با نزدیک شدن به عید فطر مردم پس از یک ماه روزه داری خود را آماده برگزاری جشن این عید سعید می کنند و پخش شیرینی وشربت در بین مردم از مراسم این روز فرخنده می باشد و با توجه به تعطیلات پس از آن ، برخی نیز به مسافرت می روند ، رعایت نکات بهداشتی جهت حفظ سلامت مردم درتعطیلات این عید بزرگ بسیار ضروری می باشد .
در این زمینه مهندس مهدی ملکی سورکی کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان یزد توصیه هایی داشتند که باهم می خوانیم :
1- در روز عید و پس از آن افراد برای دید و بازدید به منزل هم می روند و در اماکن عمومی نیز پذیرایی صورت میگیرد، با این حال افراط در مصرف شیرینجات و مواد چرب و شيرين و يا نمك زياد موجب بروز عوارض ناراحتكننده و گاه خطرناكي مانند افزايش فشار خون، چربيهاي خون و درنهايتا عوارض قلبي، عروقي خواهد شد و همچنین باعث چاقی خواهد شد پس در مصرف این مواد صرف جویی شود.
2- استفاده از مواد غذایی فیبر دار میوه، سبزی، سالاد، حبوبات و سایر مواد غذایی حاوی فیبر جهت جلوگیری از یبوست در این ایام فراموش نشود.
3- خوردن گروه آجیل و خشکبار در حد متعادل و کم نمک در روز برای افراد و بخصوص خانم ها و کودکان و نوجوانان چون تامین کننده نیازهای بدن به عنصر آهن و منیزیم است مشکلی ایجاد نمی کند اما باز هم اعتدال در خوردن فراموش نگردد.
4- با توجه به یکماه روزه داری از مصرف زیاد مواد غذایی و شیرینجات در روز عید خودداری نمایید که پرخوری می تواند باعث ایجاد اختلالات گوارشی گردد.
5- خوردن مواد غذایی سالم از جمله لبنيات كمچرب پاستوریزه (شير، ماست، پنير و دوغ) افزايش يابد.
6- از خرید مواد غذایی که توسط دوره گردان و دستفروشان عرضه می گردد و شرایط مناسب بهداشتی را ندارد خودداری نمایید .
7- مواد غذایی و شیرینجات را از مراکز بهداشتی و معتبر خریداری نمایید که بسته بندی مناسب و مشخصات بهداشتی و تاریخ تولید و انقضاء دارند.
8- یکی دیگر از مشکلات این روزها کمبود تحرک و فعالیت جسمی مانند پیادهروی، ورزش و غیره است که موجب کاهش چربیهای نامطلوب خون میشود و در تنظیم تعادل فشار خون موثر است ، پس ورزش را از یاد نبرید.
9- برای جلوگیری از خرابی دندانها ، مسواك زدن دندانها پس از مصرف مواد غذایی بخصوص شیرینیجات فراموش نشود.
10- از نوشیدن آبهایی که از سلامت آنها مطمئن نیستید خودداری نمایید و تا حد امکان در سفر از آب معدنی استفاده نمایید.
11 - میوه و سبزیجات را حتما قبل از مصرف حتما بطور صحیح شستشو و ضد عفونی نمایید.
12 -برای رفع مشكلات دستگاه گوارشي مانند يبــوست، مــيتــوان علاوه بر ايجاد تحرك (پيادهروي و...) از ميوهها و سبزيها، مايعات كافي، خيسانده آلو بخارا، انجير، برگههاي هلو، زردآلو، قيسي استفاده كرد.
13- در مسافرت و در زمان استفاده از رستورانهای بین راهی از مکانهای تمیز و بهداشتی استفاده نمایید و از مصرف غذاهایی که مشکوک به آلودگی می باشد، خود داری کنند و از تازه بودن غذاها اطمینان حاصل نمایند.
14- رعایت نکات بهداشت فردی چه در این ایام و چه در زمان سفر بهترین راه برای جلوگیری از بیمار شدن است.
15 – شستشوی دستها بصورت مرتب در زمان سفر و بخصوص پس از اجابت مزاج با آب و صابون بسیار ضروری و پیشگیرانه است.
16 – در زمان سفر بعلت نداشتن شرایط مناسب نگهداری از برداشتن مواد غذایی فاسد شدنی و حساس برای استفاده در میان راه خودداری نمایید.
17 - باتوجه به چند روز تعطیلات عید فطر میوه به اندازه خریداری شود وجهت جلوگیری از پلاسیده شدن و خراب شدن آن در یخچال یا جای خشک و خنک نگهداری شود .
18- جهت صرف غذا در رستورانها و مراکز پذیرایی ، برای در امان ماندن از سلامت جسم و روح خود وخانواده از مراجعه به مراکز که قلیان عرضه میکنند ، خودداری نمایند.
19 - در زمان استفاده از پارکها و مراکز تفریحی ، زباله ها را در آن رها نکنید تا دیگران هم بتوانند از حضور در اماکن لذت ببرند.
امیدوارم عید و تعطیلات خوبی را داشته باشید .
> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
|
|
|
|
|
|
|