یزدفردا"سرویس اجتماعی:حوادث"خبرپلیس:رئیس پلیس فتا آذربایجان غربی به منظور اطلاع رسانی و با هدف پیشگیری از وقوع جرایم سایبری به تشریح امنیت در فضای مجازی پرداخت.
به گزارش واحد دریافت خبر یزدفردا بنابراعلام پلیس فتا:سرهنگ"حسن کوره بلاغی" رئیس پلیس فتا آذربایجان غربی در مصاحبه با خبرنگار پلیس گفت: با گسترش نفوذ اینترنت و سرویسهای آنلاین امنیت در اینترنت هم اهمیتی روزافزون یافته، حفاظت از زندگی دیجیتال و حراست از حریم خصوصی در فضای مجازی موضوعی گسترده می باشد که تسلط بر آن مستلزم پیگیری تحولات دنیای امنیت آنلاین است.
وی افزود: علیرغم پیشرفت های صورت گرفته در حوزه تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات هنوز راهی برای اطمینان و امنیت کامل اطلاعات پیدا نشدهاست .
سرهنگ"کوره بلاغی" تصریح کرد: با توجه به این موضوع که اطلاعات، هیچ گاه به طور 100 % محفوظ نمی مانند ولی با انجام بعضی اقدامات و آگاهی نسبت به برخی موارد می توان میزان امنیت را به میزان مطلوب نزدیکتر کرد.
رئیس پلیس فتا آذربایجان غربی در پایان ضمن تأکید بر آموزش و آگاهسازی جامعه نسبت به تهدیدات و معضلات فضای مجازی، به بیان نکاتی در خصوص امنیت در این فضا به شرح ذیل پرداخت.
- انتخاب رمز قوی و غیر قابل حدس:
پسورد ها یا رمز عبور اولین نقطه دفاعی در برابر مهاجمان و نرم افزارهای مخرب بر روی سیستم ها هستند اگر به فهرست ضعیفترین پسوردهای سال 2012نگاه کنید، میبینید که اکثر کاربران برای تسهیل یادآوری پسوردها از عباراتی استفاده میکنند که یافتن آنها برای نفوذگران و هكر ها بسیار ساده است.
پسوردهایی نظیر 12345678و 123abcهنوز هم از جمله پرکاربردترین پسوردها در جهاناند شاید باور نکنید، اما 10درصد از کاربران اینترنت جهان ترتیبی از اعداد 1تا 8را به عنوان پسورد خود انتخاب میکنند، نزدیک به پنج درصد کاربران از خود کلمه password به عنوان رمز عبور استفاده میکنند.
بدیهی است که اگر خود را جای هکری بگذارید که میخواهد به رمز عبور حسابهای کاربران دست یابد. اولین چیزهایی که تست میکنید همین عبارات ساده و دمدستیاند، در سال 2012صدها هزار نفر از کاربران سرویسهایی نظیر یاهو، لینکدین و ... اکانتهای خود را از دست دادند و علت آن چیزی جز استفاده از همین پسوردهای ضعیف نبود.
بنابراین توصیه می شود همیشه باید یک پسورد قوی برای خود انتخاب کنید؛ یک پسورد محکم باید دستکم 12 کاراکتر را در بر بگیرد و این کاراکترها باید ترکیبی از حروف و اعداد باشند که به بیربطترین شکل ممکن در کنار هم قرار میگیرند.
- از رمزهای عبور یکسان استفاده نکنید:
درست است که استفاده از یک رمز واحد برای انواع حساب های کاربری و به خاطر سپردن آن بسیار آسان است اما به همان آسانی نیز دیگران می توانند از شما سوء استفاده کنند چرا که در صورت افشای رمز عبور یکی از حسابهای کاربری امکان دسترسی به دیگر حساب ها وجود نخواهد داشت
- انتشار نكردن اطلاعات شخصی در فضای مجازی= امنیت بالا:
خیلی از افراد به محض حضور در شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و ... همه ی اطلاعات خود را اعم از منزل ، محل کار ، شماره موبایل و آنچه را که به آن علاقه دارند را در این مکان ها قرار می دهند و این چیزی جزء نا امنی برای شما بوجود نمی آورد و مجموع این اطلاعات به هکرها کمک میکند که آنها را بهصورت هدفمندتری مورد حملات خود قرار دهند بنابراین هرگز اطلاعات خصوصی مرتبط با زندگی خود را از جمله آدرس ایمیل،شماره تلفن، آدرس منزل و برنامههایی که برای تعطیلات دارید و اطلاعاتی از این دست را در فضاهای عمومی منتشر نکنید.
-از سایت های مطمئن و معتبر اقدام به خرید اینترنتی نمائید:
اگر قصد خرید اینترنتی دارید عجله نکنید و با دقت فرآیند خرید را انجام داده و نسبت به تهدیدات امنیتی سایبری و کلاهبرداری های این فضا مطلع شوید کاربران در زمان انجام این نوع از خریدها باید بیشتر از هر زمان دیگری تامین امنیت خود را جدی بگیرند بنابرابن فروشگاههای معتبر مشخصات واقعی را به طور دقیق در وب سایت خود درج می کنند و از سایت هایی اقدام به خرید نمایید که حتماً نماد اعتماد الکترونیکی را داشته باشند
نماد اعتماد الکترونیکی: نماد اعتماد الكترونیكی با یک آرم مشخص در صفحه نخست سایت مورد نظر قابل مشاهده است که جهت بررسی اصالت آن نماد می توان روی آن کلیک کرده و اطلاعات فروشگاه را در آنجا مطالعه نمایند، فعالیت دارندگان نماد دائم الکترونیکی از نظر قانونی مورد تائید می باشد.
- از نرم افزارهای رایگان و کرک شده تا حد امکان استفاده نکنید:
برای دانلود نرمافزارها و اپلیکیشنها حتیالامکان از منابعی استفاده کنید که شناختهشدهاند میلیونها وب سایت و سرویس آنلاین در جهان وجود دارند که از طریق ارائه نسخههای گوناگون نرمافزارهای رایج و پرکاربرد کاربران را به دام میاندازند آنها میتوانند به سادگی تروجانها ویروسها یا انواع دیگری از بدافزارها را به فایلی که شما میخواهید ضمیمه کنند و از این طریق سیستمتان را آلوده سازند، در صورت نیاز به استفاده از نرم افزارهای رایگان حتماً آنها را از سایت های مطمئن و مورد اعتماد دانلود کرده و مورد استفاده قرار دهید.
- بر روی هر لینکی کلیک نکنید:
یکی از رایجترین شیوههای حملات سایبری معروف به Phishing است که در آن هکرها از طریق جعل کردن صفحات سرویسهای گوناگون اقدام به سرقت پسوردها و دیگر اطلاعات خصوصی کاربران میکنند یک ایمیل جعلی از سوی بانک شما ممکن است حاوی لینک به صفحهای کاملا مشابه صفحه ورود به حساب شخصیتان باش، اما هرگز نباید وقتی آن را در ایمیلتان میبینید روی آن کلیک کنید و سپس نام کاربری و رمزتان را در آن وارد کنید این کار یعنی تحویل اطلاعات خصوصی به هکرها? به دست خودتان، کلا به لینکهایی که در ایمیلها دریافت میکنید به دیده تردید نگاه کنید به جای ورود با واسطه ایمیلها، میتوانید خودتان بهطور امنتر وارد سرویس مورد نظرتان شوید.
- نصب نرم افزار های ضد ویروس و فایروال و سایر ملزومات امنیتی:
نصب این نرم افزارهای امنیتی تا حد زیادی می تواند در مقابله با بدافزارها کمک کند، البته از نرم افزارهای اصلی و معتبر استفاده کنید بسیاری از برنامه های کرک شده توسط مجرمان آلوده به بدافزار می شوند که میتواند مشکلاتی را برای کاربران ایجاد نماید.
- مرورگرهای اینترنتی از اجرای کد مخرب جلوگیری می کند:
با استفاده از مرورگرهای مناسب و رعایت تنظیمات امنیتی مرورگرها در برابر سایت های آلوده و مخرب، می توان از اجرای کدهای مخرب جلوگیری کرد.
> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید