از نتایج مقاومت این است که دشمنان را به تعهداتشان پایبند می کند. شعار مرگ بر آمریکا که در روز 13 آبان امسال از هر سال پر رنگ تر بود قطعا در جریانات اخیر ژنو تاثیر داشت.
شب هشتم از عزاداری دهه اول صفر - هیأت انصار ولایت
موضوع "رابطه مقاومت (استقامت) و عزت"
حجت الاسلام و المسلمین رؤیت در تبیین این موضوع چنین گفت: کسی به معنای واقعی عزیز است که در مسیر خداست و عبودیت و بندگی خاص خدا را داشته باشد و این عبودیت و بندگی اتفاق نمی افتد مگر با تحمل مصائب و مشقات در این زمینه، به تحمل این مصائب و مشقات مقاومت می گویند. اگر کسی بخواهد عزیز شود باید سختی ها را تحمل کند. لذا عزتمندترین شخص کسی است که بیشترین تحمل را در این مسیر داشته است. وی افزود: امام حسین (ع) اوج مقاومت را به خرج داد و خدا هم اوج عزت را برای ایشان قائل شد. پس به این معنا امام حسین (ع) عزیزترین مردم است. و همانطور که مقام معظم رهبری (مدظلّه العالی) فرمودند: شهادت، اوج عزت و مقاومت است.
تولیت آستان مقدس امامزاده سید جعفر، اولین شرط تحقق مقاومت را در مسیر خداوند بودن عنوان کرد و گفت: اسرائیل هم در مقابل هجوم اسلام و شیعه مقاومت می کند، اما مقاومتی عزت می آورد که همراه با بندگی و عبودیت خدا باشد. از نتایج مقاومت این است که دشمنان نمی توانند متحد شوند و اگر هم متحدند کم کم متفرق خواهند شد. وی به کشور سوریه اشاره کرد که با مقاومت توانسته در برابر دشمنان بایستد و با این مقاومت، فشار کشورهایی چون ترکیه، اردن و قطر در مقابل خود را کاسته و باعث عقب نشینی آنها بشود.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از نتایج مقاومت این است که دشمنان را به تعهداتشان پایبند می کند. شعار مرگ بر آمریکا که در روز 13 آبان امسال از هر سال پر رنگ تر بود قطعا در جریانات اخیر ژنو تاثیر داشت.
وی افزود: نتیجه و فایده دیگر مقاومت این است که تبلیغ و گرایش به حق را زیاد می کند. چه بسیار انسان هایی که به واسطه اباعبدالله الحسین (ع) شیعه شدند و چقدر قیام هایی که به واسطه قیام امام حسین (ع) شکل گرفت. وی به مقاومت مردم در جریان 8 سال دفاع مقدس و همچنین انقلاب اسلامی ایران که به اذعان نلسون ماندلا الگویی برای آنها بود به عنوان نمونه ای از مقاومت در عرصه اجتماعی اشاره نمود.
رؤیت گفت: از شرایط مقاومت تدبیر است. مقاومت، نشستن و نگاه کردن نیست بلکه به تدبیر نیز نیاز دارد. وقتی مقاومت با تدبیر همراه شد آنوقت شرط نهایی که عزت است وسط می آید. وی ادامه داد در زمینه فردی هم باید برای مقاومت کردن، تدبیر کرد. برنامه ریزی، جایگزین کردن، فضا را عوض کردن، تمرین و... همه تدابیری است که می توان اندیشید.
وی ادامه داد: از شروط دیگر مقاومت، انگیزه و آمادگی می باشد. همانطور که مردم کشور ما در جریان انقلاب، بعد از آن و در زمان جنگ و در مشکلات اقتصادی مقاوم بوده اند. وی افزود: امام حسین (ع) در زمان حرکت از مکه به سوی کربلا خطاب به کسانی که قصد همراهی ایشان را داشتند در جمله زیبایی فرمود: ای مردم هرکدام از شما که تحمل تیزی شمشیر و ضربت نیزه ها را ندارید با ما همراه نشوید!
سخنران مراسم خاطرنشان کرد در عرصه مقاومت دو نوع مقاومت وجود دارد: 1. مقاومت فردی 2. مقاومت اجتماعی. مقاومت فردی این است که فرد در مقابل مشکلات، مصائب و سختی های زندگی و در مقابل گناه و معصیت مقاومت کند و اوج عزت فرد، مقاومت در برابر گناه است. وی افزود: از ویژگی های مقاومت این است که در جاهایی که انسان کم می آورد مثل جوانی که در فضای گناه آلود قرار می گیرد یا شیعه ای که در برابر آماج هجمه و تجهیزات نظامی دشمن قرار می گیرد، خداوند خودش وسط می آید. و میگوید تا جایی که توانستی مقاومت کن اما هرجا نتوانستی خودم میآیم. همانگونه که خداوند یوسف را در برابر زلیخا، قوم طالوت را در برابر قوم جالوت و مؤمنین را در جنگ بدر یاری کرد و پیروزشان نمود. وی همچنین افزود: مقاومت اجتماعی ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، علمی، اقتصادی و... نیز دارد.
حجت الاسلام و المسلمین رؤیت در پایان به آیه «إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنتُمْ تُوعَدُونَ» اشاره کرد و اظهار داشت این بشارت خداوند خطاب به همه ماست.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید