مسئول قرنطینه و امنیت زیستی اداره کل دامپزشکی استان یزد عنوان کرد: انواع کودهای حیوانی از جمله کود مرغي و دامي به عنوان فراورده خام دامی به شمار می رود و در کلیه مراحل فراوری و حمل و نقل مشمول قوانین دامپزشکی می شود. به همین دلیل و با هدف جلوگیری از شیوع بیماری های دام و طیور و بیماری های مشترک هر گونه نقل و انتقال کود مستلزم اخذ مجوزهای لازم از دامپزشکی است.
خانم دکتر نرگس حسینی در ادامه افزود: به منظور حمل و نقل کود تولید شده در مرغداری ها و دامداري ها جهت مصرف در زمین های کشاورزی، رعایت اصول بهداشتی الزامی می باشد در همین راستا مي بايست قبل از بارگیری عملیات دپو کردن، ضدعفونی و رطوبت دهی صورت گیرد. به منظور حمل کود باید از کامیون هایی استفاده کرد که اتاق بارگیری آن ها منحصرا از فلز یکپارچه ی بدون خلل و فرج و قابل ضدعفونی و شستشو باشد.
وی تصریح کرد: همچنین در طول مسیر نیز باید به منظور جلوگیری از پراکنده شدن کود از ورق های پلاستیکی و یا نایلونی جهت پوشش دیواره های اتاق کامیون و همچنین پوشاندن سطح کود استفاد نمود. به علاوه استفاده از پارچه ضد آب (برزنت) جهت پوشاندن محموله تا محل تخلیه ضروری است.
این مقام مسئول در خصوص عملیات لازم پس از تخلیه محموله کود خاطر نشان نمود: پس از تخلیه کود باید کامیون حمل و نقل کود کاملا شسته و با ضدعفونی کننده مناسب و قوی ضدعفونی شود. باید توجه داشت به دلیل وجود خطر انتقال آلودگی های بیماری زا کامیون های ویژه حمل و نقل کودهای حیوانی اکیدا مجاز به حمل هیچ نوع ماده خوراکی مورد مصرف انسان و دام، حتی مواد اولیه ی تشکیل دهنده دان مرغی و خوراك دام چه به صورت فله و چه به صورت بسته بندی نمی باشند.
وی در پایان اظهار داشت: نباید فراموش کرد در مناطقی که توسط سازمان دامپزشکی کشور در زمان اپیدمی به عنوان کانون بيماري معرفی می شود، صدور هر گونه مجوز و جابجایی کود ممنوع بوده و باید منطبق با دستورالعمل هاي مربوطه اقدام شود.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید