حسین عرفانی در مراسم گرامیداشت روز ماما با بیان اینکه مرگ و میر مادران باردار از ابتدای بارداری تا ۶ ماه پس از زایمان اتفاق میافتد، اظهار کرد: روزانه یکهزار و ۱۶۰۰ زن در دنیا به سبب عوارش بارداری فوت میکنند و که در این میان بیش از ۹۹ درصد فوتها در کشورهای در حال توسعه اتفاق میافتد.
وی ۶۰ تا ۸۰ درصد عامل مرگ مادران باردار را به سبب خونریزی زیاد دانست و گفت: ۱۵ درصد تولدها در دنیا و ۲۱ درصد در کشورهای توسعه یافته به صورت سزارین است در حالی که بیشترین سزارین ها بدون احتساب ایران در کشورهای ایتالیا و برزیل با ۳۵ درصد انجام میشود. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: از سال ۸۵ تا سال گذشته بیش از ۳۰ هزار زایمان انجام شده است که ۴۷ درصد زایمانها با عمل سزارین بوده است.
۲۰ درصد زوجین کشور ناباور هستند
وی پایین بردن سن ازدواج، کاهش فاصله بین ازدواج و فرزندآوری، تغییر نگرش در امر تکفرزندی را در افزایش جمعیت مهم دانست و بیان کرد: بیش از ۲۰ درصد زوجین کشور ما ناباور هستند و میزان ناباروری در حال افزایش است. عرفانی گفت: در بحث پوشش مراقبتهای بارداری، استان همدان جایگاه خوبی در کشور دارد در این راستا نرم کشور در سال گذشته ۸۸.۶ بوده است که در استان به ۹۴.۲ رسیده است.
وی از ثبت ۶۶۸ مورد سقط جنین در استان در سال گذشته خبر داد و افزود: آمار واقعی چند برابر این تعداد است چرا که تعداد بسیاری از مادران باردار به مراکز درمانی مراجعه نکردند و عامل اصلی سقط جنین نیز حاملگی ناخواسته زوجین بوده است در این راستا باید به دنبال افزایش حاملگی آگاهانه و خواسته باشیم. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: شاخص مرگ و میر مادران باردار در کشور ۲۱.۷ درصد است که در سال گذشته ۷ نفر از مادران باردار استان همدان فوت کردند و امسال نیز دو نفر به علت عوارش بارداری فوت کردند.