زمان : 05 Mordad 1393 - 22:18
شناسه : 91507
بازدید : 2847
توصیه های بهداشت محیطی برای عید فطر توصیه های بهداشت محیطی برای عید فطر

با نزدیک شدن به عید فطر مردم پس از یک ماه روزه داری خود را آماده برگزاری جشن این عید سعید می کنند و پخش شیرینی وشربت در بین مردم از مراسم این روز فرخنده می باشد و با توجه به تعطیلات پس از آن ، برخی نیز به مسافرت می روند  ، رعایت نکات بهداشتی  جهت حفظ سلامت مردم درتعطیلات این عید بزرگ بسیار ضروری می باشد .

در این زمینه مهندس مهدی ملکی سورکی کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان یزد توصیه هایی داشتند که باهم می خوانیم :

1- در روز عید و پس از آن افراد برای دید و بازدید به منزل هم می روند و در اماکن عمومی نیز پذیرایی صورت میگیرد، با این حال افراط در مصرف شیرینجات و مواد چرب و شيرين و يا نمك زياد موجب بروز عوارض ناراحت‌كننده و گاه خطرناكي مانند افزايش فشار خون، ‌چربي‌هاي خون و درنهايتا عوارض قلبي، عروقي خواهد شد و همچنین باعث چاقی خواهد شد پس در مصرف این مواد صرف جویی شود.

2- استفاده از مواد غذایی فیبر دار میوه، سبزی، سالاد، حبوبات و سایر مواد غذایی حاوی فیبر جهت جلوگیری از یبوست در این ایام فراموش نشود.

3- خوردن گروه آجیل و خشکبار در حد متعادل و کم نمک در روز برای افراد و بخصوص خانم ها و کودکان و نوجوانان چون تامین کننده نیازهای بدن به عنصر آهن و منیزیم است مشکلی ایجاد نمی کند اما باز هم اعتدال در خوردن فراموش نگردد.

4- با توجه به یکماه روزه داری از مصرف زیاد مواد غذایی و شیرینجات در روز عید خودداری نمایید که پرخوری می تواند باعث ایجاد اختلالات گوارشی گردد.

5- خوردن مواد غذایی سالم از جمله لبنيات كم‌چرب پاستوریزه (شير، ماست، پنير و دوغ) افزايش يابد.

6- از خرید مواد غذایی که توسط دوره گردان و دستفروشان عرضه می گردد و شرایط مناسب بهداشتی را ندارد خودداری نمایید .

7- مواد غذایی و شیرینجات را از مراکز بهداشتی و معتبر خریداری نمایید که بسته بندی مناسب و مشخصات بهداشتی و تاریخ تولید و انقضاء دارند.

8- یکی دیگر از مشکلات این روزها کمبود تحرک و فعالیت جسمی مانند پیاده‌روی، ورزش و غیره است که موجب کاهش چربی‌های نامطلوب خون می‌شود و در تنظیم تعادل فشار خون موثر است ، پس ورزش را از یاد نبرید.

9- برای جلوگیری از خرابی دندانها ، مسواك زدن دندان‌‌ها پس از مصرف مواد غذایی بخصوص شیرینیجات  فراموش نشود.

10- از نوشیدن آبهایی که از سلامت آنها مطمئن نیستید خودداری نمایید و تا حد امکان در سفر از آب معدنی استفاده نمایید.

11 - میوه و سبزیجات را حتما قبل از مصرف حتما بطور صحیح شستشو و ضد عفونی نمایید.

12 -برای رفع  مشكلات دستگاه گوارشي مانند يبــوست، مــي‌تــوان علاوه بر ايجاد تحرك (پياده‌روي و...) از ميوه‌ها و سبزي‌ها، ‌مايعات كافي، خيسانده آلو بخارا، انجير، برگه‌هاي هلو، زردآلو، قيسي استفاده كرد.

13- در مسافرت و در زمان استفاده از رستورانهای بین راهی از مکانهای تمیز و بهداشتی استفاده نمایید و از مصرف غذاهایی که مشکوک به آلودگی می باشد، خود داری کنند و از تازه بودن غذاها اطمینان حاصل نمایند.

14- رعایت نکات بهداشت فردی چه در این ایام و چه در زمان سفر بهترین راه برای جلوگیری از بیمار شدن است.

15 – شستشوی دستها بصورت مرتب در زمان سفر و بخصوص پس از اجابت مزاج با آب و صابون بسیار ضروری و پیشگیرانه است.

16 – در زمان سفر بعلت نداشتن شرایط مناسب نگهداری از برداشتن مواد غذایی فاسد شدنی و حساس برای استفاده در میان راه خودداری نمایید.

17 - باتوجه به چند روز تعطیلات عید فطر میوه به اندازه خریداری شود وجهت جلوگیری از پلاسیده شدن و خراب شدن آن  در یخچال یا جای خشک و خنک نگهداری شود .

18- جهت صرف غذا در رستورانها و مراکز پذیرایی ، برای در امان ماندن از سلامت جسم و روح خود وخانواده از مراجعه به مراکز که قلیان عرضه میکنند ، خودداری نمایند.

19 - در زمان استفاده از پارکها و مراکز تفریحی ، زباله ها را در آن رها نکنید تا دیگران هم بتوانند از حضور در اماکن لذت ببرند.

امیدوارم عید و تعطیلات خوبی را داشته باشید .

> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 

این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
مخاطبان آن لاین یزدفردا -فرداییان همیشه همراه یزدفردا در سراسر جهان
  •  پایگاه خبری" یزدفردا" نظراتی را که حاوی توهین باشد منتشر نمی‌کند.
  • لطفآ از نوشتن نظرات خود با حروف لاتین خودداری نمائید.
  • نظرات ارسالی شما پس از مطالعه دقیق، به قسمتهای مختلف تحریریه ارجاع داده خواهد شد.
  •  ایمیل  "info@yazdfarda.com" پل ارتباطی مخاطبان با یزدفرد و آماده دریافت نظرات،گزارشها ومسندات خبری شماست.