دکتر مجتبی آغاز با اعلام این خبر گفت: یکی از چالش های موجود در منطقه خاتم در زمینه تشخیص و درمان بیماری ها، عدم فعالیت قابل توجه بخش خصوصی در این شهرستان می باشد که پراکندگی دام و شرایط سخت کار از علل اصلی ایجاد این وضعیت به شمار می رود.
وی در ادامه افزود: از حدود 1700 مورد مراجعات مردمی صورت گرفته در سال جاری به پرسنل دامپزشکی در خصوص بهداشت و بیماری های دام، طیور، آبزیان و ... بیش از 650 مورد آن در راستای خدمت به مردم محروم منطقه، به صورت رایگان انجام شده است. در میان اقدامات درمانی صورت پذیرفته 11 مورد عملیات جراحی دام بزرگ و کوچک، 13 مورد تشخیص و مراقبت بارداری، 240 مورد معالجه گاو، گوسفند و بز، 53 مورد کالبدگشایی دام و طیور و 300 مورد تست رزبنگال (تشخیص تب مالت) قابل ذکر می باشد.
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان خاتم تصریح کرد: با ثبت و بررسی نتایج حاصله می توان بیماری های شایع در منطقه را شناسایی کرد از جمله این بیماری ها بیماری باکتریایی آنتروتوکسمی، قانقاریا، بروسلوز گوسفند و بز، آبله، طاعون نشخوارگنندگان کوچک و تب برفکی می باشد.
دکتر آغاز ضمن اشاره به واگذاری بخش عمده ای از فعالیت های کنترلی و پیشگیرانه به بخش خصوصی با توجه به حجم بالای کار در این شهرستان، رسیدگی توأمان پرسنل دامپزشکی شهرستان خاتم به امور درمانی، پیشگیری و اداری را امری تأمل برانگیز برشمرد و گفت: امیدواریم با توجه بیشتر مسئولین و همت فارغ التحصیلان بومی منطقه در رشته دامپزشکی، با فعال سازی بخش خصوصی علاوه بر کاسته شدن از حجم کاری بالای پرسنل دامپزشکی شهرستان خاتم گامی مؤثر در جهت اشتغال زایی و تحقق اصل 44 قانون اساسی برداشته شود.