زمان : 04 Esfand 1392 - 00:55
شناسه : 84134
بازدید : 6596
82 درصد مردم طبس خواهان انتخاب مدیر بومی هستند(14نظر) 82 درصد مردم طبس خواهان انتخاب مدیر بومی هستند(14نظر)

طبق یک نظر سنجی 82 درصد مردم شهرستان طبس موافق انتخاب مدیران بومی برای پست های مدیریتی این شهرستان هستند و تنها 4 درصد موافق انتخاب مدیر غیر بومی می باشند و 14 درصد دیگر برایشان فرق ندارد و یا نسبت به آن بی تفاوتند.

حمید رضا حجازی - یک استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار یزدفردا در طبس گفت: شهر به مثابه بخشی از سلسله مراتب سیستم قضایی و تقسیمات سیاسی ، جغرافیایی هر کشور بر اساس شاخصه های مختلفی مانند نوع حکومت، مدیریت، سطح آگاهی، علاقه مندی اجتماعی و مشارکت مردم در نظام تصمیم گیری و برخی موارد دیگر شکل می‌گیرد.

محسن عزیزایی ادامه داد:  نظام مدیریت شهری با هدف اداره مطلوب آن سعی دارد روابط میان عناصر یک شهر را هماهنگ سازد.

وی افزود: علاوره بر معیارهایی چون کارایی ، شفافیت ، قابلیت محاسبه و مشارکت ، سیستم مدیریت شهری به صورت نظری در موارد دیگری از جمله بومی یا غیر بومی بودن نیز سنجیده می شود .

این استاد دانشگاه پیام نور طبس گفت: در مزایای مدیر بومی می توان به مواردی همچون آشنا به منطقه و اخلاق عوام و طریقه برخورد با آنها ، قابل دسترس بودن در هر زمان ، قابل مشاهده در تمامی مراسم ها، استفاده از افکار محلی در کارها و ابداع قوانین و مقررات با توجه به فرهنگ منطقه اشاره کرد.

وی تداخل دادن دعواهای طایفه ای قدیمی در روند کارها و حتی استخدام ها ، متاثر شدن از افکار موجود در انتخاب پرسنل و عدم توجه به شایسته سالاری، ترس از برخی برچسب های ماندگار، ورود اطرافیان در کارهای مدیریتی به صورت مستقیم، پارتی بازی در مسایل مناقصه‌ای و مزایده‌ای، زیر ذره بین بودن مدیران بومی در مسایل شخصی و خانوادگی و افشای آنها را از جمله معایب یک مدیر بومی برشمرد.

این کارشناس ارشد مردم شناسی گفت: علی الرغم تمامی این مطالب، مدیران بومی به دلیل آگاهی و دلسوزی که به منطقه خود دارند باعث پیشرفت آن منطقه شده و .همچنین با توجه به دو شاخصه تخصص و تعهد برای یک پست مدیریتی و جمع شدن هر دو در یک فرد بومی، این شخص برتمامی افراد ارجحیت خواهد داشت.

محسن عزیزایی گفت: بررسی کارنامه افراد بومی شهر طبس در مسئولیت ها و پست های مختلف نشانگر تخصص و کارآیی بسیار بالای آنان در کنار تعهد و دلسوزی آنها و برخورد مناسب همشهریان است.

وی افزود: کارایی مسولان بومی طبس در مورد دیگر همشهریان که در نقاط مختلف کشور پست یا منصبی دارند نیز صدق می‌کند و حتی این افراد در سطح کلان کشور نیز مثمر ثمر بوده اند.

این استاد دانشگاه گفت: انتخاب مدیران غیر بومی مردم شهر را می رنجاند و همیشه این سوال را در اذهان آنها می پروراند که آیا در این شهر قحط الرجال است؟

وی ادامه داد: در یک نظر سنجی که توسط گروه علوم اجتماعی و جامعه شناسی دانشگاه پیام نور طبس و توسط دانشجویان این گروه زیر نظر من صورت گرفته نتایج قابل تاملی بدست آمده است.

عزیزایی گفت: از کل جامعه آماری که در این نظر سنجی شرکت کرده اند 82 درصد موافق انتخاب مدیران بومی برای پست‌های مدیریتی طبس هستند و تنها 4 درصد موافق انتخاب مدیر غیر بومی می باشند و 14 درصد دیگر برایشان فرق ندارد و یا نسبت به آن بی تفاوتند .

وی خاطرنشان کرد: در این جامعه آماری در پاسخ به این سوال که تا کنون چه نوع مدیریتی در شهر طبس کارآمدتر بوده است، 83 درصد پاسخ دهندگان به مدیر بومی رای داده‌اند .

این دانشجوی جامعه شناسی در مقطع دکترا افزد: مطابق این نظر سنجی بخش امنیتی شهرستان با 35 درصد بهترین مدیریت و عملکرد و آموزش و پرورش با یک درصد پایین ترین عملکرد را دارا است.

وی افزود: فقط از دید پاسخ دهندگان مقایسه صورت گرفته است و عملکرد هر بخش به تنهایی از دید آنها موثر و مثبت بوده است .

این استاد دانشگاه از مسئولان خواست: از انتخاب های سیاسی و سلیقه ای که باعث کندی حرکت و پیشبرد شهر می‌شود خودداری کرده و مدیری برای پست های مدیریتی انتخاب شود که هدفش پیشرفت و آبادانی شهر ، رفع مشکلات شهری و تلاش در جهت رساندن طبس به جایگاه واقعی خودش باشد.

 

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 

value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
مخاطبان آن لاین یزدفردا -فرداییان همیشه همراه یزدفردا در سراسر جهان