زمان : 14 Dey 1393 - 10:58
شناسه : 98175
بازدید : 3942
گردهمایی اعضای هیأت علمی دانشگاه یزد برگزارشد گردهمایی اعضای هیأت علمی دانشگاه یزد برگزارشد

به همت مجمع صنفی اعضای هیأت علمی دانشگاه یزد، با هدف برگزاری انتخابات اعضای شورای مرکزی و بازرسان آن و همچنین نشست پرسش و پاسخ با هیات رییسه دانشگاه گردهمایی اعضای هیأت علمی دانشگاه روز چهارشنبه دهم دی ماه جاری در سالن منتظر قائم  برگزار شد.

در ابتدای این نشست دبیر شورای مجمع صنفی اعضای هیات علمی با خوشامدگویی به اعضای هیات رییسه گفت: ما در مجمعی هستیم که مطالبات حقوقی، مادی و ارزشی داریم و باتوجه به مهمترین استراتژی مدیریت دانشگاه که قرار گرفتن در ردیف ده دانشگاه برتر است برای رسیدن به این جایگاه باید مسائل انسانی در اولویت باشد.

دکتر غلامرضا بردبار اهمیت دادن به استعدادهای کارکنان، تشویق رشد حرفه ای، ارتقای عادلانه کارکنان، فراهم نمودن محیط کاری بهره ور، افزایش کارایی، توسعه کار گروهی، احترام گذاشتن و دوست داشتن دیگران، صداقت و گشاده رویی و حفظ اصول اخلاقی، اطمینان از خدمات با کیفیت و برآورده کردن نیازهای مشتری از جمله ارزش های ضروری در محیط کار دانست.

وی در ادامه تاکید کرد:  نهادینه کردن و بکارگیری این ارزشها موجب افزایش کارایی، صرفه جویی اقتصادی، رعایت انصاف و برابری و بهبود عملکرد از لحاظ کیفی و کمی در بخش خدمات دولتی خواهد شد بنابراین مدیران و کارکنان باید این ارزشها را در برنامه های خود لحاظ کنند.

وی در خصوص حقوق قانونی و مسؤولیت های شغلی کارکنان گفت: کارکنان دولتی حقوق و مصونیت های گسترده ای دارند. در این راستا باید بین خواسته های کارفرمایان و حقوق کارکنان تعادل برقرار شود تا با حفظ نیروی انسانی کارآمد و متخصص بتوان منافع عمومی جامعه را تامین کرد.

دکتر بردبار در این راستا توجه به تامین حقوق اولیه کارکنان، آزادی بیان، فعالیت های سیاسی و صنفی، مسؤولیت ها و تعهدات قانونی، آزادی عضویت در انجمن های صنفی و مواجهه با کارکنان متخلف و نامطلوب را طبق سیستم ارزیابی عملکرد استاندارد بسیار مهم عنوان کرد.

وی درادامه با اشاره به تارخچه مجمع صنفی گفت: مجمع صنفی برای اولین بار در تاریخ وزارت علوم سال 1380 با تفکر اینکه یک تشکل مردم نهاد غیرسیاسی، مستقل و آزاد باشد ایجاد شد. وی افزود: مجمع صنفی دانشگاه یزد فعالیت خود را در سال 1384 آغاز کرد که تعداد 150 نفر عضو که نام نویسی کرده اند و تعداد 41 نفر به مدت 10 سال حق عضویت پرداخت می کنند. دکتر بردبار بیان کرد در حال حاضر این مجمع با هدف اصلی تامین حقوق مادی و معنوی با حفظ بهره وری و استراتژی جدید دانشگاه مشغول فعالیت است و با تغییرات و تحولات انجام شده از لحاظ روانی شرایط بسیار مطلوب است اما کافی نیست و برگزاری این نشست به همین منظور انجام شده است.

وی در پایان با تشکر از حمایت رییس دانشگاه از مجمع صنفی اعم از کارکنان و هیات علمی و تاکید داشتن بر مشارکت افزود: حضور نمایندگان از مجمع صنفی کارکنان و مجمع صنفی هیات علمی در بدنه تشکیلات دانشگاه بسیار تاثیرگذار و به نفع مدیریت است.

در ادامه این نشست برنامه پرسش و پاسخ اعضای هیات علمی با هیات رییسه نیز برگزار شد که طی آن حاضران در این نشست مسایل و دغدغه های خود را مطرح کردند.

دکتر علی مروتی معاونت دانشجویی در پاسخ به سوال یکی از حاضران در خصوص کیفیت غذا گفت: امسال با ایجاد رستوران آزاد با تنوع غذایی و احتساب مبلغ یارانه به هیأت علمی سعی کردیم این مشکل حل شود البته با کمی و کاستی هایی روبرو هستیم و تلاشمان درجهت به حداقل رساندن کاستی هاست.

دکتر سیدمحمدتقی المدرسی معاونت پژوهشی دانشگاه نیز در این نشست در پاسخگویی به سوالات برخی از حاضران در خصوص استخدام اعضای هیات علمی پژوهشی گفت: طبق برنامه ای که یک پژوهشکده دارد فرد متقاضی باید شرایط لازم را داشته باشد و در صورت دارا بودن شرایط استخدام خواهد شد.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که امکان ایجاد همکاری در کنار دفتر ارتباط با صنعت وجود دارد یا خیر گفت: ما بسیار استقبال خواهیم کرد. در واقع دفتر ارتباط با صنعت، دفتر ارتباط با جامعه است و این دفتر محدود به رشته های مهندسی و رشته هایی که ارتباط با صنعت دارند نیست و ما با کلیه رشته هایی که می توانند با جامعه همکاری داشته باشند همکاری لازم را داریم.

دکتر المدرسی در پاسخ به این سوال که چرا با استانداری همکاری اندکی وجود دارد، گفت: دانشگاه با استانداری در سطح وسیعی همکاری  دارد و نمونه آن برگزاری برنامه های هفته پژوهش در دانشگاه است همچنین جلسات زیادی برگزار می شود و این همکاری روبه گسترش است.

وی درخصوص مالیات طرح های پژوهشی گفت: این مالیات درحال حاضر 3درصد است و وزارت علوم در تلاش است که این مالیات به صفر برسد.

معاون پژوهش و فنآوری دانشگاه همچنین درخصوص مراسم تجلیل از پژوهشگران دانشگاه گفت: این مراسم قرار است در دانشگاه برگزار شود و با دعوت از رییس سازمان بهره وری، گروه بهره وری دانشگاه یزد به پژوهشکده بهره وری ارتقا خواهد یافت که اولین پژوهشکده بهره وری در نوع خود در ایران خواهد بود.

دکتر المدرسی در خصوص تغییر مبلغ حق سفر اعضای هیات علمی از پژوهانه خود گفت: حق سفر از دو میلیون و 500 به چهار میلیون و 500 تغییر یافته ست و این مبلغ به این شرط قابل پرداخت است که عضو هیات علمی شرایط لازم را دارا باشد و مبلغی که عضو هیات علمی دریافت می کند خود مسؤول تهیه ارز است و دانشگاه نمی تواند ارزی به او بدهد.

وی در خصوص مبالغ اختصاص یافته به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و سؤال اینکه چرا برای افرادی که هزینه فعالیت آنها بالاست و زمینه های کاری آن‌ ها متفاوت است، تفاوتی قایل نمی شود گفت: پژوهانه دانشجویان تا روزهای آینده پرداخت خواهد شد و براین اساس برای دانشجویان روزانه کارشناسی ارشد تا 3 امتیاز پژوهانه مبلغی حدود 450هزار تومان و برای دانشجویان دوره دکترا یک میلیون تومان مستقیم به خود دانشجو پرداخت خواهد شد. وی افزود: بودجه اختصاصی در این خصوص محدود است و برای هر دانشکده بر اساس معیارهایی که اعلام می شود تقسیم بندی انجام می شود واینگونه نیست که  به صرف اینکه یک دانشکده ای پرهزینه است اعتبار بیشتری بدون حساب پرداخت شود.

دکتر المدرسی در خصوص پاسخ به درخواست ایجاد یک مکان برای آزمایشگاه ها علی الخصوص آزمایشگاه منابع طبیعی گفت: آزمایشگاه مرکزی به زودی تجهیز خواهد شد که رشته های مختلف می توانند از آن استفاده کنند.و امسال با موافقت رییس دانشگاه 3برابر سالهای گذشته تجهیزات خریداری شده است.

دکتر کاظم مندگاری معاون فرهنگی دانشگاه نیز در این نشست در پاسخ به یکی از سوالات که درخصوص نام خیابان های دانشگاه  بود که به پیشنهاد یکی از حاضران به نام های برخی از دانشمندان یا نام هایی که متناسب با شرایط دانشگاه انتخاب شود و همچنین یک ساختمان به نام بنیانگذار دانشگاه دکتر شاهی نامگذاری شود، گفت: در کمیته نامگذاری اماکن دانشگاه این مطالب مطرح شده و این پیشنهاد خوبی است که در آینده قابل اجراست. وی در ادامه افزود: ما برای انجام کارهای فرهنگی نیازمند کمک شما هستیم و در زمینه هایی که نقص و کمبود داریم احتیاج به همکاری شما داریم.

دکتر مندگاری در پاسخ به این سوال که در ماه های اخیر فعالیت های فرهنگی بسیار کم بوده است و امور فرهنگی باید به فکر روحیه جمعی دانشگاهیان باشد گفت: در سه ماه اخیر فعالیت های فرهنگی بسیار زیاد بوده است و ممکن است اعضای هیات علمی از آن بی خبر بوده اند و البته باید به این نکته توجه داشت که دوماه از این سه ماه محرم و صفر بوده است و در نظر داریم قبل از ایام فاطمیه برنامه ای داشته باشیم.

رییس دانشگاه نیز در این نشست در پاسخ به  سوال یکی از حاضران در خصوص انتصابات و انتخابات دانشکده ها و گروه ها گفت: انتخابات گروه ها با مشارکت همکاران انجام شد و افرادی که مقبول تر بودند انتخاب شدند و انتخاب گروه ها به صورت مستقیم انجام شده است. دکتر محمدصالح اولیاء در خصوص انتخاب رؤسای دانشکده ها گفت: در انتخاب رؤسای دانشکده ها یک روش بینابین انجام می شود به این صورت که مدیران گروه ها به همراه منتخبان کل اعضای هیات علمی یک کمیته منتخب تشکیل می دهند و آنها دونفر را پیشنهاد می کنند. وی درخصوص علت انتخاب این روش گفت: در دانشکده ها به دلیل اینکه احتمالا تمایلات گروهی اعضا ممکن است بر منافع دانشکده غلبه کند مجمعی را تشکیل دادیم که فراتر از منافع شخصی یا گروهی تصمیم گیری کنند و افرادی انتخاب شوند که قاعدتا افراد دلسوزی باشند.

دکتر اولیاء افزود: یکی از سیاست هایی که از ابتدا اعلام شد این بود که شکاف ها و اختلافات را کم کنیم و مهمترین آفات در دانشگاه وجود شکاف ها و اختلافات است و هنر آن است که همه افراد با نگرشهای مختلف بتوانند در کنار هم کار کنند. وی تصریح کرد: مشارکت در فعالیت های دانشگا ه اثرگذار است و نظرات افراد به خصوص نخبگان جامعه قطعا بر نظر فرد ارجحیت دارد و جلب مشارکت و هم اندیشی هم در مسایل رسمی مثل انتصاب افراد و هم در مشورت گرفتن در کارهای مختلف درحال اجراست. وی همچنین درخصوص حضور اعضای هیات علمی در مراسم و برنامه های دانشگاه گفت: حضور پررنگ شما در مراسم دانشگاه باعث ایجاد انگیزه و دلگرمی خواهد شد.

وی درخصوص هیأت علمی بازنشسته دانشگاه گفت: مقرر شده است از تجارب و توانمندی های این بزرگان به صورت حداکثری استفاده شود و در دانشگاه نیز یک مکانی را برای آنها اختصاص دهیم.

دکتر اولیاء در پاسخ به سوالی درمورد مسایل رفاهی و عدم پرداخت حق داوری و حق التدریس گفت: تلاش معاونت اداری و مالی بوده است که پرداخت ها به موقع انجام شود و بحث های داوری و نظارت بسیار جدی تر در حال انجام است.

وی در خصوص افراد مختلفی که در جاهای مختلف پست دارند گفت: موقعیت و فرصت همکاری در دانشگاه بسیار زیاد است و همه می توانند از این فرصت برای خدمت به دانشگاه استفاده کنند. ما سعی کردیم از ظرفیت همه افراد استفاده کنیم و مسؤولیتی را به آنها واگذار کنیم. وی افزود: برای هر فردی که یک فرصتی به وجود می آید یک فرصت آزمون از جانب مدیریت است و اینکه فرد چقدر می تواند کارش را درست انجام دهد و در این فرصت فرد توانایی خود را نشان می دهد و عملکرد افراد مشخص خواهد شد و در این راستا بعضی افراد مسؤولیت پذیرتر هستند. دکتر اولیاء همچنین  گفت: طبیعتا افرادی که بهتر عمل می کنند  و تواناتر هستند و به تحقق اهداف دانشگاه کمک می کنند در اولویت قرار دارند.

وی در پاسخ به این گلایه  که تاکنون در جهت افزایش کیفیت دانشگاه فعالیتی نشده است گفت: تمام فعالیت های دانشگاه در دوره مدیریت جدید در راستای این هدف بوده است و تمام برنامه ریزی ها و نظارت ها و طرح جامع دانشگاه در این جهت بوده است.

وی در ادامه این بحث در خصوص سهمیه تعداد دانشجو گفت: امسال بر اساس تعداد دانشجویی که خود دانشکده ها پیشنهاد کرده اند، دانشجو پذیرفته شده است و درهدفگذاری دانشگاه درخصوص تعداد دانشجو یک رشد بسیار ملایم را تا سال 99پیش بینی کرده ایم که از 14هزار دانشجو به 16هزار نفر برسد و هدف بهبود کیفیت است و قرار نیست روی کمیت سرمایه گذاری کنیم.

در ادامه این نشست مراسم انتخابات اعضای شورای مرکزی و بازرسان آن برگزار شد و دکتر سیدمحمد بزرگ دبیر شورای سیاستگذاری  نیز در این نشست به عنوان منشی برگزاری انتخابات اعضای شورای مرکزی  و بازرسان آن ابتدا در خصوص فعالیت های انجمن صنفی گفت: اعضای هیات علمی یک سری منافع مشترک دارند که در چارچوب های قانونی باید از آن حمایت شود.

وی افزود در کنار این فعالیت ها که نقش حمایتی دارد می شود یک سری کارهای انگیزشی نظیر داشتن جمع های گرم و صمیمی و همچنین حضور افراد بازنشسته  و بحث های معیشتی و بحث های حفظ شان و منزلت اعضای هیات علمی و کمک به مدیریت دانشگاه می تواند در این مجمع وجود داشته باشد.

دکتر بزرگ تاکید کرد: این شورا شورای صنفی است و بحث سیاسی و اقتصادی در آن جایی ندارد و در این شورا باید همه کارها تحت قانون و مقررات انجام شود تا به اهداف مورد نظرش برسد.

وی درخصوص تعداد نفرات انتخاب شده برای شورای مرکزی صنفی و تعداد بازرسان آن گفت: تعداد 7نفر برای اعضای اصلی شورای مرکزی و 3 نفر علی البدل و تعداد 2نفر بازرس اصلی و 1 نفر علی البدل با رای گیری انتخاب خواهند شد.

در پایان این نشست مراسم رای گیری انجام شد و براین اساس بعد از شمارش آرا دکتر غلامرضا بردبار با 66رای، دکتر شایسته دادفرنیا با 63 رای، دکتر سید محمدبزرگ با 59رای، دکتر بمانعلی منگابادی با 55 رای، دکتر غلامعلی مظفری با 45رای، دکتر ابوالفضل میرجلیلی با 40 رای و دکتر غضنفر میرجلیلی با 33 رای به عنوان اعضای شورای مرکزی و دکتر محمدرضا اختصاصی و دکتر عبدالحمید انصاری و دکتر محمود برهانی به عنوان اعضای علی البدل انتخاب شدند.

همچنین دکتر سیدمحمد موسوی نژاد و دکتر خداکرم غریبی به عنوان بازرسان اصلی و دکتر کاظم مهتدیانی به عنوان عضو علی البدل انتخاب شدند.

خبر: الهام میرفخرائی

عکاس: فاطمه تیو