رییس و اعضای هیات ممیزه در اولین نشست این هیات در دور پنجم که 7آبان ماه سال جاری در محل ساختمان استقلال دانشگاه یزد برگزار شد بر رعایت اصول این هیات تاکید کردند و در پایان ارتقای مرتبه علمی دکتر محمد قاسم زاده عضو هیأت علمی دانشکده برق و کامپیوتر به مرتبه دانشیاری تأیید شد.
رییس دانشگاه یزد و رییس هیات ممیزه ضمن گرامیداشت ایام عزاداری سیدالشهدا (ع)، از تشکیل دوره جدید اظهار خوشحالی نمود و آرزو کرد این هیات بتواند همراه با دستاوردهای ارزنده برای ارتقای دانشگاه باشد.
دکتر محمدصالح اولیاء پیشنهاد نمود در اولین جلسه روی اصول مورد عمل هیات ممیزه همفکری و توافق صورت گیرد و بدین منظور برچهار معیار دقت نظر، انصاف، در نظر نگرفتن علائق و روابط شخصی، و رازداری توصیه کرد. در ادامه این نشست سایر اعضا نظرات تکمیلی خود را در این زمینه مطرح کردند.
دکتر هادی ندیمی، استاد و رییس اسبق دانشگاه شهید بهشتی، با تاکید بر اهمیت تشخیص و تمیز هیات ممیزه اظهار نمود: جدا از نقدهایی که به آیین نامه فعلی ارتقا وارد است، جنبه های واقعی فرهنگی و رعایت شان استادی باید مورد توجه قرار گیرد و صرف توجه به امتیازات جداول ارتقا کافی نیست.
دکتر محمد رضا تابان، دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، بر یکنواختی تصمیمات علیرغم شرایط مختلف پرونده ها و بعضا مصلحتهایی که ممکن است وجود داشته باشد تاکید نمود.
دکتر سید حبیب الله میرغفوری، دانشیار دانشکده اقتصاد مدیریت و حسابداری، موضوع رازداری را مورد توجه قرار داد و تجربیات نامناسب گذشته در این مورد را یادآور شد.
دکتربیژن دواز، استاد دانشکده ریاضی، لزوم محترم شمردن قوانین و آیین نامه ها تا زمانیکه تغییر نکرده اند را یادآور شد و توصیه نمود در بررسی پرونده ها هم حق فرد و هم حق دانشگاه مورد توجه قرار گیرد.
دکتر مهدی ملک ثابت، استاد دانشکده زبان و ادبیات، اهمیت رعایت مر قانون را مورد اشاره قرار داد و پیشنهاد نمود این موضوع بعنوان محور پنجم در نظر گرفته شود.
دکتر جعفر قیصری، استاد بازنشسته دانشکده فیزیک، ضمن موافقت با محورهای پیشنهادی توصیه نمود این محورها در عمل اجرا شود و صرفا به گفتن اکتفا نشود.
دکتر محمد رضا اختصاصی، استاد دانشکده منابع طبیعی، توصیه نمود: نباید زیاد مصوبات داخلی و ریز داشته باشیم که از آیین نامه اصلی دور شود وضمنا سعی شود تصمیماتی بگیریم که به همان هدف اصلی یعنی رسیدن به10 دانشگاه برتر کمک کند.
دکتر محمد مظلوم، استاد دانشکده علوم، پیشنهاد نمود رعایت موارد گفته شده از کمیته منتخب و کمیسیون تخصصی شروع شود. ضمنا برای افزایش دقت در بررسی پرونده ها از طولانی شدن زمان جلسات خودداری شود.
دکتر محمد عابدی، دانشیار دانشکده علوم انسانی، گفت: اعتدال و وحدت رویه در جلسات رعایت شود نه اینکه برای یکی قانون را راحت تفسیر کنیم و برای دیگری سخت بگیریم.وی ضمن تایید نظر دکتر ندیمی، بر اهمیت حسن شهرت اساتید در فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و همچنین برخورد با همکاران و دانشجویان تاکید کرد.
دکتر عبدالحمید انصاری، دانشیار دانشکده مهندسی معدن و مواد، به موضوع محرمانه بودن مذاکرات هیات ممیزه اشاره نمود و فرهنگ سفارش بعضی همکاران قبل از مطرح شدن پرونده ها را مورد نقد قرار داد.
دکتر علی اکبر دهقان، دانشیار دانشکده فنی و مهندسی، با تایید همین موضوع از افشا شدن جزییات ارزشیابی همکاران که توسط دفتر نظارت و ارزیابی انجام می شود بشدت انتقاد کرد و اظهار داشت در این صورت شاهد بی تفاوتی همکاران در این زمینه خواهیم بود.
دکتر شایسته دادفرنیا، استاد دانشکده علوم، ضمن توصیه به رعایت انصاف و وجدان نگرانی خود را از توسعه بعضی کم سوادیها ابراز نمود و بر مسؤولیت هیات ممیزه در این زمینه تاکید نمود.
دکتر حسن حسینی نسب، دانشیار دانشکده فنی و مهندسی، با تایید توصیه های قبلی همکاران بیان داشت حق متقاضیان ارتقا برای اطلاع از امتیازات پرونده خود نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
دکتر محمد شاهدی، استاد و رییس اسبق دانشگاه صنعتی اصفهان، اظهار داشت: هیات ممیزه علاوه بر نقش اصلی خود یک اتاق فکر برای رشد وتوسعه دانشگاه است وفقط برای ارتقا مرتبه و اینکه تعداد استاد دانشگاه را بیشتر کنیم نباید باشد. مثلا اینکه استادی امتیازات ارتقا را بیاورد ولی در مورد حضور موثر در دانشگاه چه خوب کارکند یا نکند تاثیری نداشته باشد درست نیست. اینکه آیین نامه میگوید رای گیری باید مخفی باشد یعنی اینکه تشخیص هیات ممیزه اهمیت دارد. استاد دانشگاه یک شخصیت مورد توجه و الگویی برای جامعه است لذا اگر به صورت صحیح ارتقاء پیدا نکند مسؤولیت آن به عهده ماست. علاوه بر اینکه باید آیین نامه را رعایت کنیم باید حتی نانوشتههای آن را رعایت و اجرا کرد.
دکتر قاسم برید لقمانی، استاد دانشکده ریاضی و معاون آموزشی دانشگاه یزد، همه مباحث مطرح شده را به حق دانست و بر اجرایی شدن آنها تاکید نمود. وی توصیه کرد حداقل استانداردها بخصوص برای ارتقاء به استادی رعایت شود. مثلا به جز رشته هایی مثل ادبیات فارسی که ممکن است داشتن مقاله بین المللی ضرورت نداشته باشد در بقیه رشته ها داشتن مقاله لاتین معتبر مورد نظر قرار گیرد. وی همچنین اظهار داشت وقتی متقاضی ارتقا پرونده را ارایه می دهد دلیلی ندارد که آن را مرتبا پیگیری کند وافرادی را حتی ببیند وسفارش کند. دبیر هیات ممیزه توصیه کرد سوابق همکاران در دفتر نظارت و ارزیابی در هنگام بررسی پرونده ها مورد توجه قرار گیرد.
درپایان مباحث این بخش، رییس دانشگاه با جمع بندی مطالب مطرح شده و تاکید بر اینکه اجرا و رعایت آنها باید از خود ما شروع شود، معیارهای دقت نظر در بررسی پرونده ها، رعایت نقص قوانین و آیین نامه های مرتبط، رعایت حفظ شان استادی و اخلاق علمی، رعایت انصاف و اعتدال، پرهیز از اعمال علایق و وابستگیهای شخصی، رازداری و حفظ اطلاعات محرمانه پرونده ها را بعنوان منشور اخلاقی مورد توافق هیات ممیزه در دوره جدید اعلام نمود.
در ادامه به پیشنهاد رییس دانشگاه و تصویب هیات ممیزه، رییس و اعضای کمیسیونهای تخصصی به شرح زیر تعیین شدند:
1- علوم انسانی: دکتر محمد عابدی اردکانی، دکتر کمال امیدوار، دکتر بمانعلی دهقان منگابادی
2- علوم اجتماعی (شامل اقتصاد، مدیریت، و حسابداری): دکتر سید حبیب الله میرغفوری، دکتر سید علیرضا افشانی، دکتر سید سعید مظلومی
3- زبان و ادبیات: دکتر مهدی ملک ثابت، دکتر فاطمه قادری، دکتر علی اکبر جباری
4- معماری و شهرسازی: دکتر هادی ندیمی، دکتر علی غفاری، دکتر حمید ندیمی
5- مکانیک، عمران (شامل نساجی، صنایع، معدن، و مواد): دکتر علی اکبر دهقان، دکتر احمد صادقیه، دکتر مهدی کلانتر
6- برق و کامپیوتر: دکتر محمدرضا تابان، دکتر حمید رضا ابوطالبی، دکتر قاسم میرجلیلی
7- ریاضی، فیزیک، و زمین شناسی: دکتر جعفر قیصری، دکتر بیژن دواز، دکتر محمدرضا هوشمند اصل
8- شیمی و زیست شناسی: دکتر محمد مظلوم، دکتر علی محمد حاجی شعبانی، دکتر محمد عبداللهی
9- منابع طبیعی: دکتر محمدرضا اختصاصی، دکتر اصغر مصلح آرانی، دکتر حسین ملکی نژاد
در پایان جلسه، پرونده ارتقای مرتبه از استادیاری به دانشیاری دکتر محمد قاسم زاده عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر مطرح و مورد تایید قرار گرفت.