به گزارش روابط عمومی استانداری یزد، سید محمد میرمحمدی در نخستین جلسه شورای ایرانیان خارج از کشور در دولت تدبیر و امید که ظهر سه شنبه 16 اردیبهشت در سالن حمیدیا برگزار شد، ضمن تبریک حلول ماه رجب، شکل گیری این شورا را مسبوق به سابقه دانست اما در عین حال تاکید نمود که این شورا تا کنون نتوانسته به توفیقی در زمینه رسیدن به اهداف خود دست یابد.
وی پرداختن مقطعی به اهداف و برنامه های این شورا و عدم پیگیری مناسب جهت تحقق این اهداف را ، از دلایل توفیق ناچیز آن برشمرد و با طرح این سوال که "چرا پس از تشکیل جلسات ، تصمیمات آن به نحو شایسته دنبال نمی شود تا به اهداف مورد نظر برسیم"، گفت: شاید دلیل این امر، فقدان ارزیابی و نظارت دقیق بر مصوبات جلسات است در حالیکه همه باید بدانیم که وظیفه ما تحقق اهداف است و جلسات و نشستها صرفاً برای هم اندیشی و آسانتر نمودن راه های تحقق اهداف برگزار می شود.
استاندار یزد با اشاره به فلسفه تشکیل شورای عالی ایرانیان خارج از کشور افزود: همانگونه که ظرفیتهای خوبی از نظر نیروی انسانی و استعدادها در داخل کشور وجود دارد، در خارج از کشور نیز ایرانیانی هستند که اکثراً از نظر سطح فکر و ضریب هوشی دارای استعداد سرشاری بوده و صاحب اندیشه اند و هر کدام در واحدهایی که مشغول به کار هستند، موجبات شکوفایی و پیشرفت آن قسمت را فراهم نموده و اسباب افتخار ایرانیان هستند.
رییس شورای استانی ایرانیان خارج از کشور با اشاره به شخصیت ارزشمند پروفسور مجید سمیعی، خاطر نشان ساخت: از این دست افراد در خارج از کشور فراوان وجود دارد که توانمندیها و ظرفیتهای بالایی را به خود اختصاص داده اند. به همین منظور باید بررسی کنیم که چگونه میشود تا فرصتهای موجود جهت توسعه و پیشرفت در داخل کشور را با توانمندیها و ظرفیتهای بالای ایرانیان خارج از کشور هماهنگ نمود و در مسیر تعامل قرار داد. امری که به نظر می رسد از وظایف شورای عالی ایرانیان خارج از کشور است تا به مثابه پلی برای برقراری ارتباط دائم و تبادل اطلاعات و همفکری و هم اندیشی میان ایرانیان داخل و خارج از کشور عمل کند.
وی ادامه داد: شورای استانی نیز در ارتباط با یزدیهای ایرانی خارج از کشور برای سهولت و سرعت بیشتر در شناسایی آنها ایجاد شده و این ساختار، ساختار مطلوبی است، منتهی باید با جدیت به محتوای این ساختار بپردازیم تا در آن حیات وجود داشته باشد چرا که اگر در ساختار این شورا حیات نباشد، مانند خانه ای است که در آن زندگی در جریان نیست.
میرمحمدی با طرح این سوال که چه کنیم تا این پل ارتباطی نقش فعالی در این زمینه داشته باشد خاطر نشان ساخت: یکی از این عوامل که وظیفه آن به عهده همکاران استانداری نهاده شده، شناسایی نیروهای یزدی خارج از کشور و کشف پتانسیلها و ظرفیتهای آنان و پی بردن به زمینه کاری و چگونگی همکاری با ایشان است و لازم به ذکر است که این همکاری و تعامل تنها در زمینه سرمایه گذاری نیست بلکه در حوزه های محتلف طب، آموزش و تحقیقات، داروسازی و کشاورزی و صنعت نیز به تناسب مهارتها و فرصتهایی که موجود است و برای خود فراهم کرده اند، میتوان همکاریها را گسترش داد.
وی سپس به برگزاری همایش های انجام شده در این خصوص اشاره کرد و خروجی و محصول همایش را مهم ارزیابی نمود و از همه دست اندرکاران این شورا خواست تا خود را قانع به راه حلها و نتایج شکلی نکنند و همواره نتیجه جلسات و گردهماییها برایشان مهم باشد و سپس مراقبت نمایند که نتایج به دست آمده چگونه عملی و اجرایی خواهد شد.
استاندار یزد خواستار احصاء فرصتهای گوناگونی شد که میتوان در استان، پیش روی یزدیهای ساکن در خارج از کشور قرار داد و از همه دستگاه ها و مسئولین امر خواست تا با مشخص نمودن تعهدات دو جانبه، زمینه و بستر لازم را برای حضور ایرانیان خارج از کشور در استان و فعالیت آنها فراهم آورند.
وی حوزه فرهنگ را از حوزه های بسیار مهم در خصوص نقش آفرینی ایرانیان خارج از کشور ذکر کرد و گفت: هر ایرانی در هر نقطه از جهان خود را وابسته به این آب و خاک و این فرهنگ میداند و به کشور خود تعصب دارد.
میرمحمدی ضمن انتقاد از برخی نگاه های تنگ نظرانه و غیر منصفانه به ایرانیان خارج از کشور افزود: برخی گمان میکنند که هر کس به خارج از کشور مهاجرت کرد ، هویت و ملیت خود را از دست داده، در صورتیکه اینچنین نیست چرا که بسیاری از این عزیزان علاقه مند به حضور در ایران هستند اما شرایط به گونه ای رقم خورده که باید در خارج از کشور فعالیت کنند .
وی نسل جدید ایرانیان خارج از کشور را نیز علاقه مند به فرهنگ و هویت ایرانی خود دانست و نقش زبان پارسی در این همدلی و علاقه مشترک را، محوری ارزیابی کرد .
عالی ترین مقام اجرایی استان، خواستار به سرانجام رساندن کار این شورا با توجه به اهداف، وظایف و راهبردهای مد نظر آن شد و از مسئولین مربوطه خواست تا در راستای تشکیل بانک اطلاعات یزدیهای مقیم خارج از کشور، با دسته بندی و گروه بندی این اطلاعات و زمینه تخصص و مهارت افراد، بستر لازم را برای همکاری دوجانبه فراهم آورند.
وی زمینه های همکاری ایرانیان خارج از کشور با داخل را بسیار وسیع دانست و به عنوان مثال، در بخش مراکز آموزش عالی، مبادله استاد را یکی از این زمینه های همکاری ذکر کرد و افزود: این همکاریها می تواند در عرصه گردشگری نیز جریان یابد و این به عهده ماست که عرصه های مورد نیاز جهت همکاری ایرانیان خارج از کشور را مشخص نموده و این موارد را به درستی عرضه کنیم تا بتوانیم همکاری آنان را جلب نماییم و بسیار مهم است که ارائه این موارد به صورت جزئی و مشخص باشد و نه کلی و نامشخص و مطمئن باشیم کسانیکه برای عمران و آبادانی دیگر کشورها فعالیت میکنند، قطعا علاقه مند به آبادانی کشور خود نیز هستند، منتهی این امر نیازمند فراهم آوردن زمینه لازم است.
میرمحمدی در بخش دیگری از سخنان خود، بر لزوم اعتماد سازی برای ایرانیان خارج از کشور تاکید کرد و یکی از دلایل بی اعتمادی ایشان را، فراهم نبودن بستر لازم برای همکاری متقابل در کشور عنوان نمود و از دیگر عوامل را، حضور دلالان و واسطه ها در برقراری ارتباط با ایرانیان مقیم خارج ذکر کرد و از شورای عالی ایرانیان و شعبه استانی آن خواست تا بی واسطه با همه ایرانیان خارج از کشور ارتباط برقرار نماید تا در جهت جلب اعتماد آنان موفق باشد.
استاندار یزد، شورای عالی ایرانیان خارج از کشور را به مثابه پل ارتباطی میان داخل و خارج از کشور ذکر کرد و افزود: باید پس از فراهم کردن زمینه های لازم جهت حضور این افراد در ایران، آنها را دعوت به آوردن سرمایه و فناوری نماییم .
میرمحمدی در ادامه با اشاره به حضور جمعیت قابل توجه زرتشتیان یزدی در خارج از کشور ، ملاک برقراری ارتباط و تعامل با صاحبان ادیان الهی را قانون اساسی جمهوری اسلامی دانست و مفاد این قانون در این رابطه را محور کار ذکر کرد و سیاستهای کلان کشور و دولت را، محدود کننده ارتباط با اقلیتهای دینی ندانست و گفت: در چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، تمامی ایرانیانی که مذاهب آنها از سوی قانون اساسی به رسمیت شناخته شده برای ما عزیز و محترم اند و اکنون نیز می بینیم که اقلیتهای مذهبی در مجلس شورای اسلامی صاحب کرسی و نماینده مستقل هستند .
وی افزود: نباید در این گونه کارها به هیچ عنوان سلیقه ای عمل کرد بلکه باید قوانین موضوعه و جاری کشور را ملاک عمل قرار داد چرا که وظیفه ما اجرای قوانین است و در چارچوب همین قوانین باید از توانمندی زرتشتیان نجیب و شریف و همه اقلیتهای ایرانی خارج از کشور برای پیشبرد برنامه های داخل کشور بهره بگیریم.
استاندار یزد در پایان ابراز امیدواری نمود تا با تشکیل بانک اطلاعاتی ایرانیان مقیم خارج از کشور، حداکثر ظرف یک ماه آینده، زمینه های مد نظر کاری شورا در ارتباط با اهداف، وظایف و راهبردهای آن احصاء شده و سپس در چارچوب یک گروه بندی مشخص به دعوت از ایرانیان خارج از کشور پرداخته شود و بستر لازم برای برپایی یک همایش جامع و راهگشا در این خصوص فراهم گردد تا نتیجه آن به عمران و آبادانی استان و رفع تنگناهای موجود بیانجامد.
در ابتدای این جلسه بابایی معاون برنامه ریزی و دبیر شورای عالی استانی ایرانیان خارج از کشور در یزد ، با اشاره به فلسفه تشکیل این شورا، دفاع از حقوق شهروندی ایرانیان خارج از کشور در هر کجای جهان را ، یکی از وظایف این شورا بیان کرد و فراهم کردن زمینه حضور ایرانیان خارج از کشور در استان، گسترش زبان و ادبیات فارسی در میان ایرانیان خارج از کشور، معرفی توانمندیهای مختلف علمی و اقتصادی کشور، شناساندن ویژگیهای فرهنگی و جاذبه های سیاحتی و زیارتی استان و پیگیری مسائل و مشکلات ایرانیان خارج از کشور، به همراه اعتماد سازی و حذف نگاه تهدید محور نسبت به ایرانیان مقیم خارج را از جمله اهداف تشکیل این شورا دانست.
همچنین طالبی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد نیز در این جلسه، ایجاد سازمانهای مردم نهاد و گروه های دوستی برای برقراری ارتباط بین ایرانیان مقیم خارج و همچنین بحث توجه به نسل دوم و سوم ایرانیان خارج از کشور که اکثراً متولد دیگر کشورها هستند را، از نکات مهم در ارتباط با این شورا ذکر کرد.