از آنروز که مهندس سید محمد میرمحمدی به عنوان عالیترین نماینده دولت تدبیر وامید به استان یزد وارد شد همه نگاه های مردم این دیار متوجه این فرزند پا به سن گذاشته استان گردید تا ببینند دوازدهمین استاندار بعد ازانقلاب برای اداره موطن خود چه برنامه ای دارد؟ وکارها را چگونه آغاز و به انجام خواهد رساند؟ هرچند جواب این سوال درذهن بسیاری بی پاسخ مانده است که مهندس، زندگی دریزد را تا چه سن و سالی تجربه کرده است ؟ ولی آنچه بنده حقیر با ذهن ناقص خود تجزیه وتحلیل کردم به این نتیجه رسیدم که شاید میرمحمدی حداکثرتا ابتدای دهه 50 بیشتر دریزد (اردکان ) نبوده وآنچه از روزمه وی برمی آید ایشان حداقل در دوران استانداری مرحوم غلامرضا دبیران، مرحوم حمید قندهاری، علی ثقفی، علی اصغر گرانمایه، مرحوم سید مرتضی فتاح، حبیب الله بیطرف، مرحوم عبدالعلی حمیدیا، غلامعلی سفید، سید حمید کلانتری ، ابوالقاسم عاصی و محمدرضا فلاح زاده دریزد حضورنداشته است.
هرچند دروهله اول بودن و نبودن دریزد چندان مهم به نظر نیاید ولی آنچه مهم است تجربه زندگی با مردم و درکنار کسانی است که با رفتاروکردار خود دارالعباده ودارالعلم یزد را درکشور پرافتخار ساخته و با تمام وجود و درسرحد امکان نقش انقلابی و اجتماعی خویش را ایفا نموده اند و برای ساختن آن تلاش داشته ودارند
و الحال جای این سوالات همچنان باقی است که استاندارمحترم تا چه اندازه وقت کرده است پیشینه یزد را مرور کند ؟ و یا حداقل یزد بعد از انقلاب را بشناسد ؟ جایگاه آموزش وپرورش ، صنعت ، اقتصاد ، محیط زیست و...را تجزیه وتحلیل کند ؟ شخصیت ها وافراد تأثیرگذاردرافکارعمومی را شناسائی کند؟ اعتقادات و فرهنگ وآئین آنان را بازخوانی نماید ؟ ودهها سوال دیگر که همگی به شناخت وحشر ونشر با یزد ویزدی ها بازمی گردد .
وبراستی تجربه این موارد و دستیابی به پاسخ این سوالات برای استانداریزد چه قدر طول خواهد کشید ؟و مقام ارشد استان در ترافیک برنامه های پیش رو چقدر فرصت خواهد داشت به آینه پشت سرخود نگاه کند؟ و جوانب پرهیا هوی اطراف خود رابه نظاره بنشیند ؟ براستی یک اظهار نظرساده ، یک بی توجهی ازروی غفلت و یک تصمیم ناصواب چه حاشیه هایی را می تواند درجامعه بدنبال داشته باشد؟
هرچند ابقای دکتر بابائی و مهندس رضائی و انتخاب دکتر طالبی که همگی فرزندان انقلاب این دیارند و درشیرینی ها وتلخی های یزد بعد از انقلاب به فراخور سن وسال خود حضور داشته اند، را می توان قدم موثری دراین راستا دانست ولی آنچه نقش اصلی و اساسی را دراین زمینه ایفا می کند نقش مشاورین و توجه به مشورت است
بر اساس آیه 38 سوره شورا بعد از نماز مهمترین مسأله اجتماعى همان اصل "شورى" است كه بدون آن همه كارها ناقص است. یك انسان هر قدر از نظر فكرى نیرومند باشد نسبت به مسائل مختلف تنها از یك یا چند بعد مى نگرد، و لذا ابعاد دیگر بر او مجهول مى ماند، اما هنگامى كه مسائل به شور گذاشته می شود ومشاورین مجرب ارائه طریق می کنند . عقلها ، تجارب و دیدگاههاى مختلف به كمك هم می آیند مسائل كاملاً پخته و كم عیب و نقص مى گردد . پیشینه موضوع و جوانب امر بررسی و اطلاعات مکفی بدست می آید و تصمیم را از لغزش دور می سازد.
نکته دیگری که از این آیه مستفاد می شود اینکه خداوند مشورت را یك برنامه مستمر مؤمنان مى شمرد، نه تنها در یك كار زودگذر و موقت، مى گوید همه كارهاى آنها در میانشان به صورت شورى است و جالب اینكه خود پیامبر (ص) با اینكه عقل كل بود و با مبدء وحى ارتباط داشت در مسائل مختلف اجتماعى و اجرایى، در جنگ و صلح و امور مهم دیگر، به مشورت با یاران مى نشست .
سخن آخر اینکه شاید استاندارمحترم مشاورین مختلفی را درامور صنعت ، تجارت ، فرهنگ ، روحانیت ، جوانان ، بانوان ، و... انتخاب کرده باشد ولی یکی از عرصه هایی که هم به لحاظ گستره ، هم به لحاظ اهمیت و جایگاه می بایست مد نظر استاندار باشد "آموزش وپرورش " است .
آموزش وپرورشی که با افزون بر16 هزار پرسنل شاغل ، بزرگترین زیرمجموعه دولت دراستان به شمارمی رود و با نمایندگان تمام خانوار های استان یعنی 180 هزار دانش آموز سروکاردارد و به عبارتی پرمخاطب ترین نهاد اجتماعی است که آینده جامعه را نیز دردست دارد
انتظار می رود هم اکنون که یکی از فرهنگیان نام آشنا و بقول استاندار" کارآشنای "استان زمام این دستگاه را به دست گرفته است ، استاندار و رئیس شورای آموزش وپرورش استان نیز با انتخاب مشاوری توانمند از میان پیشکسوتان تعلیم وتربیت (که بحمد الله شمار آنان دراستان به 14 هزار نفر می رسد و انشاالله خداوند همه ی انان را به سلامت بدارد) علاوه بر اشراف کامل برتمامی مسائل دستگاه تعلیم وتربیت استان موجبات رشد وتعالی شورای آموزش وپرورش استان را فراهم نماید . انشاء الله