محمد رضا شوق الشعرا:فیلسوف عدالت، محمد رضا حکیمی، برای عمل پروستات، بیمارستان سیدالشهداء(ع) یزد را «انتخاب» کرد
علامه محمدرضا حکیمی، متفکر، نویسنده صاحب نام ایرانی و نویسنده «الحیاه» برای عمل پروستات در بیمارستان حضرت سیدالشهداء یزد بستری شد و توسط دکتر سراج الدین وحیدی، جراح ارولوژیست مورد عمل جراحی قرار گرفت و اینک در سردترین روزهای برفی یزد، در vip بخش جراحی قلب بیمارستان سیدالشهداء بستری می باشد.
بعضی از کتابهای حکیمی را در قبل از انقلاب خوانده بودیم و اما حکیمی را ناگهان و بر حسب یک اتفاق، با الحیاه شناختیم، دوره شش جلدی الحیاه یادگار نمایشگاه بزرگ کتاب یزد در دوران مدیرکلی غیاثی بود، و چه لذتی داشت شبها و روزها در الحیاه گم شدن.
از حکیمی، از دریای کلام و کوه قلم، گفتن و نوشتن، در حد و اندازه و توان ما نیست، که او فیلسوف وارسته و عارف دلشکسته ای هست که نیازی به معرفی و تعریف و تمجید ندارد. و اما ما دلخوشیم که فقط برای عرض سلام بدیدار او برویم ...
................
تبصره اول:
محمد رضا حکیمی، متولد چهارده فروردین ۱۳۱۴ شمسی (۱۳۵۴ قمری) در مشهد. پدرش عبدالوهاب، که از یزد به مشهد مهاجرت کرده و از معتمدین و محترمین بازار مشهد بود.
حکیمی در سال ۱۳۲۰ تحصیلاتش را آغاز کرد. در سال ۱۳۲۶در حوزه علمیه خراسان وارد تحصیلات حوزوی شد و تا بیست سال از عمر خود را در حوزه گذراند. در این مدت به تحصیل دروس مقدمات و سطح، خارج، فلسفه، ادبیات عرب، نجوم، تقویم و... پرداخت. از استادان وی میتوان محمد تقی ادیب نیشابوری، شیخ مجتبی قزوینی خراسانی، سید محمد هادی میلانی، احمد مدرس یزدی، اسماعیل نجومیان، حاج سید ابوالحسن حافظیان و حاجی خان مخیری را نام برد.
حکیمی اجازه اجتهاد را از آقا بزرگ تهرانی در سال ۱۳۴۸ ش دریافت کرد.
تبصره دوم: آثار
منهای فقر
«الحیاة» در اقتصاد اسلامی با همکاری دو برادرش: محمد حکیمی و علی حکیمی (ترجمه بفارسی: احمد آرام)
خورشید مغرب
شیخ آقا بزرگ
آنجا که خورشید میوزد
دانش مسلمین
بیدارگران اقالیم قبله
مکتب تفکیک
آنجا که خورشید میوزد
اجتهاد و تقلید در فلسفه
ادبیات و تعهد در اسلام
الهیات الهی و الهیات بشری (مدخل)
الهیات الهی و الهیات بشری (نظرها)
امام در عینیت جامعه
انذار
بعثت، غدیر، عاشورا، مهدی (عج)
پیام جاودانه
جامعه سازی قرآنی
حماسه غدیر
خورشید مغرب (خلاصه)
سپیده باوران
سرود جهشها
شرف الدین
عقل سرخ
فریاد روزها
قصدو عدم وقوع (نامهها)
قیام جاودانه
گزارش (برگرفته از الحیاة)
کلام جاودانه
معاد جسمانی در حکمت متعالیه
مقام عقل
میر حامد حسین
نان و کتاب
یکصد و پنجاه سال تلاش خونین
عاشورا مظلومیتی مضاعف
مرام جاودانه
علی (ع)
پیامبر (ص)
از زندگی تا ابدیت
ای آفتاب
عاشورا عدالت
فاطمیات
عاشورا غزه
استغفار
امواج غدیر
نان و کتاب (قطع خشتی)
عاشورا مظلومیتی مضاعف (قطع خشتی)
تبصره سوم: وصیت نامه دکتر علی شریعتی به حکیمی
قسمتی از وصیت نامه شرعی علی شریعتی به حکیمی به شرح زیر است:
برادرم، مرد آگاهی و ایمان و تقوی، آزادی و ادب، دانش و دین، محمّد رضا حکیمی. در این فصل بد که هر خبری میرسد شوم است و هرچه روی میدهد فاجعه و «هردم از نو غمی آید به مبارک بادم»، نام شما بر این دو «یادنامه» برای من یاد آورد آن آرزوی دیرینه و شیرینی بود که همچون صدها هزار آرزوی دیگری که طوقی کرده بودم و به گردن فردا بسته بودم، در این ترکتاز زمانه گسست و به یغما رفت و آن آرزو، در یک کلمه بازگشت شما به میدان بود، میدانی که اینچنین خالی ماندهاست و در پیرامون، نسلی عاشق و تشنه نگران ایستاده و چشم انتظار تا مگر در برابر این «غوغا» رویاروی این دن کیشوتها و شومنهای شبه هنری و شبه سیاسی و شبه مذهبی و این همه خیمه شب بازیها که در مسجد و میخانه برپاست و کارگردان همه یکی است،...... سواری بیرون آید و شمشیر علی در دست و زبان علی در کام و دلی گدازان از عشق و سری بیدار از حکمت و سپر گرفته از تقوی و برگذشته از احد و خندق و صفین و صحرای تف (طف) و چمنزار سرخ عذرا و با ابوذر در ربذه به سربرده و با هزارها قربانی خلافت اموی و عباسی و سلطنت غز و مغول و سلجوقی و غزنوی و تیموری و ایلخانی... در سیاه چالهای دارالامارههای وحشت شکنجهها دیده و در آوردگاههای خون و خیانت صلیبیها شمشیر زده و خط کبود شلاق استعمار تاتارهای مسیحی و آدم خوارهای متمدن را در این قرنهای غارت و خواب بر جان و تن خویش تجربه کرده و پرچم رسالت خون خواهی هابیل بر سر دست و کوله بار آگاهی و رنج انسان بر پشت، راه سرخ شهادت را در طول این تاریخ طی کرده و داغ فلسطین و بیت المقدس سینا و لبنان بر جگرش صدها زخم تازه نهاده و اینک، بر سیمای وارث آدم و نوح و ابراهیم و موسی و عیسی و محمّد و علی و حسن و حسین و... به مثابه یک امت «چون ابراهیم» قلم را تبر کند و بتهای نمرودی این عصر، عصر جاهلیت جدید را بشکند و از عزیزترین ارزشهایی که بی دفاع ماندهاند و آن همه یادهای قدسی که دارد فراموش میشود و این میراث گران و گرامی که دست رنج نبوغها و جهادها و شهادت¬های تمامی تاریخ ماست، بر باد میرود، قهرمانانه دفاع کند، به یاد آورد و نگاه دارد....
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید