به گزارش روابط عمومي استانداري يزد، پروفسور "مجيد سميعي"، استاد برجسته جهاني جراحي مغز و اعصاب، صبح دوشنبه 26 خرداد در حضور جمعي از پزشكان، خيران بخش درمان، دانشجويان علوم پزشكي و همچنين استاندار يزد در پرديس دانشگاه بين الملل علوم پزشكي يزد به سخنراني پرداخت.
وي با درود بر دانشجويان اين استان، آنها را نه تنها براي آينده يزد بلكه براي آينده ايران و شايد هم سراسر دنيا افرادي مفيد دانست و ابراز خوشحالي كرد از اينكه امروز به شهري آمده است كه گنجايش ايجاد جهش بزرگي در خصوص علم و دانش را دارا است.
چهره ماندگار کشور در سال 85، با تشكر از دعوت استاندار يزد از وي، گفت: مطمئن هستم كه استاندار يزد نيز در خصوص ايجاد اين جهش بزرگ در راستاي علم و دانش استان يزد علاقه مند هستند و احساس من نيز اين را مي گويد كه استان يزد آمادگي يك جهش بزرگ علمي را دارد.
سميعي خطاب به دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي يزد گفت: دانشجويان عزيز تنها درس خواندن كافي نيست. ما بايد از سال دوم دانشگاه موقعيتي ايجاد كنيم كه دانشجويان مسائل ياد گرفته را با تحقيقات خود گسترش دهند و تمهيدات اين كار نيز بايد با فراهم آمدن امكانات و حمايت ها از سوي دولت ايجاد شود.
وي با بيان اينكه دانشجويان باید به سراغ مشاهده و مقايسه تراوشات علمي انجام شده در سراسر دنيا بروند، گفت: خوشحالم كه جوانان ما سعي مي كنند كه زندگي مرا برای خود به صورت الگويي در نظر بگيرند.
وي گفت: پيشنهاد من اين است كه بگذاريد جوانان در حدود 21 سالگي در دانشگاه ها، تز مخصوص تحقيقاتي در دست بگيرند و آنها را نيز رهبري كرده و در نظر بگيريد كه تحقيقات نياز به كمك مادي هم دارد و اگر لوازم مورد نياز در اختيار محقق قرار نگيرد امكان اين تحقيقات آنگونه كه بايد فراهم نمي شود.
وي گفت: براي نمونه، حتما شنيده ايد كه ركودي در اقتصاد دنيا در سال 2008 ميلادي ايجاد شد و همه كشور هاي اروپايي مي بايست بودجه اقتصادي خود را كاهش داده تا بتوانند حكومت را اداره كنند. اين در حالي بود كه كشوري مانند آلمان در وضعيتي كه با بحران اقتصادي روبه رو بود، به هيچ وجه بودجه پژوهش خود را كاهش نداد بلكه به ميزان اين بودجه افزود و نتيجه اين شد كه پس از چند سال، كشور هاي اروپايي همچنان ركود اقتصادي خود را جبران نكردند ولي در اين ميان آلمان نه تنها با ركود اقتصادي مواجه نشد بلكه از نظر پژوهش نيز به دستاورد هاي بالايي دست يافت.
وي گفت: بدانيد هر مقداري كه براي منابع انساني هزينه شود صد ها برابر آن برگشت داده مي شود و با پتانسيلي كه يزد دارد، ما مي توانيم جهش بسيار بزرگي در اين استان برقرار كنيم.
از يزدي ها مي خواهم كه كمك هاي خيريه خود را براي تقويت نيروي انساني خرج كنند
سميعي گفت: آنگونه كه من شنيده ام، يزدي ها بسيار علاقه مند به انجام امور خير هستند. از اين رو، من مي خواهم طي اين سفر، جرقه بسيار كوچكي براي آينده روحيه خيري در اين استان ايجاد كنم.
وي افزود: مهمترين چيز در اين دنيا علم و دانش است و بدون علم، يك بيمارستان و يك مدرسه نمي توانند آنگونه كه بايد عمل كنند و اگر مردمان يزد سعي كنند كمك خيريه خود را از اين پس در ارتقاي دانش اعمال كنند يك را به صد رسانده اند.
اين استاد برجسته از شبي گفت كه نزديك به 1000 نفر از علاقه مندان وي در برج ميلاد تهران گرد آمده بودند و افزود: چيزي كه در اين گردهمايي اشك مرا در آورد اين بود كه در آن شب، افراد به اندازه 50 ميليون يورو براي كارهاي تحقيقاتي و آينده مركزي كه در تهران براي تحقيقات داير شده است هديه كردند و حتي سه بانو نيز با بيرون آوردن انگشتر هاي خود براي اين كار اقدام كردند كه اين گوياي فرهنگ بزرگ ملت ما است.
وي گفت: آنچه لازم است اينكه، با همت افراد خير خواه يزد برنامه هایي تنظيم كرده و در وهله اول باید براي تامين نيروي انساني اقدام كرد.
وي افزود: ما بايد برج هاي مغزمان را مرتفع کنیم و اين جاي تاسف است كه مثلاً در کشورهای حاشیه خلیج فارس هزينه هاي بسياري براي ساخت برج هاي بلند براي نشان دادن قدرت مي شود، در حالي كه اگر اين پول براي افزايش فرهنگ ملت خرج شود به مراتب تاثير گذاري عميق تري دارد.
سميعي همچنان گفت: دو چيز را در مورد خودم مي خواهم روشن كنم. يك اينكه اين حقير به هيچ وجه به كارهاي اقتصادي دست نزده و علاقه اي هم ندارم. از اين رو، خواهش مي كنم كه كسي با من ارتباط اقتصادي برقرار نكند و مسئله دوم اين است كه مرا به سياست نچسبانيد چراكه چيزي كه در وجود من نيست، سياست است اين در حالي است كه من براي سياستمداران احترام قائل هستم.
وي گفت: من در هيچ صحنه اي و در هيچ جناحي فعاليت سياسي نداشته و حتي يك جمله سياسي هم نگفته ام. من معتقدم كه نياز داريم يك انقلاب علمي را براي ملت مسلمان داشته باشيم و اين انقلاب علمي را به همه كشور هاي دنيا نشان دهيم.
این جراح برجسته مغز و اعصاب دنيا گفت: در هر اجتماعي حسوداني هستند كه در مقابل هر حركت مثبتي كه مي خواهيد انجام دهيد سعي در سنگ اندازي دارند و به دنبال ضعفي مي گردند، اينها افرادي هستند كه خود قدرت عملكرد و ايجاد مسائل مثبت براي اجتماع را ندارند و مي خواهند تخريب كنند اما زياد ناراحت نباشيد چرا که باید تنها به فکر نتيجه گرفتن باشید و نتيجه را به ملت تان ارايه دهيد.
وي با بيان اينكه، گاهي مي بينم كه افرادي به اشتباه مطلبي را به نقل از من در صفحاتي منتشر مي كنند كه من با خواندن آن دلم مي سوزد كه آيا اين فرد راه ديگري براي زندگي اش نيافته است، گفت: هيچ وقت كاري را انجام ندهيد كه بخواهد وجدان شما را خراب كند. زماني شما مي توانيد صد در صد فعاليت داشته باشيد كه افكار تان نيز صد در صد متمرکز باشد و زماني كه شما كار نا درستي انجام داده ايد افكارتان سالم و صاف و پاك نيست و اين موجب مي شود كه نتوانيد با نداشتن تمركز افكار، مسائل را شفاف ببينيد و براي مسائل راه حلي پيدا كنيد.
وي گفت: سعي كنيد هميشه با حق و حقانيت همراه باشيد و در پايان افزود: به گونه اي باشيد كه هر شب پس از 12 ساعت كار وقتي سر بر بالش مي گذاريد خيال تان راحت باشد كه در آن 12 ساعت خدماتي به مردم كرده ايد، جاني را نجات داده ايد و نصيحتي به مردم كرده ايد كه براي آنها و زندگي شان مفيد بوده است و از اين رو، هيچ وجدان ناراحتي نداشته باشيد.
گفتني است، قبل از سخنراني پروفسور سميعي در پرديس دانشگاه بين الملل، رياست دانشگاه علوم پزشكي يزد به سخنراني پرداخت و به وي خير مقدم گفت و در پايان نيز با حضور پروفسور سمیعی و استاندار یزد از پزشكان پشكسوت و خيران بخش درمان با اهداي هدايا و لوح تقدیر قدردانی شد.
> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید