به گزارش روابط عمومی استانداری یزد، سید محمد میرمحمدی صبح دوشنبه 8 اردیبهشت ماه به مناسبت هفته بزرگداشت مقام کارگر، در محل خانه کارگر استان یزد و در جمع کارگران استان و نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی، ضمن بیان علاقه مندی خود برای گفتگوی رو در رو با کارگران، تعامل مهربانانه و صمیمی میان سه رکن اصلی کارگر، کارفرما و دولت را در حل و فصل میاحث جامعه کارگری، راهگشا دانست و گفت: در این رابطه سه جانبه، کارگران، نیروی انسانی مورد نیاز برای کار را تشکیل می دهند، کارفرمایان ابزار و امکانات و فضای لازم برای کار را فراهم میکنند و دولت بر روابط کارفرما و کارگر نظارت میکند تا حقوق طرفین رعایت شود، چرا که همانطور که در زمینه کارگری قوانینی داریم، در مباحث کارفرمایی هم قوانینی وجود دارد و دولت بر اجرای صحیح این قوانین نظارت خواهد کرد تا حقی از کسی ضایع نشود.
استاندار یزد در ادامه افزود: تمام تلاش دولت تدبیر و امید این است که حقوق کارگران را به هر صورت ممکن محقق کند چرا که کارگران همانند دیگر اقشار در شکل گیری این دولت سهیم بوده اند و با حضور فعال خود در عرصه انتخابات این دولت را مستقر نموده اند، بنابراین در موفقیت این دولت سهیم هستید وطبیعی است که دولتی که برآمده از شماست، از پشتیبانی و حمایت شما نیز برخوردار خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: در همه امور، مشارکت موجب پیشرفت و تعالیست و دولت با گسترش تشکلهای مختلف کارگری ، کارفرمایی ، تولیدی ، فرهنگی و سیاسی، به دنبال این امر است که مشارکتهای عمومی را تقویت کند و بنابراین ما برای نظرات همه تشکلهای کارگری احترام قائلیم.
عالی ترین مقام اجرایی استان سپس با اشاره به اهمیت تصمیمات گروهی و توفق آن بر تصمیمات فردی گفت: طبیعی است وقتی جمعی از کارگران در قالب یک تشکل سازمان یافته و هدفمند به همفکری و هم اندیشی بپردازند ، به نتایجی برسند و تصمیمی بگیرند، این تصمیم بسیار منطقی تر از تصمیمات فردی خواهد بود.
وی سپس به فرایند تصویب قوانین در مجلس شورای اسلامی اشاره نمود و آنرا برایندی از مطالبات جامعه دانست که ثمره هم اندیشی نمایندگانیست که از اقصی نقاط کشور در مجلس حضور یافته اند و آنچه مورد نیاز کشور است را به عنوان قانون، مصوب میکنند و آنگاه در ادامه این فرایند، دولت مجری قوانین مصوب مجلس خواهد بود.
میرمحمدی ابراز امیدواری کرد تا مطالبات جامعه کارگری به صورتی مناسب جمع بندی شده و به نمایندگان مجلس منعکس شود تا آنها نیز این موارد را در وضع قوانین لحاظ کنند و دست دولت در زمینه اجرای قوانین باز باشد و اعتبارات لازم جهت پیشبرد امور در نظر گرفته شود .
وی افزود: امیدوارم قوانینی در مجلس وضع شود که منافع عامه مردم به ویژه قشر کارگر را در بر داشته باشد.
استاندار یزد سپس روابط بین کارگر و کارفرما در استان یزد را بسیار مطلوب و برادرانه ارزیابی کرد و این امر را نقطه قوتی برای واحدهای تولیدی استان دانست .
وی افزود: به عنوان مثال، در بازدید از یکی از واحدهای صنعتی استان، متوجه شدیم که کارفرما از اینکه شرایطی فراهم شده تا کارگران از سه وعده غذا بهره ببرند، خوشحال است. دیدگاه چنین کارفرمایی که اینگونه به فکر کارگر است، بسیار ارزشمند است . در سایر بازدیدها هم مشخص شد که خوشبختانه نگاه کارفرمایان یزدی به کارگرانشان، نگاهی صمیمانه و برادرانه است و منافع مشترکی را با کارگران احساس میکنند چرا که منافع کارگران جدای از منافع کارفرمایان و منافع کارفرمایان جدای از منافع کارگران نیست و این یک اصل مهم در روابط کارگر و کارفرما است و همین منافع مشترک است که تداوم کار را در بر دارد.
میرمحمدی یادآور شد: ممکن است در بعضی موارد استثناهایی نیز وجود داشته باشد اما نباید این را به همه جامعه کارگری و کارفرمایی عمومیت دهیم. به عنوان مثال کارفرمایی برای منفعت شخصی یا بهره مندی از رانت، یک واحد تولیدی- صنعتی را تعطیل میکند و کارگران را تشویق به تحصن می نماید تا از این رهگذر مشکل خود را حل کند. البته که اینگونه موارد بسیار نادر است و مراجع قانونی نیز به صورت موردی با این مسائل برخورد می کنند و طبق قانون مراقبت می شود تا مطالبات کارگران محقق شود.
وی ادامه داد: ما هم از کارفرمایان خواسته ایم تا در حمایت از حقوق کارگران بی توجه نباشند.
استاندار یزد سپس با اشاره به سخنان رییس کانون کارفرمایان استان یزد در خصوص قصد این کانون برای ساخت منزل مسکونی با امکانات در اختیار، برای کارگرانی که نیاز به منزل شخصی دارند گفت: انصافاً تصمیم برای ساخت منزل مسکونی برای کارگران با نازلترین قیمت و واگذاری به ساده ترین روش ممکن، نشان دهنده دید روشن و مطلوبی در زمینه مواجهه کارفرمایان با حقوق کارگران است.
وی نقش کارگران در سازندگی کشور را، نقشی اساسی دانست و نیروی کار را در بردارنده سازندگی عنوان کرد و همچنین خدمات ارائه شده از سوی کارگران را نیز، نوعی سازندگی دانست و گفت: تلاش ما این است که اولاً ساز و کار مناسبی را در استان برای حفظ سطح اشتغال داشته باشیم و ثانیا در تلاشیم تا جهت فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز، با گسترش پارکهای علم و فناوری و مراکز علمی و آموزشی، شغل متناسب با رشته تحصیلیشان را فراهم کنیم و این امر با توجه به نرخ بیکاری شش و نیم درصدی استان که شاید پایین ترین نرخ بیکاری در کشور باشد، قابل توجه است.
استاندار یزد یکی دیگر از مسائل مورد توجه در استان را، گسترش آموزش مهارتهای فنی و حرفه ای دانست و این امر را از آن منظر با اهمیت ذکر کرد که آموزش برای همه دستگاه ها و نهادها، یک امر ضروری است و خاطر نشان ساخت که همه باید همگام با پیشرفتهای روز حرکت کنند چرا که تکنیک های کاری، مرتباً در حال تغییر و ارتقاء است و به تناسب آن باید آموزشهای لازم پیش بینی شود.
میرمحمدی با اشاره به لزوم برنامه ریزی مناسب جهت ارتقاء سطح مباحث رفاهی و اجتماعی کارگران به همکاری با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در این خصوص اشاره کرد و آمادگی استانداری برای حمایت و پیگیری میاحث این حوزه، از جمله بحث مسکن را اعلام نمود.
وی تاکید کرد: رعایت حقوق قانونی کارگران از وظایف اصلی ماست، بنابراین ما در تحقق این حقوق از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد و مواردیکه به ما منعکس شود را به طور جدی تا حصول نتیجه مورد پیگیری قرار خواهیم داد .
استاندار یزد تشکلهای کارگری رانقطه قوتی برای کارگران دانست و انتظار خود از تشکلهای کارگری را، هم اندیشی و همفکری بیشتر برای رفع مشکلات ذکر کرد و عنوان نمود: خوشبختانه تیزبینی و تیزهوشی جامعه کارگری استان بالاست و بدیهی است که اگر مراقبت نکنیم، ممکن است مورد سوء استفاده قرار گیریم و این خطر وجود دارد که عده ای معدود از افراد نفوذی، یک جریان معنا دار و راهگشا را با سوء استفاده به جریانی زشت و زننده وتنش آفرین و اسباب به هم ریختگی آرامش جامعه بدل کنند و این اشفتگی در نهایت به نام جامعه کارگری ثبت شود.
وی سپس بر لزوم معرفی نقش، جایگاه و ارزش کارگران در آستانه روز جهانی کار و کارگر در جامعه اشاره و بر لزوم برگزاری همایشی از سوی کارگران در این روز برای بیان مطالبات و بازتاب نقش و جایگاهشان در جامعه، تاکید کرد و این امر را برای معرفی دستاوردهای جامعه کارگری به مردم ضروری دانست و آنرا موجب منزلت و احترام بیشتر کارگران در میان مردم و ترویج فرهنگ کار دانست.
استاندار یزد بر اهمیت و ارزش فرهنگ کار و کارگری در جامعه تاکید کرد و ضمن بیان این موضوع که باید میان فرد کارگر و بیکار از نظر احترام اجتماعی تفاوت وجود داشته باشد گفت: امروز برخی افراد بیکار علیرغم توانایی و وجود فرصت شغلی، تن به کار نمیدهند چرا که گمان میکنند برخی کارها برایشان کسر شان به دنبال دارد. این افراد باید بدانند که فرهنگ کار و کارگر به خودی خود، ارزش دارد و در جامعه نیز باید از نظر احترام اجتماعی، میان کسی که کار دارد با فردیکه علیرغم وجود فرصت شغلی و توانایی، بیکار است، تفاوت وجود داشته باشد و فردی که با این تفاصیل هنوز هم بیکار است، باید احساس کند که در جامعه احترامی برای او وجود ندارد و به چشم سربار جامعه نگریسته می شود. بنابراین هر فرد بدون توجه به نوع کار، به مجرد اینکه شاغل شد، باید ارزش بیابد و حرمت پیدا کند.
وی خاطر نشان ساخت که این همایشها و گردهماییها، باید بازتاب دهنده فرهنگ کار باشد و مقام و منزلت کار و کارگر را بالا ببرد و این امر بسیار ارزشمند است اما در عین حال باید مراقبت نمود تا مورد سوء استفاده برخی بدخواهان قرار نگیرد.
میر محمدی خاطر نشان کرد: ما به عنوان یک مسئول دولتی موظف به رعایت حقوق همه افراد و آرامش جامعه هستیم، بنابراین از تیزبینی و هوشیاری کارگران تشکر میکنیم و در عین حال برگزاری هرگونه همایش برای مطالبه حقوق کارگری در چارچوب قانون را ضروری میدانیم.
وی در پایان ابراز امیدواری نمود تا کارگران در گردهمایی خود، محورهای مهم مطالباتشان را مشخص کنند و افزود: امیدوارم این همفکری ها تنها در رابطه با نیازهای فردی نباشد و حول محور ارتباط با کار و کارفرما و پیشرفت و تولید و ارائه راهکارهایی برای تسهیل کار و در راستای منافع مشترک کارفرمایان و کارگران و در نهایت منافع ملی همه ما باشد.
گفتنی است در پایان با حضور استاندار یزد، نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و نمایندگان کانون کارفرمایان و کارگران استان، از کارگران، کارفرمایان و واحدهای کارگری نمونه در بخشهای مختلف، با اهداء لوح تقدیر قدردانی شد و یاد و خاطره کارگران شهید استان نیز گرامی داشته شد.
> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید