شهری كه از ابتدا توسط مهندسان طراحی می شود و جان می گیرد.
با همكاری سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد ،یك مجتمع فرهنگی ،تفریحی و گردشگری در وسعت دو هزار هكتار در كنار شهر یزد احداث می شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد در مجتمع كوثر یزد كه در حاشیه ی مسیر یزد به تفت واقع است و اجرای آن به تایید شورای عالی شهرسازی و معماری رسیده است ، 7 پردیس با عناوینی چون پردیس باغ ویلا،پردیس ورزشی،پردیس سلامت،پردیس روباز ، پردیس خرید و ... احداث می شود و كارهای آماده سازی و خیابان كشی و تامین برق و سایر زیرساخت های آن به صورت متمركز از سوی موسسه خیریه غیرانتفاعی كوثر یزد در دست اجراست.
عملیات اجرایی این طرح به سه فاز كلی تقسیم گردیده و تا بحال در فاز نخست آن به وسعت 700 هكتار قطعات زمین به متقاضیان و سرمایه گذاران طبق طراحی های مصوب عرضه شده است.
همكاری شانزده مشاور برگزیده كشوری و شركت های بزرگ پیمان كاری از ویژگی های مهم این پروژه است كه وسعتی معادل یك پنجم شهر یزد را خواهد داشت.
مهمترین نكته در احداث مجتمع فرهنگی ،تفریحی و گردشگری كوثر موضوع تامین آب آن در شرایط خشكسالی و كم آبی یزد بوده كه برای این منظور طرح انتقال پساب تصفیه شده از تصفیه خانه فاضلاب شهر یزد به اجرا گذاشته شده و با سی كیلومتر لوله گذاری به قطر 700 میلی متر و احداث ایستگاه های پمپاژ و واحد تصفیه خانه تكمیلی ،آب تصفیه نهایی شده برای مصارف متنوع واحدها در دسترس قرار می گیرد.
در همایشی كه روز چهارم دی ماه با شركت مهندس اعلائی رئیس و دو تن از اعضای هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان و جمعی از مهندسان و حدود 700 نفر از مجریان و ذینغعان پروژه در یزد برگزار شد،آقای دكتر آیت اللهی عضو هیئت مدیره ی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و رئیس دانشكده ی هنرومعماری دانشگاه یزد به تشریح مبانی و اصول تخصصی معماری و سازه ای باغ ویلاهای پیش بینی شده در فازهای اول و دوم مجتمع فرهنگی ،تفریحی و توریستی كوثر پرداخت و گفت :سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با بهره گیری از توان علمی و تخصصی 5 هزار مهندس عضو ،آمادگی خود را برای حضور فعال در این پروژه اعلام می كند.
به گفته ی وی در طراحی معماری بناهای این مجتمع مواردی چون صرفه جویی در انرژی به ویژه آب و برق محوریت داردو در عین حال سلایق و نظرات مالكان هر یك از ویلاهای احداثی نیز مورد توجه قرار می گیرد.
دكتر آیت اللهی گفت:یزد در دهه های گذشته با احترام به ارزش آب،خاضعانه تمامی طرح های معماری خود را بر مبنای صرفه جویی در مصرف این مایه حیات تنظیم كرده است و این روند بایستی ادامه یابد و الگوهای شهرسازی كنونی نیز با همین هدف نیاز به بازنگری دارد و نتایج این اقدام ،آینده این استان را نجات خواهد داد.
رئیس دانشكده هنرومعماری دانشگاه یزد در ادامه ی سخنان خود ،مشاركت مهندسان در طرح كوثر را به عنوان اولین و مهمترین و جامع ترین الگوی همكاری مهندسان با دستگاه های اجرایی خواند و افزود:موفقیت در این امر می تواند برای آینده استان نقش مهمی ایفا كند.
دكتر آیت اللهی معماری سنتی و اصیل استان یزد را همساز با محیط و طبیعت توصیف كرد و گفت:متاسفانه در ساخت و سازهای جدید به لحاظ دور شدن از معماری ایرانی –اسلامی شاهد بروز زمینه های اسراف در مصرف انرژی هستیم و انتظار آن است كه موسسه كوثر و این مجتمع فرهنگی ،تفریحی و گردشگری طلایه دار تلفیق معماری سنتی و مدرن با حفظ تمامی ظوابط و معیارهای همساز با اقلیم و طبیعت منطقه باشد.
وی با تاكید بر اینكه احداث ابنیه در سطح دوهزار هكتار اراضی بكر و دست نخورده معادل یك پنجم وسعت فعلی شهر است ادامه داد:اینجا بیش از آنكه شهرك سازی باشد خود در جایگاه شهرسازی است و شهری خواهد شد كه از ابتدا به دست مهندسان طراحی می شود و جان می گیرد.
عضو هیئت مدیره ی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد در پایان با اشاره به احداث اولین 220 واحد باغ ویلاها در فاز نخست این مجتمع خواستار همكاری مالكان با شهرداری و نظام مهندسی ساختمان برای اجرای مقررات و قوانین و دستورالعمل ها شد وگفت:استفاده از مصالح مناسب و كارگران ماهر با نظارت دقیق سازمان نظام مهندسی ساختمان ضرورتی اساسی است.
گفتنی است موسسه خیریه غیرانتفاعی كوثر كه هیئت امنای آن مركب از استاندار،مدیرعامل شركت آب منطقه ای و نماینده ی مجمع نمایندگان استان یزد است،ماموریت اصلی تامین بخشی از هزینه های اجرای خط دوم انتقال آب به یزد را عهده دار است و انتظار دارد با اجرای متمركز پروژه بزرگ مجتمع فرهنگی،تفریحی و گردشگری كوثر، بخشی از هزینه ی 1500 میلیارد تومانی مورد نیاز این طرح بزرگ ملی را تدارك كند.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید