اولین نشست بررسی چالش های حوزه بهداشت و درمان استان به رياست مشاور استاندار يزد در امور آموزش و سلامت و با حضور مسئولان مرتبط با بهداشت و درمان استان برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومي استانداري يزد، "محمد دهستانی" روز پنج شنبه در ابتدای این نشست كه به منظور آسیب شناسی، طرح دغدغه ها و مشکلات بهداشت و درمان استان برگزار شد با اشاره به تحقق حماسه سیاسی در كشور و آغاز به کار دولت تدبیر و امید، اظهار داشت: برنامه های رييس جمهور در حال عملیاتی شدن است که یکی از این برنامه ها توجه بیش از پیش دولت به رفع مشکلات بخش بهداشت و درمان کشور است.
وی افزود: دولت یازدهم، دولت درصدد شفاف سازی و ارائه آمار درست و واقعی به جامعه است.
دهستاني با يادآوري اهمیت حوزه درمان، گفت: مردم وقتی در سلامتی هستند به راحتی به رفع دغدغه های دیگر خود می پردازند ولي زمانی که بیمار می شوند تنها دغدغه آنها بهبودی است.
مشاور استاندار با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامي (مد ظله العالي)، گفت: ایشان تأکید کردند که مردم در زمان بیماری باید تنها به درمان فکر کنند نه به حواشی آن، به همین منظور دولت در نظر دارد این مشکلات را به حداقل برساند.
دهستانی به موضوع خصوصی سازی در بخش درمان نيز اشاره کرد و اظهار داشت: به خصوصی سازی در این بخش نیز مانند سایر بخش ها باید توجه شود که خوشبخانه اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.
وی بر نقش نظراتی دولت به بخش درمان تأکید کرد و خواستار خصوصی سازی بخش درمان در کشور به ویژه استان یزد به عنوان قطب درمان شد.
دهستانی با ابراز امیدواری برای رفع مشکلات بخش بهداشت و درمان استان گفت: آسیب هاي اين بخش را می توان با ارائه برنامه های بلند مدت و میان مدت برطرف کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهيد صدوقي (ره) يزد نیز در این نشست گفت: مشکل عمده دانشگاه علوم پزشکی در ارائه خدمات و دریافت تعرفه های دولتی است که نه تنها درآمد زا نیست بلکه برای دانشگاه هزینه بر است.
"سيد محمد رضا ميرجليلي" خواستار رفع این مشکل از سوی مسئولان مربوطه شد.
وي خاطر نشان کرد: بودجه ای که برای بخش درمان استان در نظر گرفته شده است بر اساس جمعیت استان است نه بر اساس میزان مراجعه کننده به مراکز درمانی، به همین دلیل هزینه های بخش درمان دانشگاه علوم پزشکی بالا است و از طرفی درآمدی هم برای جبران این هزینه ها وجود ندارد.
ميرجليلي یادآور شد: بخش اعظم بیماری های شایع در استان ارتباط مستقیم با صنعت دارد و به همین دلیل بخش صنعت باید سهم خود را برای ارتقای سلامت مردم استان پرداخت کند.
كمبود دارو، وجود بیماری های خاص، هزينه هاي بالاي مالی درمان، عدم توزیع مناسب نیرو در بخش های مختلف استان بويژه عدم حضور نیروی متخصص در مناطق محروم استان، فاصله حوزه درمان استان با استانداردهای تعریف شده، کمبود پرستار به دلیل وضع قانون ارتقای بهره وری، کمبود تخت های ویژه در بخش هایICU و CCU، سرمایه گذاری ضعیف بخش خصوصی درحوزه بهداشت و درمان از جمله مشكلات حوزه بهداشت و درمان استان است كه در اين جلسه مطرح شد.
بیمه تکمیلی و افزایش پوشش بیمه ای برای مردم استان به منظور کاهش هزینه های درمانی، افزایش هماهنگی بین سازمانی به منظور رفع مشکلات استان برای مطرح شدن استان به عنوان قطب درمان در کشور، رسیدگی به مشکلات پزشکان عمومی و توجه به مشکلات این قشر متناسب با شأن و منزلت اجتماعی آنها، مهاجر پذیر بودن بخش درمان استان و ایجاد امکانات رفاهی برای مراجعه کنندگان غیر بومی و راه اندازی کلینیک مشاوره به منظور پیشگیری از بروز بیماری های روانی و ژنتیک در استان از دیگر مسائلی بود که در این نشست مطرح شد.
گفتني است یزد قطب درمانی منطقه جنوب کشور محسوب مي شود به طوری که 50 درصد بیماران، غیر بومی مي باشد و به همین دلیل آمار مراجعه بیماران به سازمان تأمین اجتماعی در یزد نسبت به سرانه کشوری بالا و در بخش مصرف دارو استان يزد در رتبه اول كشور قرار دارد.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید