شب دهم
موضوع "رابطه عبادت وعزت"
آخرین شب از مراسم دهه اول صفر هیأت انصار ولایت دارالعباده یزد، با گرامیداشت یاد شهید محمدحسین عطری (از شهدای مدافع حرم)؛ درحسینیه ارگ برگزار شد. در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین روحالله مروتی به ایراد سخنرانی پرداخت. وی در تبیین رابطه «عبادت و عزت» معنای عزت را قدرت و توانایی بیان کرد و گفت: انسان به دنبال یک قدرت لایزال است که بتواند به آن تکیه کند. فنا شدنی نباشد و به او قدرت بدهد. چنین چیزی و یا چنین کسی عزیز عالم است. و نمیشود انسان به چنین مرحلهای از قدرت و عزت برسد بدون اینکه با آن عزیز عالم و با آن قدرت رابطه داشته باشد.
حجتالاسلام مروتی سپس با توجه به این فراز از مناجات ذاکرین امام سجاد(ع) که می فرمایند : «أستغفرک مِن کُل لذتٍ بغیر ذکرک، خدایا مرا ببخش که به غیر از یاد تو در این عالم لذت بردم»، گفت: منظور امام این است که همه لذتها از جانب خداست و اگر من از غیر یاد تو لذت بردم، لذت نبوده است، ذلت بوده. زیرا به عزت و قدرت تو وصل نبوده است. لذا بدون ارتباط با خدا اصلاً هیچ چیزی صورت نمیگیرید. نه خوشی، نه راحتی، نه عزت، و نه هیچ چیز دیگری.
وی سپس عزت را یک توانایی درونی دانست و گفت: ظاهراً امام حسین(ع) بدنشان زیر سم اسب رفت. اما در مسیر حرکت امام میبینیم که یک نفر به امام میگوید: این مردم قلبهایشان با توست، ولی شمشیرهایشان علیه توست. یعنی تو عزیز هستی، قدرت داری، قلبها و دلهایشان در دست توست، ولی مال دنیا آنها را فریب داده و بر علیه تو شمشیر کشیدهاند. لذا عزت یک قدرت درونی است که گاهی با قدرت بیرونی همراه میشود و گاهی نمیشود.
سخنران جلسه، آنگاه با بیان این نکته که در دعاها به ما یاد میدهند چگونه دنبال عزت باشیم، بخش دیگری از مناجات ذاکرین امام سجاد(ع) (و قُلت قَولُکَ الحق، فُاذكُروني أَذكُركُم) را بیان کرد و گفت: اگر یاد آن عزیزی که قدرت لایزال است باشیم، خداوند هم به یاد ماست. سپس در ادامه مناجات، امام سجاد(ع) میفرماید: «فَامرتَنا بِذکرکَ و وَعدتَنا عَلیهِ أن تَذکُرَنا، تشریفاً لَنا و تَفخیماً و اِعظاما»، خدایا وعده دادی: اگر ما تو را یاد کنیم، من هم شما را یاد میکنم و شرافت و بزرگی و عظمت به شما میدهم.
آنگاه حجت الاسلام روحالله مروتی با تأکید بر این مطلب که خداوند به کسانیکه زیاد به یادش هستند عزت میدهد، مناجاتها، نماز شبها و ذکرهای شهدا را خاطر نشان کرد و گفت: رمز اینکه بعضی از شهدا سن و سالی نداشتند ولی در مدت کوتاهی به مقاماتی رسیدند که علما به آنها غبطه میخوردند و با قدرت جلوی دشمن میایستادند، این است که در شبانه روز زیاد ذکر و مناجات با خدا داشتند. به قول یکی از فرماندهان: بچههای ما، فقط و فقط با خدا بودن بزرگترین سلاحشان بود.
روحالله مروتی سپس ضمن بیان اینکه عبادت به انسان قدرت میدهد، ماجرای مهلتگرفتن حضرت امام حسین(ع) در شب عاشورا از دشمن را بیان کرد و گفت: امام حسین(ع) علت این درخواست را به حضرت عباس(ع) اینگونه میفرماید:( برای اینکه بتوانیم یک شب دیگر با خدا مناجات و عبادت کنیم و نماز بخوانیم.) دلیل فرمایش امام این است که تا به وسیله این عبادت و بندگی قدرت بگیریم و در مقابل دشمن ایستادگی کنیم و عزت کسب کنیم.
وی در پایان ضمن بیان این مطلب که: عزیز عالم حسین(ع) است و حضرت ایستادند و قدرت ایستادگیاشان از نمازها و دعاهایشان بود و حضرت زینب با اینکه مصائب بسیار زیادی در عالم دید ولی آنچه به ایشان قدرت داد تا «ما رأیت الا جمیلا» بگوید، همین نماز شبها و مناجاتها بود، گفت: به دولتمردان توصیه میکنم یک مقدار نماز شب بخوانند تا بتوانند محکم با دشمن حرف بزنند و نگذارند با سازش خون شهدا پایمال شود. قدرتهای ظاهری و انرژی هستهای به ما قدرت نمیدهد، چیزی که به ما قدرت و عزت میدهد، همین عبادتها و دعاها و نمازهاست، البته مغز عبادت، ولایت است.