زمان : 26 Azar 1392 - 20:00
شناسه : 81043
بازدید : 6160
جوابیه میراث فرهنگی به خبر رسانه ها"در میدان  وقت الساعت زمان به نفع چه کسی می­گذرد!+ اصل خبر و تصاویر جوابیه میراث فرهنگی به خبر رسانه ها"در میدان وقت الساعت زمان به نفع چه کسی می­گذرد!+ اصل خبر و تصاویر

به گزارش روابط عمومي اداره کل ميراث ‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان يزد:  چند روزی است از طرف جمعی بعنوان دوستداران میراث فرهنگی  یزد اخباری با عناوینی مثل(کابوس تخریب دوباره به شهر بادگیرها بازگشت)و(بلدوزرها بار دیگر به جان بافت تاریخی یزد افتادند) که در ادامه روند خبرسازی بابت بافت تاریخی یزد است، انتشار یافته که  متاسفانه خبر اخیر سوژه یزدی آن خبرگزاریها شده است.
     
  درگزارش فوق الذکرجز عکسها که به طور ماهرانه­ای در جهت اغفال بیننده تهیه شده، فرافکنی و مغالطه گویی درمتن کاملا واضح است. چراکه نویسنده متن از همه جا و همه چیز بافت تاریخی یزد مانند، مسجد جامع کبیر ، محله فهادان ،دروازه شاهی و... ... ... سخن گفته اما هیچ اشاره­ای نکرده که به قول خود ایشان بلدوزرها به جان چه چیزی افتاده اند.

چراکه اساسا هیچ بنایی تخریب نشده .



حقیقت ماجرا آن است که مالک پلاک مذکور ( بخش خصوصی ) طرح و نقشه­ای را بوسیله مشاور آشنا به ظوابط بافت و بناهای تاریخی تهیه و جهت بررسی و تصویب به اداره کل میراث فرهنگی ارسال می کند ، که در آن بنای قدیمی پلاک که متعلق به دوره پهلوی است حفظ و در زمین مجاور آن که گودبرداری شده است زیر ساختها و نیازهای یک هتل سنتی ساخته می شود و تخریبی در آن صورت نمی گیرد .تصاویر نیز حاکی از آن است که ساختمان مذکور حفظ و استحکام بخشی گردیده است.

اکنون رویت عکسهای جدید و گرفته شده توسط روابط عمومی اداره کل یزد، حکایت از ساماندهی مجموعه و علاقه مندی سرمایه گذاران به سرمایه گزاری در امر ساماندهی و صیانت از کاربری بافت تاریخی  را دارد و تلاش اداره کل  میراث فرهنگی و مدیریت آن جهت ارتقاء فنی،کیفی و کاربری  مجموعه می باشد.



در انتهای این جوابیه بدون هیچ حرف اضافه یک حدیث نقل مینماییم شاید مفید فایده واقع شود:

(علامة اَلايمانُ أَن تُؤثِرَ الصِّدقَ حَيثُ يَضُرُّكَ عَلَى الكَذِبِ حَيثُ يَنفَعُكَ؛

(نشانه ايمان، اين است كه راستگويى را هر چند به زيان تو باشد بر دروغگويى، گرچه به سود تو باشد، ترجيح دهى.

 

 

خبر مورد نظر :سایت یزدی نیوز نوشت:کابوس تخریب به شهر بادگیرها بازگشت + تصاویر

 

کابوس تخریب دوباره به شهر بادگیرها بازگشت. بلدوزرها بار دیگر به جان بافت تاریخی یزد افتادند و این بار محله وقت الساعه را هدف قرار دادند.

 

به گزارش یزدی نیوز،هرچند که مسئولان سازمان میراث فرهنگی بعد از تخریب های محوطه امامزاده جعفر قول داده بودند که دیگر این شهر تاریخی شاهد چنین رویدادهایی نخواهد بود، اما به نظر می رسد که الوعده وفا نشده است.

«امیرترقی نژاد»، فعال حوزه میراث فرهنگی با بیان اینکه دو خانه تاکنون تخریب شده است، به CHN می گوید: «اگرچه این خانه ها به ثبت ملی نرسیده بودند اما شواهد نشان می دهد تخریب این خانه‌ها که درست در همجواری حسینیه و میدان تاریخی وقت الساعت قراردارد، آغاز تعرض به بافت تاریخی و آثار تاریخی ثبت شده در این محدوده است.»
یکی از شماره‌های ثبتی محله‌ای که تخریب‌‌ها در آن آغاز شده‌است
 
محله وقت الساعت از محلات احداث شده در نیمه اول قرن هشتم هجری است، اما بناها و عمارات اصلی قدیم که در اطراف آن بوده، از میان رفته است. در کنار این میدان تاسیسات مدرسه سید رکن الدین و مخصوصا دستگاه نجومی و رصدی آن موسوم به اوقات و ساعات ( تاسیس 725 هجری ) قرار داشت که محاذی مدرسه و در عصر خود یکی از دستگاه های مهم علمی بود .
 
تخریب‌ها دوباره از سرگرفته شده و بیم آن می‌رود که همچنان ادامه داشته باشد
 
در تاریخ جدید یزد آمده است: «در مقابل درگاه مدرسه دومنار بر دو گوشه ایوان نهاده و بریک منار مرغی از مس ساخته و از هر طرف که آفتاب بر می آید مرغ رو به آفتاب دارد و می گردد و بر منار دیگر هنگام پنج وقت که طبل زده می شود و بر سر آن مناره در میان رصد چرخی منقش ساخته و به سیصد و شصت قسمت کرده و هر قسمتی درجای و هر روز که آفتاب بر می آید وهر درجه که نموده به حروف ابجد، و بر چهار گوشه چرخ ، چهار دایره نهاد و بر هر دایره سی خانه و نام ماه های ترک و رومی وعربی وجلالی نوشته ....
 
محله‌های تاریخی هویتی یک‌پارچه دارند و عناصر آن نباید تخریب شوند
 
ترقی نژاد همچنین در مورد این محله می گوید: «محله وقت الساعت در مجاورت مسجد جامع کبیر واقع شده و از جهات شمال به محلات فهادان و بازار نو، از جنوب به خیابان مسجد جامع، از شرق به خیابان امام خمینی، واز غرب به محلات شاه ابوالقاسم و دروازه شاهی محدود می‌شود.
 
یکی از بادگیرهایی که در محله قرار دارد
 
به گفته او، این محله که از میادین احداث شده در اوایل قرن هشتم هجری توسط سیدرکن الدین قاضی است ، مأخوذ از تأسیسات نجومی و رصدی آن موسوم به اوقات و ساعات است.
 
محله وقت و ساعت در نیمه اول قرن هشتم هجری احداث شده است. از نوشته های مورخان چنین بر می آید که هسته اولیه محله وقت الساعت در نیمه نخست قرن هشتم هجری با ایجاد میدانی به همین نام شکل گرفته است .
 
در صورت ادامه روند تخریب‌ها این محله‌ هم به سرنوشت تخریب‌‌های محله مجاور امامزاده جعفر دچار می‌شود
 
آثار تاریخی این محله عبارتند از :خانه وزیر، مسجد وزیر، خانه حضیره ای یزدی،  خانه سید علی محمد وزیری، خانه دکتر وزیری، آب انبار وزیر،خانه شکوهی، کارگاه شعر بافی خجسته، مسجد شیخ یها، آب انبار وقت الساعت، بقعه سید رکن الدین، حسینیه و میدان وقت الساعت،خانه پاکدل و اداره مالیه است.