديران، متن كار و انجام وظايفي است كه به عهده دارند و نه پرداختن به حواشي.
استاندار يزد افزود: در ارتباط با مشاركت جويي، تا آنجا كه مي توانيد مشاركت مردم را جلب كنيد و از سرمايه هاي اجتماعي استفاده نماييد .
وي خاطر نشان كرد: نمونه اين امر در شهرستان خاتم و در ارتباط با پايش چاههاي كشاورزي و مشاركت مردم در صرفه جويي در مصرف آب و خاموش نمودن برخي چاه ها در اوقات مشخص به صورت داوطلبانه نمود پيدا كرد و اين نشان دهنده اين امر است كه فراهم كردن زمينه مشاركت مردم در انجام امور، تا چه حد مي تواند مشكلات مديران را حل و فصل نمايد و اين عرصه بايد در ارتباط با نخبگان و صاحبنظران و كسانيكه تجربيات دلسوزانه اي در مناطق استان دارند نيز جلوه گر شود.
ميرمحمدي ادامه داد: تاكيدم بر اين است كه ليستي از اين افراد داشته باشيد و جلسات دوره اي را با آنها برگذار كنيد و از فكر و نظراتشان استفاده نماييد و همچنين از ظرفيت خيرين نيز بهره ببريد و ايشان را هميشه همراه خود داشته باشيد چرا كه وقتي ارتباطات باشد خيرين به شما نزديكتر مي شوند و آنگاه مجدانه تر به انجام امور خير اقدام مي نمايند.
عالي ترين مقام اجرايي استان از فرمانداران سراسر استان خواست تا همانگونه كه موضوع ايجاد پنجره واحد جهت تسهيل در امر سرمايه گذاري صنعتي و جذب سرمايه گزاران در مركز استان دنبال مي شود، اين امر حتماً در شهرستانها نيز دنبال گردد .
استاندار يزد در پايان از مديران عالي استان خواست تا از هرگونه ظاهرسازي ، غلو و وعده و وعيد بي پايه و اساس به مردم پرهيز كنند ولي در عين حال، اطلاع رساني مناسب نسبت به عملكرد و واقعيت ها را نيز در دستور كار قرار دهند.
در اين نشست همچنين "محمدعلي طالبي " با بيان مطالبي، خواستار رعايت نكاتي از سوي فرمانداران شد و گفت : اولين موضوع بحث برگزاري انتخابات سال آتي مجلس شوراي اسلامي است كه باتوجه به سخنان وزير محترم كشور، عملاً كار انتخابات در مجموعه وزارت كشور آغاز شده و نقطه اصلي اين موضوع نيز، ضرورت پرهيز از هرگونه اقدامي است كه در سطح شهرستانها، به عنوان جانبداري از فرد خاصي توسط فرمانداران قلمداد شود و فرمانداران بايد با رعايت كامل اصل بي طرفي در اين خصوص اقدام نمايند.
وي افزود : همچنين فرمانداران بايد مراقبت كنند كه از همراهي با نامزدهاي احتمالي در برنامه ها خودداري نمايند و حتي اگر نمايندگان فعلي مردم در مجلس نيز برنامه اي دارند كه نياز به حضور فرمانداران در آن برنامه است، مديريت برنامه به عهده فرمانداران باشد.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار تأكيد كرد: با توجه به نامه وزير محترم كشور، فرمانداران بايد در ارتباط با پست هاي معاون فرماندار و بخشدار كه در دولت جديد تغييري در آن حاصل نشده، حداكثر تا پايان سال اعلام نظر نمايند.
طالبي انتظار ديگر استانداري از فرمانداران را مديريت مسائل مربوط به تقسيمات كشوري توسط فرمانداران دانست و با اشاره به ابلاغ سياستها و برنامه هاي دولت تدبير و اميد كه اوايل سالجاري به فرمانداران ابلاغ شده ، خواستار ارائه گزارشي از سوي ايشان مبني بر نحوه اجرايي شدن اين برنامه ها و تأكيدات مربوطه پيرامون آن شد.
وي بر فعال نمودن كميسيون هاي كارگري در شهرستانها توسط فرمانداران تأكيد كرد و خواستار رصد مؤثر و رسيدگي به وضعيت واحدهاي صنعتي و قشر كارگر شد.
رئيس شوراي اطلاع رساني استان با اشاره به فرارسيدن دهه مبارك فجر از فرمانداران خواست تا ضمن اجراي برنامه هاي تبليغي و تبييني مناسب در اين ايام، جهت حضور در برنامه زنده تلويزيوني هر شب از ايام دهه فجر ويژه هر شهرستان، آمادگي لازم را داشته باشند و اطلاع رساني مناسب در اين خصوص در شهرستان انجام شود.
"سيدمحمدرضا سيدحسيني" نيز در اين نشست از تصويب استمهال جهت بازپرداخت وام اخذ شده توسط كشاورزان درخصوص خشكسالي خبر داد و از فرمانداران خواست تا اين امر را با هماهنگي اداره كل مديريت بحران ساماندهي نموده و نسبت به معرفي افراد ذيصلاح اقدام كنند.
وي همچنين بر برگزاري جلسات هماهنگي در ارتباط با ايام نوروز از هم اكنون توسط فرمانداران تأكيد كرد و خواستار جديت بيشتر اداره كل راه وشهرسازي استان و پيگيري فرمانداران براي حل مشكل نقاط حادثه خيز راههاي استان و ارتقاء كيفيت جاده هاي استان شد.
معاون هماهنگي امورعمراني استانداري يزد خطاب به فرمانداران تأكيد كرد : در ايام دهه مبارك فجر به افتتاح پروژه هايي مبادرت نماييد كه صد درصد تكميل شده و اگر پروژه اي كوچكترين نقصي دارد، از افتتاح آن خودداري كنيد.
اين مقام مسئول، شهرستانهاي تفت، اشكذر و مهريز را داراي بيشترين مصرف آب در استان دانست كه مصرف آب آنها از معدل كشوري بالاتر است و خواستار صرفه جويي در اين خصوص شد.
در اين نشست همچنين "محمدرضا بابايي" با انتشار آماري از نرخ بيكاري استانها در كشور گفت : در زمينه نرخ رشد بيكاري با شش و هفت دهم درصد، استان دوم برتر كشور هستيم و در دوره اي كه به دليل برخي تلاطمات اقتصادي، در برخي استانها ، 400 واحد صنعتي و توليدي تعطيل شد ، اين عدد در استان يزد به 10 عدد نيز نرسيد.
وي استان يزد را چهارمين استان صنعتي كشور و از لحاظ سرانه صنعتي- كل سرمايه گذاري تقسيم بر جمعيت- در كشور اول دانست.
بابايي يزد را در عرصه كشت گلخانه اي چهارمين استان كشور ذكر كرد كه البته با اجراي طرح مديريت بهينه مصرف آب، اين توليد همراه با صرفه جويي در مصرف آب بوده است.
معاون برنامه ريزي و اشتغال استاندار يزد، با تأكيد بر حفظ محيط زيست و برخورد با صنايع آلاينده از تعطيلي قريب به 100 كوره آجرپزي غيراستاندارد و آلاينده محيط زيست در استان خبر داد و گفت : در اين خصوص با جديت كار را دنبال مي كنيم .
وي از وجود 1100 واحد صنعتي نيمه تمام در استان خبر داد كه در نوبت انتظار جهت اخذ تسهيلات به منظور تكميل هستند.
در اين نشست همچنين "عباسعلي رضايي" خبر از صدور مجوزهاي جديد تا ابتداي سال جديد براي استخدام افرادي كه در آزمون شركت كرده بودند و آنگاه افزود: كار تصويب منطقه ويژه علم و فناوري استان، كار بزرگي بود كه با همكاري بسياري از افراد و نهادها و راهبري استاندار محترم به سرانجام رسيد.
معاون منابع انساني و توسعه مديريت استانداري يزد سپس از برگزاري جشنواره "علم تا عمل" در دهه اول اسفندماه سالجاري در كشور و حضور 17 شركت استاني در اين جشنواره خبر داد.
همچنين اين نشست مصوباتي نيز داشت.اولين مصوبه اين نشست تأكيد بر ارائه مكتوب گزارش عملكرد فرمانداران به استانداري بود.
همچنين مصوب شد تا پايان بهمن ماه ، برنامه عملياتي و رويكردهاي اصلي فرمانداري ها به استانداري ارائه شود.
سومين مصوبه اين نشست نيز تبليغ و اطلاع رساني پيرامون شاخصهاي امنيتي، اجتماعي وفرهنگي دولت در كنار دستاوردهاي عرصه هاي صنعتي و اقتصادي توسط فرمانداريها بود.
گفتني است در اين نشست، هر كدام از فرمانداران سراسر استان ، گزارشي از عملكرد خود در حوزه شهرستان و در ارتباط با مسئولين كشوري را ارائه نمودند.