زمان : 17 Bahman 1392 - 14:59
شناسه : 82425
بازدید : 2479
 تحليلگران امنيتي: سرعت توسعه نظامي در آسيا حتي از غرب نيز بيشتر است تحليلگران امنيتي: سرعت توسعه نظامي در آسيا حتي از غرب نيز بيشتر است

حلیلگران مسائل امنیتی در انگلیس می گویند سرعت توسعه نظامی در آسیا حتی از کشورهای غربی نیز بیشتر شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی اِن اِچ کِی، تحلیلگران همچنین هشدار دادند افزایش قابلیت های نظامی و تنش ها در شرق آسیا، احتمال آغاز درگیری ناخواسته را در این منطقه افزایش می دهد. « مؤسسه بین المللی مطالعات راهبردی» به تازگی گزارش سالانه خود را در زمینه ارزیابی قابلیت نظامی کشورها دنیا منتشر کرده است. بنا به اعلام نویسندگان این گزارش، هزینه های دفاعی آسیا در سال گذشته نسبت به سال 2010 میلادی، حدود دوازده درصد افزایش یافته است. کشورهای چین، ژاپن و هند نیز بیشترین هزینه های دفاعی را در آسیا داشته اند.
با وجود این، بودجه نظامی چین به مراتب بیشتر از کشورهای همسایه این کشور و از مجموع بودجه دفاعی در کشورهای ژاپن، کره جنوبی، تایوان و ویتنام نیز بیشتر است. بنا به گزارش این مؤسسه انگلیسی، مقامات پکن برای توسعه قابلیت نیروی دریایی چین و تولید فناوری های جدید و خلاقانه، سرمایه گذاری گسترده ای کرده اند.
«کریستین لومیِر»، کارشناس مؤسسه بین المللی مطالعات راهبردی می گوید: «چین قطعاً به توسعه قابلیت های خود روی آورده است که برجسته ترین نمونه آن را می توان ناو هواپیمابری دانست که در سال 2012 میلادی به بهره برداری رسید. چین در حال حاضر سرگرم تولید دو ناو هواپیمابر جدید است و احتمالاً تا یک دهه دیگر ناوگانی متشکل از سه یا چهار ناو هواپیمابر در اختیار داشت که به چین اجازه می دهد همیشه یکی یک ناو هواپیمابر را فعال در دریا داشته باشد. چین همچنین سرگرم توسعه قابلیت های لازم برای اعزام نیرو به دیگر کشورها و خارج از منطقه است. از اواخر سال 2008 میلادی و اوایل سال 2009 ، چین مرتباً برای عملیات مقابله با دزدان دریایی، به طور منظم کاروان های دریایی به اقیانوس هند و دیگر نقاط دنیا فرستاده است».
بر اساس گزارش این مؤسسه تحقیقاتی در انگلیس، تنش بین کشورهای آسیایی حادتر شده است و بیش از همه بین ژاپن و چین دیده می شود.
کریستین لومیِر می گوید: « اکنون، رقابت ها بین ژاپن و چین جنبه احساساتی پیدا کرده است و به تدریج جنبه نظامی نیز به خود می گیرد. با این همه، ژاپن به علت برخوداری از قانون اساسی صلح طلب با محدودیت هایی در این زمینه روبرو است و چین نیز باید به پیشامدهای مختلف در نقاط مرزی خود رسیدگی کند. بنابراین، اکنون برای نخستین بار در شصت یا هفتاد سال گذشته، نوعی رقابت نظامی دوجانبه میان این دو کشور، البته به طور کمرنگ شکل گرفته است».
تحلیلگران می گوید ژاپن و چین به سازوکاری برای ایجاد ارتباط بین نیروهای مسلح خود نیاز دارند، تا اجازه ندهند سوانح دریایی و هوایی زمینه ساز بحران تازه ای در منطقه شود.

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
مخاطبان آن لاین یزدفردا -فرداییان همیشه همراه یزدفردا در سراسر جهان