مرکز بهداشت و مشاوره دانشگاه یزد به منظور ارتقای سطح سلامت جسم کارکنان و اعضای هیات علمی اقدام به برگزاری طرح غربالگری دیابت (مرض قند) کرده است.
رییس مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشگاه یزد با اعلام این خبر، هدف از اجرای این طرح را شناسایی افراد دیابتی یا مستعد دیابت در سطح دانشگاه و انجام اقدامات لازم در این زمینه عنوان کرد و افزود: این طرح در روزهای 7، 8 و 9 دی ماه سال جاری در دانشگاه اجرا خواهد شد.
دکتر حسن زارعی با بیان اینکه استان یزد رتبه اول دیابت در سطح کشور را به خود اختصاص داده افزود: طبق آمار از هر دونفر دیابتی یک نفر از بیماری خود اطلاع ندارد که این خطر، اهمیت اجرای این طرح را دوچندان می کند.
وی افزود: با توجه به جمعیت حدود 850 نفری کارکنان و هیات علمی می توان در این زمینه گام مهمی برداشت و اصلاح سبک زندگی را از دانشگاه شروع کرد.
دکتر زارعی در خصوص رؤوس برنامه های این طرح گفت: گرفتن فشار خون، قند ناشتا و قند دوساعته برای برخی موارد، وزن، مشاوره کوتاه مدت درباره معرفی و علائم و عوارض و تغذیه در پیشگیری از دیابت و ... از جمله برنامه های این طرح است.
وی همچنین در خصوص شرایط شرکت در این طرح گفت: کارمندان و اعضای هیات علمی می توانند از طریق تماس تلفنی با شماره های داخلی 2865 و 3678 و یا مراجعه حضوری به مرکز مشاوره دانشگاه برای شرکت در این طرح اقدام نمایند.
وی تاکید کرد: برای تست دیابت، ناشتا بودن افراد 9 تا 10 ساعت قبل از آزمایش الزامی است.
دکتر زارعی همچنین از اجرای این طرح برای دانشجویان در آینده ای نزدیک خبر داد. وی افزود بابت انجام این تست هیچگونه هزینه ای از افراد دریافت نخواهد شد.
وی در پایان ابراز امید واری کرد با اجرای این طرح بتوان گامی مهم در راستای ارتقای کیفیت زندگی و سلامت جسم کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه برداشت و از طریق آموزش های لازم در این زمینه شاهد نشاط و سلامتی بیشتر در این قشر از کارکنان زحمتکش دانشگاه باشیم.
به گفته رییس مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشگاه یزد، مدت زمان اجرای طرح در دو روز اول حدود 45دقیقه است و در روز آخر به دلیل برگزاری سخنرانی تا یک ساعت ادامه خواهد داشت.
وی مکان اجرای این طرح را در دو روز اول در مرکز مشاوره دانشگاه و در روز آخر به دلیل برگزاری سخنرانی و حضور مسؤولان دانشگاه در سالن منتظرقائم بیان کرد.
خبرنگار: الهام میرفخرایی