زمان : 23 Ordibehesht 1393 - 01:43
شناسه : 87659
بازدید : 15184
سومین همایش ملی ادبیات فارسی در تفت برگزار شد افتخاری دیگر برای استان یزد؛ سومین همایش ملی ادبیات فارسی در تفت برگزار شد

اوایل زمستان سال 1392 بود که در فضای مجازی و نشریات، فراخوان سومین همایش ملی ادبیات فارسی منتشر شد. گاه شمار سومین همایش ملی ادبیات فارسی که قرار بود در تفت برگزار شود بدین ترتیب اعلام شده بود:

ارسال چکیده و اصل مقاله تا 15 اسفند 1392

اعلام نتایج داوری 20 اسفندماه 1392

تاریخ برگزاری همایش 17 اردیبهشت 1393

محورهای همایش هم با توجه به گسترۀ ادبیات فارسی، بدین ترتیب اعلام شده بود:

ادبیات دینی و قرانی، ادبیات انقلاب اسلامی و پایداری، ادبیات کودک و نوجوان، ادبیات عامه، ادبیات تطبیقی، ادبیات عرفانی، ادبیات معاصر، ادبیات داستانی، ادبیات حماسی، ادبیات غنایی، ادبیات تعلیمی و اندرزی، ادبیات نمایشی، ادبیات کمدی و طنز، تراژدی، نقد ادبی، زیبایی شناسی، نسخه پژوهی و کتاب شناسی، سبک شناسی، دستور، گویش، زبان شناسی و دیگر موضوعات مرتبط با زبان و ادبیات فارسی.

با اعلام فراخوان همایش، اساتید و دانشجویان سراسر کشور و همینطور پژوهشگران ادبی، مقالات خود را از طریق مسیرهای اعلام شده به دبیرخانه همایش فرستادند. بعد از داوری مقالات ارسال شده، تعداد 350 مقاله پذیرفته شد که از این تعداد، 100 مقاله به صورت سخنرانی در چهارکارگاه ارائه شد. این تعداد مقالۀ ارائه شده (100 مقاله) شاید در کشور بی نظیر یا حداقل کم نظیر باشد. چراکه در همایش های ملی، تنها چند مقاله برای ارائه انتخاب می شوند. راهکاری که باعث ارائه مقالات بیشتری شد، به گفتۀ آقای ذوالفقاری، دبیر برگزاری سومین همایش ملی زبان و ادبیات فارسی، تشکیل پنج کارگاه برای ارائه مقالات بود. به هر ترتیب بیش از 150 نفر از اساتید و دانشجویان مقاطع تحصیلی مختلف از سراسر کشور در این همایش حضور پیدا کردند.

برنامۀ همایش که در روز 17 اردیبهشت ماه سال 1393 برگزار شد به این ترتیب بود:

آغاز مراسم در سال دکتر مکی زاده دانشگاه پیام نور تفت

8:30 تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرود ملی

9_9:30 خیر مقدم ریاست محترم دانشگاه پیام نور استان، جناب آقای دکتر محمد رضا امینی

9:30_9:35 نماهنگ

9:35_9:50 خیر مقدم و گزارش دبیر علمی همایش

10_10:30 پذیرایی

11 آغاز نشست های تخصصی و ارائه مقالات

18 تلاوت آیاتی از کلام الله مجید

18:30_19 تقدیر از عوامل اجرایی و معرفی مقاله های برتر

 از طریق دبیرخانۀ همایش و همینطور سایت سومین همایش زبان و ادبیات فارسی تفت، اعضای علمی همایش به این ترتیب معرفی شده بودند:

دکتر منوچهر اکبری

دکتر محمد بارانی

دکتر مریم خلیلی جهان تیغ

دکتر فاطمه کوپا

دکتر مصطفی گرجی

دکترمحمدکاظم کهدویی

دکتر طیبه موسوی

دکتر بهناز پیامنی

دکتر سید علی قاسم زاده

دکترحسین یزدانی

دکتر سید محمود الهام بخش

دکتر محمد رضا امینی

دکتر اکبر ذوالفقاری

دکتر کاظم مهتدیانی

دکترآسیه ذبیح نیا عمران

دکتر سعید حاتمی

دکتر یدالله شکیبافر

دکتر مرضیه زارع

دکتر مریم السادات اسعدی

دکتر فخرالسادات خامسی هامانه

دکتر مجید پویان

و دکتر محمود کمالی

از اساتید و دانشجویانی و پژوهشگرانی که مقالاتشان در همایش پذیرفته شده بود، با بسته هایی فرهنگی که شامل کتاب، نقشۀ راهنمای گردشگری در یزد، سی دی کتابچۀ مقالات همایش و همینطور سررسید و تقویم هایی بود تقدیر شد. گواهی پذیرش و چاپ مقاله نیز برای هر شرکت کننده، بطور مجزا در نظر گرفته شده بود که به آنها تقدیم شد. مقالات منتخب نیز در مجلۀ علمی_تخصصی دانشوران چاپ شده بود که به صاحبان مقاله به طور جداگانه تقدیم شد. به شرکت کنندگان آزاد در همایش هم بسته هایی فرهنگی شامل تقویم و راهنمای گردشگری یزد و سی دی مقالات همایش تقدیم شد. حاضرین در همایش در چند نوبت و بصورت کاملا منظم مورد پذیرایی قرار گرفتند و نهار را در هتل شیرکوه یزد تناول کردند.

همانطور که گفته شد، برای ارائۀ مقالات پذیرفته شده پنج کارگاه علمی در نظر گرفته شده بود که هیات رئیسۀ این کارگاه ها به قرار زیر، در دفترچۀ راهنمای همایش که به همۀ حاضرین تقدیم شده بود معرفی شدند:

هیات رئیسۀ کارگاه اول (صبح): دکتر محمد کاظم کهدویی، دکتر مرتضی حاجی مزدارانی، دکتر یزدانی

هیات رئیسۀ کارگاه اول (عصر): دکتر سید محمود الهام بخش، دکتر مرتضی حاجی مزدارانی، دکتر مسعودی، دکتر مهتدیانی

هیات رئیسۀ کارگاه دوم (صبح و عصر): دکتر شبانان، دکتر محمود کمالی، دکتر ید الله شکیبافر

هیات رئیسۀ کارگاه سوم (صبح و عصر): خانم دکتر مریم السادات اسعدی، خانم دکتر زارع، خانم دکتر رسمی

هیات رئیسۀ کارگاه چهارم (صبح): خانم دکتر خامسی، خانم دکتر صبوری، خانم دکتر روشن

هیات رئیسۀ کارگاه چهارم (عصر): خانم دکتر خامسی، دکتر مجید پویان، خانم دکتر پیامنی

هیات رئیسۀ کارگاه پنجم (صبح و عصر): دکتر قاسم زاده، دکتر حاتمی و دکتر سراج

گفتنی است اولین دورۀ همایش ملی زبان و ادبیات فارسی سال 1389 در خراسان رضوی برگزار شد و دومین دورۀ این همایش در سال 1392 در خراسان جنوبی تشکیل شد. برگزاری سومین دورۀ این همایش ملی در یزد، کار بزرگی بود که شایسته است از عوامل آن به نحو احسن تقدیر و تشکر شود.

در پایان ضمن عرض خداقوّت و خسته نباشید به همۀ مسولان و برگزار کنندگان همایش ادبی تفت، امیدواریم شهر و دیارمان بیش از پیش شاهد چنین رخدادهای مهم علمی و فرهنگی باشد؛ و من الله التّوفیق