چگونه عطـش را برطرف کنیم؟
احتمالا اين خاطره در يك روز گرم از فصلي گرم رقم خورده است؛ تابستان با گرماي طاقت فرسايش، ميتواند با تشنگي ضميمه شود و فصلي غيرقابل تحمل را ايجاد كند. گرماي هوا باعث از دست رفتن بيشتر آب بدن شده و نياز بدن به آن را افزايش ميدهد. در واقع آب، اولین ماده غذایی و سالمترین نوشیدنی است که 60 درصد بدن بزرگسالان و 80 درصد بدن نوزادان را تشکیل میدهد. کارشناسان تغذیه توصیه میکنند، آقایان روزانه بیش از 2 لیتر و نیم و خانمها 2 لیتر آب در روز مصرف کنند. در اين ميان افرادی که ناراحتی کلیه، ناراحتیهای قلبی- عروقی و فشار خون دارند باید زیر نظر پزشک آب بنوشند. درصورت حل نكردن معضل تشنگي احتمال ايجاد مشكلات فراواني وجود دارد. دكتر هاشمي، متخصص تغذيه در اين باره توصيههايي دارند كه درصورت رعايت آنها ميتوان تابستان بيعطشي را سپري كرد.
عطش چيست؟
عطش همان تشنگي تعبير ميشود و تشنگي هم نياز به نوشيدن آب است. اين نياز زماني بروز پيدا ميكند كه بدن در مقابل كم آبي كه با آن مواجه شده واكنش نشان ميدهد. كم آب شدن بدن نيز زماني رخ ميدهد که آب دفع شده از بدن بيشتر از مقدار جذب آب باشد. از سوي ديگر، عطش به نوعي تشنگي مفرط نيز تعبير ميشود كه در گرماي شديد و كم آبيهاي طولاني مدت يا ورزشهاي طولاني و سنگين رخ ميدهد. وقتي بدن كم آب ميشود، بزاق دهان را ميگيرد و احساس خشكي دهان بهوجود ميآيد. اگر در اين مرحله كمبود آب جبران نشود، احساس ضعف، خستگي و سردرد ايجاد ميشود. تشنگي در اصل علامت خطري براي كم شدن مايعات بدن است. كاهش مايعات نيز ميتواند در اثر تعريق زياد، اسهال، استفراغ، تب، آفتاب سوختگي يا رژيم غذايي اتفاق بيفتد.
حواس تان به میزان آب بدن تان باشد
آنچه مسلم است همه براي ادامه حيات و فعل و انفعالات درون بدن به آب نياز دارند و اين ميزان نياز بهطور متوسط 8 تا 01 ليوان است كه در كودكان كمتر است اما در بزرگسالان تغييري نميكند. چه بسا افراد مسن كه نسبت به نياز بدنشان به آب كمتر حساس می شوند اما بايد 8ليوان آب را حتما در طول روز مصرف كنند تا سلولهاي بدن دچار كمآبي نشوند. در مورد افراد ديابتي بهدليل ماهيت بيماري كه افزايش دفع ادرار را به همراه دارد، نياز بيشتري به آب دارند كه بسته به سطح قندخون بايد با پزشك معالج در مورد ميزان مصرف آب مشورت كنند. بسته به سطح فعاليت افراد و قرارگيري آنها در معرض گرما ميزان مصرف تغيير ميكند و افراد بهطور معمول آب را از طرق مختلف در طول روز از دست ميدهند بنابراين بايد بسته به ميزان فعاليت ميزان دريافت آب را تنظيم كرد.
روش رفع عطش
آب بهطور معمول به دلیل تنفس، تعریق، ادرار و مدفوع از دست میرود. در همين زمان است كه مكانيسم تشنگي بهوجود ميآيد و بدن به نوعي نشان ميدهد كه به آب نياز دارد. بنابراين نوشیدن آب كافی و فراوان بسیار اهمیت دارد. در فصول گرم سال و بهويژه تابستان كه آب بيشتري از طرق مختلف از دست ميرود، عطش و تشنگي زودتر بروز پيدا ميكند. راهكار اصلي رفع عطش در اصل نوشيدن ميزان كافي آب است در كنار آب ميتوان از نوشيدنيهايي مانند چای کمرنگ و آبميوههاي متفاوت نيز براي رفع تشنگي استفاده كرد. به این نکته بايد توجه کنید، برای تامین آب مورد نیاز بدن نباید از نوشیدنیهای ناسالم استفاده کرد؛ مثلا مصرف زیاد برخی نوشابههای گازدار و کافئیندار عوارض جسمی دارند و موجب کاهش کلسیم بدن میشوند.
خوردن ناگهاني آب فراوان ميتواند مشكلات گوارشي و سوء هاضمه در فرد ايجاد كند. توصيه ميشود بدن به چنين حالتي نرسد و هر نيم تا يك ساعت بايد دستكم نيم فنجان آب به بدن رساند.
چاي با تشنگي چه ميكند؟
آب مايعي است كه در تمام واكنشهاي بدن شركت دارد و وجود آن براي فعل و انفعالات مختلف در بدن و در نتيجه ادامه حيات انسان الزامي است. آب نيز مانند هوا و غذا يكي از ضروريتهاي زندگي است. بنابراين بايد هميشه و بهصورت مداوم به بدن برسد و در زمان تشنگي هيچچيز نميتواند جايگزين آب شود. چاي نوشيدني است كه بهدليل داشتن مواد آنتي اكسيدان و ضدسرطان براي بدن مفيد است اما هيچگاه جايگزين مناسبي براي آب نيست. چاي بهدليل خاصيت مدر بودن باعث ميشود، مقدار بيشتري از آبي كه از طرق مختلف به بدن ميرسد، دفع شود. بهطور كلي توصيه ميشود، افراد هنگام تشنگي درصورت دسترسي به آب از اين نوشيدني استفاده كنند.
خوراكيهاي ضد تشنگي
فيبرها در نگهداري آب نقش مهمي دارند بنابراين خوراكيهاي فيبردار گزينههاي مناسبي هستند. علاوه بر ميوهها، سبزيها هم منبع بسيار مناسب فيبر و در نتيجه آب هستند. كاهو، خيار، كرفس و سبزي خوردن چون آب را در خود نگه ميدارند باعث استمرار و تداوم آبرساني به بدن ميشوند. در مقابل برخي خوراكيها مانند انواع شيريني و كباب و جگر تشديدكننده تشنگي هستند و در فصول گرم سال كه احتمال كمآبي بيشتر است بايد از خوردن آنها پرهيز كرد.
ميوههاي تابستاني تشنگي را برطرف ميكنند؟
ميوهها علاوه بر نقشي كه در تامين ويتامينها، مواد معدني، آنتي اکسيدانها و فيبر مورد نياز بدن دارند، نقش مهمي نيز در پيشگيري و درمان انواع سرطان، بيماريهاي قلبي - عروقي، سکته مغزي، پوکي استخوان، ديابت و چاقي ايفا ميكنند. علاوه بر اين، آنها بهطور كلي يكي از منابع حاوي آب هستند و ميتوان بخشي از نياز بدن به آب را از طريق ميوهها تامين كرد. ميوهها در ساختمان خودشان فيبر دارند و اين فيبر در دستگاه گوارش باعث ماندگاري آب و تحويل تدريجي آب به جريان خون ميشود و به اين ترتيب تاخير زيادي در احساس تشنگي بهوجود ميآيد اما بايد دانست كه بدن نياز به آب خالص هم دارد و روزانه 8 ليوان آب براي ادامه حيات و حفظ آن ضروري است كه بخشي از آن را ميتوان از طريق ميوهها بهدست آورد.
خاكشير و عرقيجات گياهي ميتوانند رفع عطش كنند؟
بهطور كلي 2 مسئله مطرح است، يكي نياز بدن به آب و ديگري احساس تشنگي. زماني كه درباره احساس تشنگي بحث ميشود برخي از نوشيدنيها مثل شربت آبليمو كه بهدليل وجود آبليمو در آن باعث ترشح بزاق بيشتر ميشوند، احساس تشنگي را زودتر برطرف ميكنند ولي اين به آن معنا نيست كه نياز بدن به آب تامين شده است. نوشيدني مانند خاكشير بهدليل داشتن دانههاي خاكشير كه آب را درون خود حبس ميكند و چند برابر ظرفيت ميتواند ذخيره آب داشته باشد در زمان تشنگي نوشيدني بسيار مناسبي است. اين دانهها در دستگاه گوارش آب را در داخل خود نگه ميدارند و بهتدريج آن را به بدن تحويل ميدهند و نياز بدن را در مدت طولانيتر نسبت به آب تامين ميكنند. نوشيدني ديگري كه ميتوان نام برد تخم شربتي است كه عملكردي مشابه خاكشير دارد و بهدليل نگه داشتن آب درون خود باعث ميشود، فرد ديرتر احساس تشنگي كند اما از آنجا كه اين نوشيدنيها با شكر مصرف ميشوند بايد در ميزان استفاده از آنها احتياط كرد چون مصرف بيش از اندازه آنها موجب اضافه وزن و چاقي ميشود. بهتر است آنها را يا بدون شكر يا با حداقل شكر مصرف كرد.
خنكي آب تاثیری دارد؟
ميزان خنكي آب ميتواند در رفع علائم تشنگي موثر باشد. يكي از وظايف آب تنظيم دماي بدن است. زماني كه فرد دچار كم آبي ميشود، بالطبع دماي بدن نيز دچار تغييراتي شده و علائم نسبت به كم آبي شديدتر ميشود. زماني كه آب خنك همراه با يخ مصرف ميشود چون دماي بدن را بهخصوص در قسمت فوقاني دستگاه گوارش براي مدت كوتاهي پايين ميآورد، احساس لذتبخشتري دارد ولي اين موضوع ربطي به نياز سلولهاي بدن به آب ندارد. به هرحال بدن به مقدار معيني آب نياز دارد و دماي آن آب اهميت چنداني ندارد مگر در حالت گرمازدگي. در گرمازدگي كه فرد دچار بيحالي ميشود يكي از درمانها غوطهور كردن فرد در يخ است اما در حالت رفع تشنگي نوشيدن آبيخ مزيتي از لحاظ سلامت بر نوشيدن آب با دماي معمولي ندارد. حتي در مواردي ممكن است شوك حرارتي نيز به فرد وارد شود.
6راه مقابله با کاهش آب بدن در ماه مبارک رمضان
معمولاً تحمل گرسنگی در ماه مبارک رمضان ساده تر از تحمل تشنگی است. ولی برای در امان بودن از تشنگی نیز راه حلهایی وجود دارد.
از آنجا که آب در حدود 70 درصد از بدن ما را تشکیل میدهد، اهمیت آن را نمیتوان نادیده گرفت.
تقریباً هر عملی که در بدن انجام میشود با کمک آب صورت میگیرد: از حذف مواد زائد گرفته تا کمک به هضم غذا، نگه داری سالم پوست و حمل و نقل مواد غذایی در سراسر بدن.
اگر نتوانید مواد مغذی و مواد معدنی از دست رفته از طریق تعریق را جایگزین کنید، ادامه این روند سبب تضعیف بدن شما در پایان ماه مبارک رمضان خواهد شد. حتی از دست دادن مقدار کمی آب بدن میتواند سبب خستگی، سرگیجه و سردرد و عدم تمرکز شود. تأمین این مواد شدنی نیست مگر با وعده های افطار و سحر سالم و اصولی.
چند پیشنهاد مفید:
1- با توجه به این که ماه رمضان امسال در فصل گرم سال قرار دارد به روزهداران توصیه میشود برای پیشگیری از کاهش شدید آب بدن تنها در صورت ضرورت از منزل خارج شوند. در طول روز از نور خورشید فاصله بگیرید و حتیالامکان در مناطق سایه دار و خنک بایستید. در صورت امکان از پوشش کلاه استفاده کنید و فعالیتهای بدنی را کاهش دهید.
2- با فاصله یک ساعت بعد از افطار سعی کنید 8 لیوان آب و مایعات خنک را به مرور تا هنگام خواب بنوشید و حتیالامکان از نوشیدن چای، قهوه و نوشابهها، به دلیل دارا بودن سطح بالایی از کافئین و شکر خودداری کنید چرا که این مایعات باعث از دست رفتن سریعتر آب بدن میشوند.
دقت داشته باشید که نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تأثیری در پیشگیری از تشنگی ندارد، زیرا در صورت نوشیدن آب بیش از حد نیاز، بدن آب اضافی را دفع میکند. پس، آب مورد نیاز بدن باید در فاصله میان افطار تا سحر به تدریج و از طریق مصرف آب و میوههای آبدار تأمین شود.
3- برخی مواد غذایی و شیرینیهای مصنوعی مانند زولبیا و بامیه، غلظت مایعات بدن را افزایش میدهند و در نتیجه روزهدار احساس تشنگی میکند. توصیه میشود برای پیشگیری از افزایش غلظت مایعات بدن از قندهای گیاهی مانند خرما به جای زولبیا و بامیه استفاده شود.
دقت داشته باشید که نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تأثیری در پیشگیری از تشنگی ندارد، زیرا در صورت نوشیدن آب بیش از حد نیاز، بدن آب اضافی را دفع میکند. پس، آب مورد نیاز بدن باید در فاصله میان افطار تا سحر به تدریج و از طریق مصرف آب و میوههای آبدار تأمین شود
4- از میوههایی چون زردآلو و هلو استفاده کنید، چرا که این میوهها به طور چشمگیری در کاهش درد و ناراحتی ناشی از اسید معده کمک میکنند و تا حدودی مواد معدنی از دست رفته ناشی از تعریق را جبران خواهند کرد.
5- جایگزین مواد مغذی از دست رفته از طریق نوشیدن آبمیوهها و مصرف سبزیجات و میوه های آبکی بسیار مفید است. میوههایی چون مرکبات و توت فرنگی که میتوانند علاوه بر آب مواد ضروری چون کلسیم و فیبر، آهن، پتاسیم و دیگر مواد معدنی، و همچنین ویتامینهای C، B1 و B2 را تأمین کنند.
میوههای آبدار مانند هندوانه و خربزه نیز نقش مهمی در تأمین مایعات بدن دارند و توصیه میشود در فاصله افطار و سحر این میوهها مصرف شوند.
و دیگر این که مصرف لیموترش نیز در پیشگیری از تشنگی و گرمازدگی موثر است.
6- خوردن چای مخصوصا چای پر رنگ، برای رفع تشنگی پس از سحری اشتباه است. افراد دقت کنند که این باور که چای پس از سحری میتواند باعث رفع تشنگی شود درست نیست زیرا چای دفع مکرر کلیه را در بر دارد.
کاهش تشنگی در ماه رمضان
دکتر رضا آمری نیا- پزشک و متخصص تغذیه در این باره می نویسد:سر کشیدن آب زیاد بین غذای سحری، به امید جلوگیری از تشنگی در طول روز اشتباه است، چون باعث رقیق شدن شیره معده و در نتیجه نفخ و اختلال در هضم می شود. از طرفی، خوردن میوه در هنگام سحر ، علاوه بر مقاومت بیشتر در مقابل تشنگی، باعث رفع مشکل یبوست هم می شود.
توصیه می شود جهت تامین آب لازم، از حدود یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر، دست کم شش لیوان آب بنوشید. توجه داشته باشد که از خوردن چای پُررنگ ، قهوه، کاکائو و موادی که باعث دفع بیشتر آب (به علت مدر بودن) از بدن می شوند، (به خصوص در سحری) پرهیز کنید.
براى از بین بردن یا كم كردن عطش شدید در این ماه چه باید كرد؟
براى فهم این سؤال به این مثال توجه كنید: مزرعه اى را در نظر بگیرید كه در كنار یك رودخانه پُرآب است. براى این كه بتوانیم این مزرعه را به صورت دائم آبیارى کنیم و از حملات احتمالى آب در فصول گوناگون در امان نگه داریم، سدى مقابل آب مى زنیم تا بتوانیم آب را مهار كرده و با ایجاد روزنه هایى در سد به صورت دائم و كنترل شده مزرعه مان را آبیارى كنیم.
در ماه مبارك رمضان نیز بایستى سدى در بدنمان بسازیم كه بتوانیم آب و مواد غذایى را كه در سحرى مصرف كرده ایم به صورت یكنواخت و دائم در طول روز به قسمت هاى مختلف بدنمان برسانیم. این كار را مى توانیم با مصرف مواد غذایى پُرفیبر(سبزیجات و میوه ها) انجام دهیم.
این گروه از مواد غذایى با احاطه سایر گروه هاى غذایى خورده شده:
اولا باعث مى شوند آنزیم هاى گوارشى به صورت آرام آرام روى مواد غذایى اثر كنند.
ثانیا با كم كردن سرعت جذب مواد غذایى باعث مى شوند كه بدن به آهستگى و در فرصت مناسب به جذب مواد غذایى اقدام كند تا هم دچار خستگى كمترى شود و هم از افزایش ناگهانی قند خون و ترشح انسولین بالاى بعد از آن جلوگیرى كند.
بنابراین توصیه مى شود در سحرى از مواد غذایى پرفیبر مثل سبزیجات و بالاخص میوه ها استفاده كنید، چرا كه میوه ها اولا منبع سرشارى از فیبر هستند، و ثانیا قند موجود در میوه ها در حالت خالص و بدون فیبر هم دیرتر از قندهاى ساده جذب مى گردد كه این امر سبب مى گردد فرد دیرتر احساس گرسنگى نماید.
مواد غذایى پرفیبر آب زیادى را در خود جذب كرده و بدن مى تواند آب را به آهستگى جذب كند و احساس تشنگى، دیرتر عارض مى گردد.
یكى از مكانیسم هاى احساس گرسنگى، خالى بودن معده است. فیبرها سرعت حركت مواد غذایى را نیز كاهش مى دهند و این مساله باعث مى شود كه مكانیسم مذكور دیرتر شروع شود.
مصرف آب به مقدار فراوان در وعده سحرى و بالاخص ما بین غذا توصیه نمى شود، زیرا باعث رقیق شدن اسید و آنزیم هاى گوارشى شده و اختلال در روند هضم را باعث مى شود.
چه مواد غذایى را بهتر است در این ماه، در رژیم غذایى خانواده قرار داد؟
به طور خلاصه توصیه مى شود از مواد غذایى زیر در ماه مبارك رمضان بیشتر استفاده کنید:
در وعده سحرى:
- از غذاهایى كه داراى قندهاى مركب هستند مثل میوه جات بیشتر استفاده شود.
- از غذاهاى حاوى فیبر مثل سبزیجات ومیوه جات بایستى بیشتر استفاده شود.
- از مواد غذایى سرخ شده ، پرچرب و شیرین پرهیز گردد.
- از غلات و حبوبات به میزان دلخواه در غذاى سحرى استفاده گردد.
- مصرف بیش از حد گوشت در سحرى توصیه نمى گردد.
- مصرف آب قبل از شروع سحرى و در بین وعده هاى غذایى توصیه نمى شود.
- مصرف ادویه جات و غذاهایى مثل كله پاچه، سیرابى و... در سحرى توصیه نمى شود.
در وعده افطارى و شام :
- شروع افطارى بایستى با چند عدد خرما، همراه با كمى آب ولرم یا شیر ولرم باشد.
- سعى شود بین افطارى و شام فاصله ای وجود داشته باشد.
- شروع افطارى همراه با نوشیدنى هاى خنك نباشد، بلكه حتما باید ولرم باشد. سوپ انتخاب خوبی است.
- مصرف بیش از حد مواد غذایى پُرچرب و شیرین در افطار سبب تشنگى و به دنبال آن مصرف زیاد آب مى شود، در نتیجه با كاهش غلظت اسید و آنزیم هاى گوارشى موجب اختلال در هضم و جذب مواد غذایى مى شود.
رفع تشنگی در ماه رمضان با نوشیدنی های سنتی
کارشناس تحقیقات موادغذایی گفت:برخی نوشیدنی ها مثل شربت آبلیمو باعث ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را برطرف می کند اما این به آن معنا نیست که نیاز بدن به آب تامین شده است.
نوشیدنی های سنتی مانند شربت آبلیمو، خاکشیر، تخم شربتی،کاسنی ،سکنجبین و بید مشک می تواند به کاهش تشنگی و عطش در ماه مبارک رمضان کمک کند.
تشنگی و عطش زمانی بروز می کند که آب دفع شده از بدن بیشتر از مقدار جذب آب باشد،اگر در مرحله عطش و تشنگی بدن، کمبود آب جبران نشود،احساس ضعف، خستگی و سردرد ایجاد می شود.
کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی موادغذایی انستیتو تغذیه ایران در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا برای رفع تشنگی در ماه مبارک رمضان توصیه کرد:درکنار نوشیدن آب در فاصله های بین افطار تا سحر می توان از نوشیدنی های سنتی، چای کمرنگ و آب میوه های متفاوت استفاده کرد.
دکتر نسرین حاج سید جوادی ادامه داد:چای نوشیدنی است که به دلیل داشتن مواد آنتی اکسیدان و ضد سرطان برای بدن مفید است، اما هیچ گاه جایگزین مناسبی برای آب نیست.
وی ادامه داد:چای به دلیل مدر بودن باعث می شود مقدار بیشتری از آب بدن دفع شود.
وی به سایر نوشیدنی ها اشاره کرد و گفت:برخی نوشیدنی ها مثل شربت آبلیمو باعث ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را برطرف می کند اما این به آن معنا نیست که نیاز بدن به آب تامین شده است.
حاج سید جوادی خاصیت خاکشیر را خنک کننده و ضد عطش خواند و افزود:دانه های خاکشیر می توانند آب را درون خود نگه دارند و به تدریج آن را به بدن تحویل دهد در نتیجه نیاز بدن را به مدت طولانی تر نسبت به آب تامین می کند.
وی ادامه داد:تخم شربتی نیز مانند خاکشیر با نگه داشتن آب درون خود باعث می شود، فرد دیرتر احساس تشنگی کند. اما بهتر است آن را بدون شکر یا با شکر کم مصرف کرد.
به گفته وی در بین عرقیات سنتی، تنها کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد می شود نوشیدنی هایی مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد. همچنین اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر نیز می تواند به رفع عطش کمک کند.
کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی موادغذایی انستیتو تغذیه ایران به مصرف میوه هنگام سحر، اشاره کرد و گفت:میوه و سبزی علاوه بر مقاومت بیشتر در مقابل تشنگی، به دلیل داشتن فیبر سرعت حرکت مواد غذایی را کاهش می دهد و باعث می شود احساس گرسنگی نیز دیرتر فعال شود .
حاج سید جوادی اضافه کرد:میوه و سبزی در وعده سحری باعث رفع مشکل یبوست نیز می شود . سبزی ها نیز مانند کاهو، خیار، کرفس و سبزی خوردن چون آب را در خود نگه می دارند باعث استمرار و تداوم آبرسانی به بدن می شوند.
به گفته وی مصرف سالاد کاهو به خصوص در وعده سحر توصیه می شود. مصرف بادمجان، فلفل و ادویه در وعده سحر موجب تشنگی در طول روز میشود.
حاج سید جوادی افزود:زمانی که آب خنک همراه با یخ مصرف می شود چون دمای بدن را برای مدت کوتاهی پایین می آورد، احساس لذت بخش تری دارد ولی این موضوع ربطی به نیاز سلول های بدن به آب ندارد.
وی توصیه کرد:هنگام افطار باید از نوشیدن آب یخ به طور ناگهانی پرهیز کرد. در وعده افطار نیز از نوشیدنی های ولرم مانند شیر همراه با مواد دارای قند طبیعی مانند خرما، عسل یا انگور شیرین استفاده شود چرا که این مواد شیرین علاوه بر تنظیم قند خون بدن خاصیت سم زدایی نیز دارند.
به گفته حاج سید جوادی بهترین زمان برای تامین آب بدن در فاصله بین افطار و شام یا هنگام خواب است. دم کرده برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی خواهد شد.
وی افزود:دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات نیز می تواند علاوه بر رفع تشنگی، باعث آرامش و خواب مناسب در شب شود.
حاج سید جوادی اظهار کرد: خیس کردن تمبر هندی و صاف کردن آن و سپس مخلوط آن با عسل و تهیه به صورت شربت، نوشیدنی مفیدی برای رفع یبوست در ماه رمضان محسوب می شود و همچنین از مخلوط زردآلوی تازه همراه عسل نیز به عنوان مواد غذایی مناسب جهت رفع عطش و سنگینی معده می توان استفاده کرد.
رفع تشنگی در ماه رمضان با آلبالو
برای رفع تشنگی و عطش در ماه مبارک رمضان خوردن آلبالو را به شما روزه داران عزیز توصیه می کنیم. آلبالو عطش و التهاب را کم، خون را صاف و پوست را صاف و روشن می کند.
آلبالو یا آلوی بوعلی را تازه و رسیده مصرف کنید، مصرف نوع نارس آن سوء هاضمه می آورد.
این میوه دارای آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، مس، کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم، روی، ویتامین های A، B، C و D و حتی هسته و دم آن نیز داری خواصی عالی است.
آلبالو عطش و التهاب را کم، خون را صاف و پوست را صاف و روشن می کند.
کسانی که به بیماری کلیه و روماتیسم مبتلا هستند با مصرف آلبالو مانع بروز نقرس می شوند.
آلبالو ادارآور است و پتاسیم آن باعث می شود نمک در عروق باقی نماند و فشار خون پایین بیاید، این از مزیت های آلبالو برای بیماران قلبی است.
برای رفع تشنگی در ماه رمضان این نوشیدنی را بخورید
اگر می خواهید در ماه رمضان تشنگی و کم آبی اذیت تان نکند این نوشیدنی را حتما امتحان کنید.
برای کاهش عطش و تشنگی، در ایام روزه داری ۱۴ عدد آلو بخارا را در یک پارچ آب بریزید و یک قاشق غذاخوری خاکشیر و نصف لیوان لیموترش را در آن حل و میل کنید.
روزه، خانه تکانی برای جسم و روح است که در بعد جسمی باعث نظافت سلول های بدن می شود. روزه گرفتن، باعث از بین رفتن اضطراب، دلهره و افسردگی می شود و حس اعتماد به نفس و اعتدال عصبی را در انسان تقویت می کند. روزه زمانی باعث جلوگیری از امراض خواهد شد که در زمان سحری و افطار به میزان صحیح و کامل غذا خورده شود و فرد کم خوری یا پرخوری نکند.
زمان افطار نیز حتما از آب گرم، شیر گاو تازه کم چرب، خرما و حلوای خرمایی استفاده کنید.خوردن خربزه و سیب شیرین به هضم بهتر غذا کمک خواهد کرد.
> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید