زمان : 03 Dey 1392 - 18:25
شناسه : 81280
بازدید : 3857
فوايد نگرش مثبت، چگونه مثبت بيانديشيم ؟(بخش سوم) فوايد نگرش مثبت، چگونه مثبت بيانديشيم ؟(بخش سوم) ازكتاب مهارتهاي ضروری برای مدیران/حسین فلاح

چگونه می‌توانیم نگرش مان را تغییر دهیم؟ بویژه هنگامیکه تحت فشار قرار داریم:

3- کمک به دیگران: بهترین راه برای فراموش کردن مشکلاتمان، این است که به دیگران کمک کنیم. وقتی که شما توجه و تمرکزتان را از روی خود برمی‌دارید و به دیگران توجه می‌کنید، نگرشتان بطور چشمگیری تغییر می‌کند، پس نه تنها به همکاران و دوستان، حتی به آنهایی که نمی‌شناسید هم کمک کنید. این رفتار پسنديده شما را شگفت زده خواهد کرد.

4- استراحت کنید: با کمی استراحت و فراغت از کار، روحیه شما بهتر خواهد شد. شما ممکن است نتوانید شرایطی را که برایتان چالش آفرین بوده است، تغییر دهید اما با یک استراحت (از چند ساعت تا چند روز) می‌توانید تمرکزتان را افزایش دهید.

5- با دوستان مثبت اندیش هم صحبت شوید: همنشینی با دوستان شایسته و صحبت با آنها می‌تواند به شما کمک کند تا در شرایط و موقعیت‌های سخت و دشوار چیزهای خوب را هم ببینید.

پيامبر اكرم (ص) مي‌فرمايند: مَن اَرادَ اللّه بِهِ خَيرا رَزَقَهُ اللّه خَليلاً صالحِا؛  هر كس كه خداوند براى او خير بخواهد، دوستى شايسته نصيب وى خواهد نمود. (نهج الفصاحه، ح 3064)

مثلاً می‌توانید با یک دوست تماس بگیرید و درباره مشکلات با او صحبت کنید، سعي كنيد احساسات خود را بیان کنید. آگاهی از چیزی که احساس می‌کنید یک چیز است و توانایی شرح احساساتتان به دیگران یک چیز دیگر! اینکه بتوانید احساستان را به دقت شناسایی کنید، به همان اندازه مهم است که قادر به انتقال آن به دیگران به شیوه درست باشید. و بهترین راه برای بهتر شدن در بیان احساسات انجام آن است! دفعه بعدی که احساس ترس، غم، هیجان و یا هزاران احساس دیگر کردید، به دوست و یا آشنایی که ذهن مثبت دارد زنگ بزنید و درباره وضعیتی که تجربه آن، ریشه اصلی احساسات شماست، صحبت کنید. اما سعی کنید که علاوه بر درد دل بر روی بخش‌های مثبت نیز تمرکز کنید.

6- زندگی کوتاه است، این یک حقیقت است. بدترین چیز آن است که به روزهای گذشته برگردید و حسرت لحظه‌های از دست رفته‌تان را بخورید. اکنون وقت آن رسیده که یک نگاه خوب در نگرشتان ایجاد کنید و آن را بهبود بخشید. بیشتر مردم به گذشته فکر می‌کنند و تأسف می‌خورند، نه به خاطر کارهایی که کرده‌اند بلکه بخاطر آنچه که انجام نداده‌اند. چه روز‌ها و هفته‌ها و ماه‌ها و سال‌هایی که با شتاب گذشته‌اند، پس نگذارید با روحیه و ذهن منفی نسبت به زندگی، این روز‌ها و سال‌های باقی مانده نیز سپری شوند. یک نگرش مثبت به کار و تلاش و تغییر، ارزش ایجاد آن را دارد. به گذشته بنگرید نه با تأسف و حسرت، بلکه با خاطرات شاد و خوشحال کننده؛ هنگامی که فردا می‌آید، امروز رفته است و دیگر نیست، اما چیزهایی که بر جای گذاشته‌اید، را در خود دارد، پس بیایید تا آنچه که بر جای می‌ماند خوبی‌ها باشد.

امام هادی (ع): اُذکُر حَسَراتِ التَّفریطِ بِأَخذِ تَقدیمِ الحَزمِ. بجای حسرت و اندوه برای عدم موفقیت‌های گذشته، با گرفتن تصمیم و اراده قوی جبران کن. (میزان الحکمة، ج7، ص454)

7- به کسانی فکر کنید که از شما پایین‌تر هستند:

امام علی (ع) فرموده است: به افراد پایین‌تر از خود زیاد توجه کن که از راه‌های شکرگزاری است. (نهج‌البلاغه، نامه 69).

یکی از دلایل نگرش ضعیف در افراد، احساس قرارگرفتن در شرایط سخت و دشوار است. شاید شما شغل دلخواهتان را نداشته باشید، یا اینکه یک مدیر بد اخلاق، بدبين، بسیار سخت‌گیر و بی‌منطق و بدگمانی داشته باشید. شما ممکن است خیلی خسته، بدشانس، بدهکار و یا ... باشید. اما با همه این اوصاف افرادی را به یاد آورید که شرایط بدتری از شما دارند. نگویید بدبختم در این آسمان به این بزرگی یک ستاره هم ندارم؛ چند دقیقه آرام بنشینید و ببینید کدام یک از موارد مذکور حقیقت دارند، خواهید فهمید که بسیاری از آنها وهم و خیالات شمایند. آنگاه عبارت‌های تأکیدی مثبت و سازنده را جانشین باورهای بسته و محدود کننده خود سازید؛ هستند بسیار افرادی که بر مشکلات غلبه کرده‌اند و مسائل شان را حل کرده‌اند و با توکل بر خداوند و کار و تلاش بیشتر به زندگی خود نگاهی مثبت داشته‌اند. منتظر نمانید که دنیا خودش را برای شادی شما وقف کند، خودتان اقدام کنید. این قدرت نگرش مثبت است که در دسترس شماست و با آن می‌توانید به هر چیزی برسید. کافی است دستتان را دراز کنید و آنرا بگیرید. با نگاه مثبت، زندگی‌تان را آنگونه که می‌خواهید بسازید.

پیشوایان دین نیز این موضوع را در روایات خود تأکید کرده‌اند و بزرگان و فقها نیز بابی مستقل برای آن گشوده‌اند. امام رضا (ع) می‌فرماید: «گمان خود را به خدا نیکو سازید که او می‌فرماید: من با گمان بنده مؤمن هستم؛ اگر گمانش خوب باشد، من نیز با وی آنگونه عمل می‌کنم و اگر گمان بدی داشته باشد، عمل من نیز طبق همان خواهد بود.» (اصول کافی، ج 3، ص 116).

امام علی(ع) نیز می‌فرماید: «حُسن الظنِّ من أفضل السَّجایا و أجزل العطایا؛ خوش گمانی، از بهترین صفات انسانی و پربارترین مواهب الهی است. (غررالحکم و دررالکلم، ج 3، ص 388).

و این نوع نگرش است که باید داشته باشید تا به عنوان یک مدیر موفق شناخته شوید. تفاوت بین مدیرانی که به موفقیت‌های بزرگی دست یافته‌اند با دیگران، این نیست که موقعیت‌ها و فرصت‌ها، بسوی آنها آمده است، بلکه آنها خود رویداد‌ها را ساخته‌اند؛ پس «ما باید، هم راه‌های نو را بیابیم و هم آنها را بسازیم».

ادامه دارد...

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
مخاطبان آن لاین یزدفردا -فرداییان همیشه همراه یزدفردا در سراسر جهان